sunnuntai 10. helmikuuta 2013

kouluilua, hankeilua & lumipyryä

Henni jäi meille punkkaamaan viikonlopuksi, joten ollaan tehty nyt viikonlopun iltatallit yhdessä. Eilen kuvailin Henniä ja Helkaa kentällä, vaikkei tuo sää ollut mitenkään kuvauksen kannalta otollinen - mutta kyllä noista nyt selvää saa! Poni oli virkeä ja pääsi vähän tutustumaan hankitreeniinkin, Helka tosin aluksi hiukan omalla tavallaan.. Hyvin meni kuitenkin ratsastus! Fasulla ja Vikillä oli molemmilla rennot kävelypäivät.


Poni tosiaan päätti siis käydä piehtaroimaan.. :D
Tänään lähdettiin Hennin kanssa joskus kolmen maissa tallille ja alettiin heti laittamaan Helkaa valmiiksi ratsastusta varten. Kuvaussää oli tänään huomattavasti parempi eiliseen verrattuna ja tällä kertaa saattekin ratsastuksesta videokoosteen. Poni oli taas mukavan energinen ja meni paikoitellen tosi kivannäköisesti, ottaen huomioon että se on vasta pikkuhiljaa palaillut takaisin kunnon treeniin. Helkahan ehti olla pari kuukautta tosi kevyellä käytöllä, kun Erika ei töidensä puolesta ehtinyt käymään ja Ella ei pystynyt selkänsä takia ponia liikuttelemaan. Nyt vaan Helkalle aktiivista treenailua, niin saadaan poni hyvään kuntoon kesäksi. Helka kesäkuntoon 2013 on startannut!


Hennin loppuverkkaillessa ponia lähdin laittamaan Fasua valmiiksi Kian ratsastusta varten. Sen verran pimeää oli jo kun saavuttiin kentälle, ettei siellä mitään kuvia saanut, mutta nappaan videolta pari kuvaa alas! Kia oli nyt kolmatta kertaa ponin selässä.

Ja Kia saakin itse kertoa tämän päivän ratsastuksesta:

"Aloittelin Fasun kanssa käynnissä pitkällä ohjalla taivutellen ponia eteen-alas ja se oli aika rennontuntuinen jo heti aluksi. Kumpaankin suuntaa tosi hyvä! Aloittelin käyntien jälkeen kevyesti ravailemaan puolipitkällä ohjalla vielä eteen alas taivutellen, tarkotuksena oli että poni kulkisi rentona alusta alkaen. Ravailin siinä kumpaakin suuntaa ja Fasu tuntui aika yhteistyöhaluiselta, että rennolta! Laukassa menin myös aluksi hiukan pidemmällä ohjalla ja vasempaan suuntaan laukat olivat paljon paremmat kuin oikeaan.

Jenna siinä Hennin kanssa laittoi meille 2 puomia, jota sitten mentiin laukassa pari kertaa kumpaakin suuntaan. Fasukin vähän jo alkoi siinä vaiheessa kunnolla heräilemään! Mutta hyvin tuli puomeille, mitä nyt pari kertaa vähän huonolla lähestymisellä. Laukkojen ja puomien jälkeen otin hetken vielä kumpaankin suuntaan ravia, ja otin pariksi kierrokseksi ponin vähän lyhyemmäks. Fasu oli oikein hyväntuntunen ja se jaksoi kantaa itseään välillä hyvin, vaikka on ollutkin kevyemmällä ratsastuksella ja se saanut mennä pääosin pitkässä rennossa muodossa.
Kokonaisuudessaan Fasu oli kyllä oikein hieno poni. Huomista valkkaa odotellessa!"Huomenna sitten videokoostetta estevalkasta! Sivupalkin kyselyssä "isommat kuvat" voittivat, joten jossain vaiheessa blogin koko ulkoasu tulee uudistumaan (+ tietysti leventymään), että saadaan isompi kuvakoko käyttöön :) Fasun menneisyydestä tulossa erikoispostaus, jahka saan vielä lisää kuvia ja "tarinoita" ponista - odotus palkitaan!

Ahkera Henni tekemässä lumitöitä kentällä!

4 kommenttia:

 1. haha tuo helka ku pisti maate :D. tota tekee mun liikutusponiki jos on paljon lunta nii haluis päästä piehtaroimaan xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, jep.. :D Mie Hennille sanoinkin et ooppas tarkkana, mutta poni pääsi kuitenkin yllättämään!

   Poista
 2. HAASTE!

  http://jennynkisajaratsastusblogi.blogspot.fi/2013/02/11-kysymyksen-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia haasteesta! Olen tuollaisen samantyyppisen vähän aikaa sitten tehnyt, mutta katsoo jos jossain vaiheessa tekisin ainakin nuo siun keksimät kysymykset :)

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)