sunnuntai 16. lokakuuta 2016

yhden viikonlopun "väliaikaislandet"


Sain vihdoin ja viimein (näin viikon viiveellä) latailtua koneelle viime viikonlopun materiaalit. Lähdettiin tosiaan Hennin kanssa viime viikon perjantaina maalle "väliaikaislandeiksi" ja tultiin sunnuntaipäivästä takaisin Kouvolaan. Kaverini pyysi meitä talo- ja tallivahdiksi hänen reissun ajakseen, eikä tarvinnut kyllä kahta kertaa miettiä lähdetäänkö! Kerrankin sattui vapaatkin sopivasti - ainut tosin mikä jäi harmittamaan on tämä selkä, jonka takia en uskaltanut vielä ratsastaa.

Tehtiin aamu- ja iltatallit viikonlopun ajan, Henni liikutti Iinan suokkiputen Mokkiksen pari kertaa ja lauantaista kuvailtiin teille videopostauskin! Sen saatte tosin vasta seuraavaan postaukseen (nimimerkillä vajaa 150 videota vielä käsittelemättä..) Kaikinpuolin oli kyllä oikein mukava viikonloppu maaseudun rauhassa, oltaisiin viihdytty paljon pidempäänkin, vähän meinasi olla jo vaikea lähteä.. :D Aamuherätyskään ei tuntunut läheskään niin kauhealta kun pihalla oli talli täynnä nälkäisiä hevosia odottamassa. Oon kyllä niin iloinen Iinan puolesta, että hän pääsi toteuttamaan pitkäaikaisen "hevostalli haaveensa" ja muuttamaan maalle.

sh-r "Mokkis", -03 


sh-o "Sulo", -14


Fasun maha on ollut yleisesti ottaen parempi, tällä hetkellä ruokintaan on lisätty kalkki ja maitohappobakteeri, sekä eilen aloitin uuden psyllium -kuurin. Vähän jännitin suostuuko F syömään moista "psylliumlimaa" ja aikansa se sille kovasti irvistelikin, eikä suostunut kuppiin päin vilkaisemaankaan. Ruoan sekaan sekoitettuna psyllium upposikin sitten ilman moitteita ja toinen oikein nuoli kupin tarkasti tyhjäksi. Maitohapon olen antanut aina ruutalla vaan suoraan suuhun - siitä lähtee kyllä niin hirveä haju, etten ole uskaltanut edes ruoan seassa tarjota.. :D Onneksi Fasu on niin helppo käsitellä (ja alistuu kohtaloonsa), että voi hyvin olla karsinassa vapaana kun ruuttaillaan maitohapot suuhun. Loputon irvistyksen aihehan sekin on, mutta mukisematta alas menee. Toivotaan, josko maha lähtisi näillä nyt rauhoittumaan ja meneehän siinä tosin aikaakin ennen kuin maha tasoittuu kunnolla.

Torstaina pyysin tallin ratsastuksenohjaajaa ratsastamaan Fasun kun meillä sattui kerrankin aikataulut hyvin yhteen ja en itse selän takia uskaltanut vielä kunnolla mennä. Poni oli alkuun hieman ihmeissään uudesta kuskista - Fasullakun on tapana aina vähän jännittää uusia ratsastajia. Kopioin tähän ponin "päiväkirjasta" pienen pätkän: "Nappuloita hakiessa ja ponia avuille saatua, ponikin alkoi paranemaan. Paljon avoja ja ponin jumppaamista. Fasu oli hetkittäin ihan kivakin kun saatiin paloa paikalleen ja ponia suoremmaksi. Hauska poni, kivan herkkä ja pehmeä edestä!"
Fasu alkaa hikoamaan jo ihan kiitettävästi kun on saanut pienen talviturkin alun itselleen jo kasvatettua. Parin viikon sisään poni pääseekin klipattavaksi - pakko varmaan jatkaa "jokavuotista perinnettä" ja jättää se F1 sinne pyllyn päälle ;D


Sain Iinalta Flle uuden sadetakin, kyllä nyt taas kelpaa!
Eiliseltä maastolenkiltä panoraamakuvaa

Ja seuraavaksi palaillaankin tosiaan videopostauksen merkeissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)