torstai 8. syyskuuta 2011

I can't believe that this is happening to me - Filly-postaus! ♥


Mie päätin nyt toteuttaa sen Filly-postauksen, jota oon jo pidempää suunnitellu :') Tästä tuli aika pitkä ja luulenpa ettei kukaan jaksa lukea.. :/ Yritin karsia mahdollisimman paljon ja laittaa paljon kuvia! Kuvat ekoja kuvia lukuunottamatta aikajärjestyksessä =)


Filly's Daydream, tutummin vain Filly (Fifi, Ifi, Fiude jne) oli miun ensimmäinen ylläpitohevoseni. En tarkalleen muista mistä koko ylläpitohevosidea edes lähti, mutta ennen pojun minulle tuloa olin ratsastanut muutamaa taukoa lukuunottamatta läheisellä ratsastuskoululla ~5-6 vuotta. Aloimme puhumaan Juhalle mahdollisesta ylläpitohevosesta ja aloitimmekin joskus syksyllä 2009 karsinaprojektin, joka kokonaan valmistui huhtikuussa -10 ja sen jälkeen koko talliin on tullut pikkumuutoksia, jos kiinnostaa niin tässä uusin video.


21.04. nämä kolme kuvaa :')

Selaillessani maaliskuussa tuttuun tapaan Hevostalli.netin markkinoiden ylläpitopuolta ilmoitus 2002 syntyneestä lämminveriruunasta iski silmääni. Hevonen kuulosti kaikinpuolin ihan lupaavalle ja kaikenlisäksi se olisi vain reilun tunnin ajomatkan päässä! Soitinkin heti samalta istumalta Fillyn omistajalle Anulle, jonka kanssa sovittiin koeratsastus lauantaiksi 27. päivä huhtikuuta. Kun lauantai koitti suunnistettiinkin Ellan kanssa aamulla Kouvolan asemalle, josta lähti vähän ennen yhdeksää juna kohti Lappeenrantaa.Koeratsastus  ja miusta ei ollut kuvia, vain pari videota.. :/

Sen mitä koeratsastuksesta muistan niin Filly ei väistännyt pahemmin pohjetta, ei suostunut ollenkaan peruuttamaan sekä oikea laukka oli miltein täysin kadoksissa (koko koeratsastuksen aikana saatiin ehkä yhteensä yksi ympyrä oikeaa laukkaa irti) ja lisäksi Filly nyki päällään martingaalia vastaan. Filly oli ollut aika pitkään epäsäännöllisellä liikutuksella, jonka seurauksena siltä oli aika hyvin lihakset ja taidot pikkuhiljaa rappeutuneet. Ei ihan sinä hetkenä miellyttänyt, mutta Ella kyllä tykkäsi! Juteltiin kumminkin Fillyn taustoista (-08 alue-esteet, suorat vaihdot, peräänanto joka askellajissa, lähes kolmitahtinen laukka jne) ja olin ehtinyt jo pidempään etsiä ylläpitohevosta niin miekin taivuin sen puoleen, että voisin pojun ottaa. Tietenkin elin siinä toivossa, että siitä tulisi vuoden sisällä paljon parempi kuin mitä se oli sillä hetkellä, sellainen mikä se oli joskus ollut. Lopulta poika päätyikin miulle.

05.04. otettu rakennekuva

05.04. myös otettu :-) Ruipelo!

02.04.2010 alkoi puolen vuoden mittainen ylläpitosopimus Fillystä. Käytiin se sinä päivänä hakemassa se meille, eikä lastaukseen mennyt kuin kiitettävät 1,5h. Ella ratsasti pojan ekana päivänä ja mie otin niistä muutaman kuvan. Jaksoin kirjoitella pojan hoitovihkoon ehkä pari ekaa viikkoa ja sitten se jäi.. Arvasin, että se harmittaisi myöhemmin, mutta eihän sille enää mitään voi! Yritin äsken vihkoa etsiä, mutten löytänyt mistään, enkä tietenkään muista juuri mitään alkuajoista, onneksi Ella muistaa jotain!


Ekan päivän ratsastuksia!


Olisko ollut eka hyppykerta?


Alku ei kuitenkaan ollut helpoimmasta päästä. Poika mm. yritti häipyä kesken ratsastuksen talliin kävelemällä takajaloillaan, varsinkin Elina sai kovaa kohtelua Fillyltä. Lisäksi poika ryösti, nyki päällään tuntumaa vastaan ja aluksi hyppääminenkään ei luonnistunut. Tuli yleensä hirveän juureen ja tunki joka paikkaan töpöjä. Lisäksi peitsasi välillä ja maastossa pukitteli. Fillyllä on muutenkin ollut aina keväisin ongelmia ja oli päässyt edellisessä ylläpitopaikassa niskan päälle, joten yritti pomottaa ihmisiä. Ella hoiti alussa pojun temppuilut, kun itse olin aika arka ratsastuskoulun tuntiratsastaja.. :D

12.04. kerralta nämä kaikki =)Mie menin yleensä alkuaikoina alkuverkat ilman jalustimia =)

20.04. otettu tämä ja neljä yo. kuvaa!

Oli kyllä rakkautta jo ensisilmäyksellä ku toisensa näkivät :D


Pian alkoi tulemaan kesä, Filly alkoi pikkuhiljaa rauhoittumaan ja oltiinkin sitkeästi paiskittu sen kanssa töitä. Pari ensimmäistä kuukautta lähinnä meni toisiimme tutustuessa ja luottamusta rakennellessa. Onhan se ylläpitohevonen vähän eri asia kun kerran viikkoon ratsastustunnit.. :D Ja vähän erilainen hevonenkin yleisesti kuin turtunut tuntiratsu. Käytiin muutaman kerran alkukesästä estetunneilla läheisellä ratsastuskoululla. Oli aika hurjaa kyytiä, mutta hengissä me selvittiin onneksi joka tunnista! Oikea laukka oli vieläkin pieni kompastuskivi, selvästi huonompi kuin vasen laukka. Mutta töitä ja töitä!
Oiskohan Ella ollu tunnilla Fillyn kanssa ennen näitä kuvia?

