maanantai 4. helmikuuta 2013

Roosa ratsailla & maanantai-pomppuja ym.

Fasu onkin saanut hyvin liikuntaa, vaikka mie en nyt voikkaan sillä ratsastaa. Viime viikollakin poni liikkui muuten joka päivä jotenkin, paitsi torstaina oli vapari. Perjantaina Henni meni kevyesti Fasulla ~20min ilman satulaa ja poju meni kuulemma tosi hyvin! Lauantaina irtojuoksutin Fasun tarhassa ja ponille tuli pieni hikikin pintaan siinä spurttailessa. Sunnuntaina Roosa ratsasti Fasulla reilun tunnin ja mie huutelin ohjeita kentän laidalta. Alkutunnista F oli vähän jännittynyt, eikä millään malttanut keskittyä, mutta pikkuhiljaa löytyi oikeat "pelinappulat" ja poni alkoi rentoutumaan ja lopputunnista näyttikin oikein hyvältä! Roosa tuli myös muutaman kerran ravi- ja laukkapuomeja, jotka meni oikein kivasti.

Tänään suunnattiin Roosan kanssa niin pian kuin vain kerettiin tallille - aikomuksena hypyttää, sekä kuvata Roosaa ja Fasua. Päästiin kuitenkin kentälle lähtemään vasta neljän jälkeen, joten pimeä pääsi vähän yllättämään, enkä saanut kuvia kuin alkuverkoista (+ hypyt videolle) Alkuun haettiin taas rentoutta, huolellista taivuttelua, sekä aktiivista ravia, jossa liike tulisi selän läpi ja takaa eteen. Ajoittain saatiin tosi hyviäkin pätkiä! Hypyt sujuivat kokonaisuudessaan tosi hyvin, eikä tullut yhtään pudotustakaan ja poni oli ihan innoissaan päästessään taas pomppimaan :') Muutaman kerran tuli "onnenpomppukin" esteen jälkeen. Lopuksi Roosa ravaili vielä hetken hangessa ja verkkaili sitten ponin eteen-alas. Hitsikun pimeä tulee vielä niin aikaisin, niin en ehtinyt saamaan hirveästi kuvia.


Peltojen läpi on aurattu tämmöinen tie (jotain putken laittoa varten!)Laitoin videolle vielä muutaman hyppyklipin:Huomenna Fasulla onkin hyppelyn jäljiltä palautteleva treeni ja keskiviikkona ajattelin irtojuoksuttaa ponin. Torstaina Kia ratsastaa Fasun, perjantaina kävely/rentopv, lauantaina Kian ratsastus ja sunnuntaina Fasu pääseekin Kian kanssa Henrikki Pajulahden estevalkkaan! Kian olisikin tarkoitus valmentautua kerran viikkoon Fasulla sen aikaa, kunnes mie pääsen takaisin ratsaille. Sen jälkeen miun olisi tarkoitus jatkaa noissa Henkan valkoissa kerran viikkoon (lukuunottamatta kisoja yms.) En malta millään odottaa! Sunnuntain valmennuksesta tulossa tietysti kooste blogiin, haluatteko äänien kera vai musiikin?

Kia & Fasu pari kuukautta sitten

16 kommenttia:

 1. Ääni on valmennusvideoissa parempi, ainakin näin itse esteillä valmentautuvan ja kilpailevan lukijan kannalta, koska siitä oppii tosi paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, itsekin tykkään juuri siitä syystä katsoa mielummin äänien kera! :) Mutta kiitokset kommentistasi!

   Poista
 2. Fasu hyppää niin kivasti! Itsekin olen miettiny meneväni Henkan valmennukseen jossain vaiheessa, mut toistaiseks en o viel kyselly asiaa sen tarkemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli ihan mielissään päästessään taas pomppimaan! :') Jep, miulla ollut suunnitelmissa jo todella todella pitkään (siitä itseasiassa aina blogissa vihjaillut) mutten ole saanut mitään aikaan ja sitten on tullut kaikenmaailman esteitä ymym. Oisko ollut v. 2010 kun Henkan opetuksessa ensimmäisen kerran kävin ja olin kyllä ihan myyty - oli todella hyvä tunti ja sain tunnista paljon irti, silloin ratsastelin vielä kerran viikkoon ratsastuskoulussa. Sen jälkeen onkin ollut mielessä, jos pääsisi käymään Henkan valkoissa säännöllisesti, että jos nyt vihdoin! :)

   Poista
  2. Ku oltiin tänää siel valmennustalli keltin avajaisis ja siel oli Henkan demotunti,nii kyllä siellä tuli asioita esille, mitä en ollu aikasemmin miettinykkää. Tuntuu kyllä osaavan asiansa :)

   Poista
  3. Olisi ollut kyllä kiva olla paikalla! Itsehän olin Haminassa katsomassa Kari Vepsää - toki sekin oli mielenkiintoista :) Jep!

   Poista
 3. Ainiin ja äänien kera :D :)

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus ! (: Miä haluisin äänien kanssa (::

  VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)