lauantai 23. helmikuuta 2013

Kia ratsailla ++ tämän päivän kuvasatoa!

Torstaina Fasu sai viettää vähän rennompaa päivää irtojuoksutuksen merkeissä. Toinen juoksi taas niin nätisti peltoa ympäri, eikä miun tarvinut kuin tönöttää keskellä peltoa ja välillä huudella ponille ohjeita. Ainut "ongelma" oli, että hidastukset meni välillä ihan kuuroille korville.. :D Fasun irtojuoksutuksen jälkeen juoksutin Helkan liinassa ja sai kyllä taas oikein patistelemalla patistella laiskuria eteenpäin! Hyvä että saatiin edes laukat nousemaan ja välillä poni yritti karata ympyrältäkin pois. Helka osaa kyllä välillä olla sellainen jästipää, ettei mitään rajaa! Toisina päivinä poni osaa olla taas kuin pieni enkeli.


Perjantaina
Hennin piti alunperin liikutella Fasu, mutta ohjelmistoon tulikin pieniä muutoksia, jonka seurauksena mie ratsastelin kevyesti kaikki askellajit läpi ilman satulaa. Tiia oli käynyt ratsastelemassa Vikillä, samaten myös torstaina. Tiian blogista löytyy tarkemmin selitettynä, että mitä hän on tamman kanssa duunaillut tällä viikolla. Tänään Kia kävi liikuttelemassa Fasun ja Helkan ja saakin taas itse kertoa ratsasteluistaan:

Alkuverkoissa Fasu ei ollu hirveen hyvä - se ei oikein tullut kunnolla pohkeen ja ohjan väliin. Ja muutenkin yritti vähän juosta alta pois. Mutta kun päästiin laukkaamaan, alkoi sujumaan pikkuhiljaa paremmin. Laukat pyörikin tänään oikeen mukavasti ja Fasu oli rento, sekä kantoi myös hyvin itseään. Laukkojen jälkeen ravi parani huomattavasti ja ponistakin tuli paljon ryhdikkäämpi, pyöreämpi ja se tuli kivasti takaa eteen. Otin vielä lopuksi uudestaan laukkaa, ja se olikin nyt jo ihan sairaan hyvä. Saatin tosi kiva pätkä siihen loppuun, josta on videotakin! Fasu laukkasi tosi pyöreästi, rennosti ja rauhallisesti. Se tuntui oikeen kevyeltä ja hyvältä. Poni saikin sen jälkeen hirveen paljon kehuja, kun meni niin hienosti! Sitten otin vielä hetken ravia kumpaankin suuntaan ja Fasu oli taas paljon parempi kuin mitä aikasemmin! Lopuksi venyteltiin loppuravit eteen-alas ja ponille paaaaljon kehuja (Jennakin ihan nauroi mulle ku lässytin ja kehuin Fasua niin paljon.. :D)

En ole mennyt tätä aikaisemmin Helkalla kuin kerran joskus viime kesän loppupuolella. Siitä en oikein edes muista mitään muuta, kuin että vähän ravasin, laukkasin ja otin pari hyppyä. Alkuraveissa Helka oli oikein hyvä, kulki jo heti aika pyöreässä muodossa. Vasemmassa kierroksessa ravi ei ollu aluksi yhtä hyvä kuin oikeaan, mutta hetken sitä työstettyäni siinäkin suunnassa alkoi menemään oikeen kivasti! Laukat kumpaakin suuntaan meni hyvin ja laukka pyöri kunnolla. Muutaman kerran hypättiin lopuksi kavalettia kumpaakin suuntaan. Tuli muuten hyviä hyppyjä, mitä nyt pari kertaa liian juureen, jonka takia puomi tuli alas.Kaiken kaikkiaan kummatkin ponit olivat tänään huippuja - varsinkin Fasu loppua kohden! Helkan selässä nyt melkein nauroin koko ajan, kun poni oli niin "säälittävän pieni rääpäle", kun olen tosiaan tottunut menemään niin paljon hevosilla. Toinen vielä yrittikin ihan täysillä. Hauskaa kyllä tosiaan oli! Huomenna sitten taas Fasulla Henkan estevalkkaan, jospa menisi sitten paremmin kuin viimekerralla ja pääsisi vaikka hyppäämäänkin vähän enemmän!


Eli huomenna tulossa valkasta koostetta blogiin, taaskin luultavasti äänien kera. Saan huomenna myös tämän päivän videot Kialta, eli saattaa olla että niitäkin sitten lisäilen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)