tiistai 19. helmikuuta 2013

Vepsän kurssi & tämän päivän kuvailuja

Sunnuntaina oltiin Erikan kanssa Haminassa katsomassa Kari Vepsää. Päästiin kimppakyydillä sinne ja lähdettiin n. 12 maissa ajelemaan kohti Hevoshovia. Paikan päällä oltiin joskus yhden maissa ja takaisin päin lähdettiin ajelemaan kuuden jälkeen, joten ihan mukavasti päivä vierähti! Vepsä työskenteli siellä neljän hevosen/ponin kanssa ja oli kyllä mielenkiintoista seurata hänen hevosenkäsittelyään. Minun olisi pitänyt kirjoitella asiat muistiin paikan päällä, että olisin saanut jotain järkevääkin tänne kirjoitettua. Mutta esim. J-K Equestrian blogista löytyy Vepsästä postaus viime vuodelta. Samat asiat olivat kuitenkin nytkin läsnä ja esillä.

Kuvasaalis jäi todella pieneksi, kun en saanut maneesissa hyviä kuvia :/


Lehtipuhaltimeen totuttelua!

Itselle moni asia oli jo entuudestaan tuttu - muutamia harjoituksia olin Fasun kanssa samalla viikollakin jo tehnyt. Jonkin verran tuli myös uutta asiaa, lähinnä täydennystä aiempaan tietoon, mutta käteviä ja hyödyllisiä vinkkejä. Fasu on onneksi aikalailla "helppo hevonen"; se kunnioittaa ihmistä, on hyvä käsitellä kaikissa tilanteissa, helppo lastata, kengittää, raspata jne. Fasu on kuitenkin hiukan arka, varsinkin vieraiden ihmisten seurassa, sekä jännittää helposti uusista asioita/esineitä ja saattaa välillä pelätä ihan turhiakin asioita. Ei se paikalta helposti poistu, mutta jännittyy ihan jäykäksi omasta mielestään "epäilyttävissä" tilanteissa. Minun kädessä olevaan suihkepulloon poni ei pahemmin enää korvaansa lotkauta, mutta auta armias jos joku muu yrittää sen kanssa tulla suihkimaan. On kyllä ollut oikein hyvää harjoitusta ponille työskennellä muidenkin ihmisten kuin minun kanssa, kun en ole päässyt nyt kuukauteen Fasun kanssa pahemmin puuhastelemaan.


Olen joskus lukenut Monty Robertsin kirjat, joissa oli juuri paljon Round Pen työskentelystä. Lisäksi kävin syksyllä katsomassa John Mooren klinikkaa, sekä olen lukenut myös Tuire Kaimion hevoskirjallisuutta ja katsonut netistä maastakäsittelyyn liittyviä videoita. Ja Miia on käynyt parisen kertaa opettamassa miulle Fasun kanssa LH-juttuja. Entisen ylläpitohevoseni Fillynkin kanssa tuli tehtyä aika paljon luottamus- ja kunnioitusharjoituksia.





Sunnuntaina Henni teki iltatallin Tiian kanssa ja he liikuttivat samalla kaikki kolme ponskia. Helkan ja Fasun palauttelevasti eilisten hyppyjen jäljiltä, jonka jälkeen liikuttivat vielä Vikin kentällä. Kannattaa käydä lueskelemassa tarkemmat selostukset blogeista, jos kiinnostaa.


Tiia&Viki

Henni&Viki

Maanantaina Erika lähti tallille aamupäivällä, kun mie lähdin kouluun. Ensimmäiseksi Erika liikutti Helkan kevyesti ilman satulaa ja poni oli kuulemma ollut alusta asti todella hyvä ratsastaa! Fasun kanssa Erika otti käyntiä ja ravia puolipitkällä ohjalla taivutellen ja lopuksi Erika liikutti vielä kevyesti Vikin. Mie kävin myöhemmin illalla tekemässä iltatallin.

Tänään lähdin joskus neljän aikoihin tallille laittamaan Fasua valmiiksi Roosan ratsastusta varten. Roosa tosin saapuikin melkein heti, kun olin ponin tarhasta talliin hakenut.. :D Laitettiin poju sitten yhdessä valmiiksi ja sitten suunnattiinkin kentälle. Roosa ratsasti Fasulla ~40min, otti kaikki askellajit läpi ja kävi myös hetken hangessa kävelemässä ja ravailemassa. Päivällä oli niin nätti auringonpaiste, mutta ei ehditty sitä hyödyntämään, joten kuvat taasen vähän huonolaatuisia. Fasu meni tänään kokonaisuudessaan ihan hyvin - kokoajan paranemaan päin! Saatiin tänään hienot laukatkin siitä irti.











Huomenna ajattelin toteuttaa Myday-postauksen, joten sen merkeissä kirjoittelen seuraavaksi! Tiia kävi tänään ratsastamassa Viksun ja liikuttelee tamman vielä torstaina ja perjantainakin. Kia tulee lauantaina ratsastamaan Fasun ja menee sunnuntaina ponin kanssa Henkan estevalkkaan. Ensi viikolla toivottavasti mie pääsen jo selkään :)

6 kommenttia:

  1. Kiva postaus :) Fasulla on muuten ihana huopa! :)

    VastaaPoista
  2. Olisi tosi kiva lukea enemmänkin noista kaikista maastakäsittely jutuista, vaikka joku ihan oma postaus! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, pitää katsella, jos vaikka hiihtolomalla saisi sellaisen väkerrettyä! :) Mutta paljon kiitoksia kommentistasi!

      Poista
  3. tosi kiva postaus kuvineen:) ,oli varmasti mielenkiintoinen tuo vepsän juttu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että pidit ja kiitokset kommentistasi! :) Jep, niin oli!

      Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)