sunnuntai 10. helmikuuta 2013

sunnuntaipäivän estevalkkailua

Lähdettiin Hennin kanssa puoli 12 jälkeen pyöräilemään kohti tallia. Henni nappasi Helkan tarhasta samaan aikaan Fasun kanssa ja lähti hetkeksi riimujen kanssa hölköttelemään ponilla. Mie pakkasin sillä välin auton ja laitoin ponin valmiiksi kuljetusta varten. Startattiin pihasta n. 20 yli 12 ja perillä oltiin vähän yli puoli 12. Jäi hyvin aikaa varustaa poni ja Kia pääsikin maneesiin jo vähän alkuverkkailemaan ja ottamaan "tuntumaa" Fasuun.


Kia saakin jatkaa: "Tänää oli siis Henkan estevalmennus, ja ratsastin Fasulla nyt neljättä kertaa. En ole siis itse päässyt hyppäämään yli 3kk'teen eli vielä oli vähän hakusessa tuo meno, ja muutenkaan kun en Fasulla ole montaa kertaa mennyt. Joten vähän armoa sitten ;D

Aloittelin siinä taas vähän samalla tyylillä kuin eilen, eli puolipitkällä ohjalla eteen-alas venytellen ja poni oli aika rennon letkeen tuntuinen. Otin kuitenkin jo alkuverkassa Fasua vähän lyhyemmäksi, ja se tuntuikin oikein hyvältä ja ryhdikkäältä! Laukat kumpaankin suuntaan oli tosi jees, ei ongelmia. Aloitettiin siinä sitten tulemaan ympyrällä kahta laukkapuomia. Aluksi se oli mulle vähän hankalaa; paikkojen hahmottaminen yms. Mutta loppua kohti se lähti kyllä siitä sitten sujumaan ihan hyvin!

Puomien jälkeen mentiin kolmen kavaletin ''sarjaa'' ravissa. Tässä kohtaa ei kyllä sujunut pätkääkään ja Fasu alkoi pikkuhiljaa myös innostumaan ja ei saatu kuin ehkä pari kertaa kunnolla tehtävä oikein läpi. Niiden jälkeen mentiin toista kolmen esteen sarjaa, ristikko-pysty-okseri, johon tultiin ravissa sisään. Tämä sujui mun mielestä ihan jees, paikat tuli kohalleen, eikä tullut mitään ylimääräistä sähellystä. Lopuksi sitte mentiin noita kaikkia esteitä pienenä ratana, ja saatiin siinä pari hyvää, että tasaista rataa!

En ole itse näin yleisesti katsottuna ihan hirveen tyytyväinen omaan ratsastukseeni, sillä ei tuota rutiinia hyppäämiseen ole ollu. Mutta poni yritti parastaan, joten hieno Fasu! Jospa sitten ensi kerralla menisi paremmin, kun on jo vähän ponista tuntumaa :)"
Oli kyllä ihan mukavaa vaihtelua olla itse katsomossa seurailemassa valmennusta! Kia pärjäsi ponin kanssa mielestäni tosi hyvin, ottaen juurikin huomioon, ettei Kia ole hirveästi Fasulla mennyt saatika sitten hypännyt ja ponikin ollut nyt kevyemmällä käytöllä.
Takaisin tallille päästyämme venyttelin Fasun leivillä, sekä laitoin arnikaa selkään ja linimenttiä jalkoihin. Sen jälkeen heitin sisätoppiksen ja ulkoloimen ponille ja Fasu pääsi vielä ulkoilemaan Vikin ja Helkan seurauksi pariksi tunniksi. Mie sain tallilta autokyydin kotiin, jossa kävin nopeasti vaihtamassa vaatteet ja vähän ehostautumassa ja sitten matka jatkuikin jo Hennan kanssa elokuviin katsomaan Vuonna 85 - oli kyllä katsomisen arvoinen! Leffan jälkeen lähdin melkein heti takaisin tallille tekemään vielä iltatallin.

Ensi viikolla Fasu ei valitettavasti pääse valmentautumaan, kun Juha on lauantaina töissä ja sunnuntaina lähden itse Haminaan katsomaan Kari Vepsää. Mutta lauantaina Henni&Erika todennäköisesti pomppailevat jotain Fasulla, riippuen ihan kentän kunnosta. Lauantaina hypytetään sitten varmaan samalla myös Helka. Mutta parin viikon päästä valmentaudutaan sitten lisää ja maaliskuussa miekin toivottavasti pääsen jo valkkoihin ponilla!

PS. Muistittehan lukea eilisen postauksen, ellette ole jo ehtineet :)

6 kommenttia:

 1. Hei onko sulla minusta ja Viscosta kuvia vai videoita ?(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otin teistä vain videoita, kun tuolla miun putkella ei saa maneesista hyviä kuvia :/

   Poista
  2. Okei no ei haittaa ! Pystyisitkö tekemään youtubehen koosteen ?(: ihan vain nopean sellaisen, ilmoitan kun voit poistaa sen !(:

   Poista
  3. Juu! Laittelen facessa sitten linkkiä :)

   Poista
 2. kivan näköstä menoo!:) katsoin että Kia käytti kannuksia mutta käytätkö itse ponillasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia kommentistasi! :) Juu, käytän silloin tällöin.

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)