Ovat muuten Vikin kanssa puolisisarukset! ;D


Toukokuun lopusta yo. kuvat :-) Alla kesäkuusta eteenpäin!
Estetunnin jälkeiset 2 kuvaa =)


Mie tiiän et toi miun istunta on ollu aivan järkky.. :D

10.06.

Kesäkuun puolessa välissä startattiin ensimmäisissä yhteisissä estekisoissa - jotka olivat tosin miun ihka ensimmäiset kisat koskaan. Luokkina oli 60cm & 70cm ja saimme molemmista 0/0 vp ja voitimme molemmat luokat! Kunnon ruusukekuvia ei saatu kun poika oli niin rauhaton, ettei kamera pysynnyt perässä. Mutta video löytyy :') Kesäkuun lopusta ei löytynyt pahemmin ratsastuskerralta materiaalia, ainakaan kuvina - pääosin vain videoita. 

130 cm :-)Tää oli muuten miun rippikuva! :') 04.07.

Sitten alettiin olemaan jo heinäkuun puolella. Ei käyty enää tunneilla ratsastuskoululla ja Suvi tuli pitämään meille välillä estetunteja omalle kentälle. Viikot kuluivat tosi nopeasti ja kesän aikana pojusta olikin paljastunut paljon uusia piirteitä! Luottamusta oli jo kertynyt, yhteinen sävelkin oli löydetty ja uuttakin opittu. Fillystäkin oli tullut hetki hetkeltä minulle tärkeämpi. Siitä olikin erittäin hyvä jatkaa eteenpäin! =)


Ifin söpö XD-ilme :') Ella kyydissä!Mie tykkäsin kovasti mennä pojun kanssa pelkästään riimuilla. Kyllä sen huomasi Fillystäkin, että sekin nautti siitä! Ihan sama oliko sillä päässä riimut vai suitset, yhtä hyvin se molemmilla kuunteli. Ja riimut nyt onkin hevosta ajatellen miellyttävämmät ja ihan hyvää vaihtelua meille molemmille! Filly oli muutenkin ihanan nöyrä ratsastaa, ehkei ihan alkumetreillä, mutta sitten kun luottamusta kerääntyi :')

130 cm

09.07.Esteillä poju keksikin sitten kielen heittämisen kuolaimen päälle. Eli yllättäenkin Fillylle vaihtui esteille lusikka, jolla hallittavuus oli kyllä paljon parempi.. :D Heinäkuun lopussa käytiin taas estekisoissa, tällä kertaa luokkina 70 & 80 cm, josta saimme molemmista perusradoista ja uusinnoista nollat. 70cm'ssä hävittiin muutama kymmenen sadasosa ykköselle, eli oltiin toisina ja 80cm voitettiin =) Olin taas vähintäänkin NÄÄÄÄÄIN ylpeä pojusta! ♥
Heinäkuu läheni loppuaan ja innostuin kokeilemaan pojun kanssa myös LH'ta. Kiltisti kuin pieni koiranpentu konsanaan se tuli perässä. Innostuin sittemmin menemään myös kokonaan ilman varusteita - ja tiedän, että aika typerää mennä ilman kypärää, muttei jälkiviisastelut tähän enää auta. Ja omasta päästänihän on kyse.


Korkeimmillaan Ifi hyppäsi irtona meillä 145 cm :')

Käytiin 08.08. meidän kolmansissa estekisoissa, jotka jäivät tosin myös meidän viimeisiksi estekisoiksi (selitys alhaalla). Itse hyppäsin pojulla 80cm, jossa tuli harmillinen pudotus sarjan tokalle. Lopullista sijoitusta en muista, muttei sijoituttu. Filly meni _aivan_ liian kovaa, eikä pysynyt yhtään käsissä, eikä miltein kääntynytkään ollenkaan. Kaverini hyppäsi pojalla metrin luokan, joka tosin päätyi hylkyyn kun hevonen lähti vähän käsistä ja lopulta kun ratsastaja sai Fillyn pysäytettyä hyppäsi se paikaltaan sivuttain metrin okserin ja vieläpä puhtaasti?! Joskus sitä miettii mitä siellä pääkopassa mahtaakaan liikkua.. No ainakin se tuli huomattua, että pojasta oli tullut lusikalla aika kovasuinen, joten vaihdettiin hackamoreihin.


30.08. otettu nää laidunkuvat! =)


09.09.

.. ja sitten. Meillä oisi pitänyt olla pojun kanssa 12.09. estekilpailut, oltiin jo tyytyväisenä ilmoittautuneet, kunnes.. Juha soitti meille 11.09. ja selitti jotain, että Filly on äkillisesti yön aikana turvonnut. Mentiin tallille ja todettiin, että ell on pakko soittaa. Oli vielä lauantai ja täällä oli vain yksi päivystävä ell. Syynä oli yliherkkyysreaktio, esim. hyönteisen pistosta. Pojulle määrättiin pari pussia kipulääkettä ja turvotus laski pikkuhiljaa.Lomaillessaan pari päivää poika oli saanut pienen haavan takaseensa, joka aukesi sitten ratsastuksessa. Filly ontui noin viikon verran vas. takajalkaansa ja aloitettiin siihen jalkaan Betadine-hoito. Reilun viikon kuluttua poika pääsi pitkästä aikaa lenkille ja Ella meni Fillyllä ilman satulaa. Sille oli kertynyt aivan älyttömästi pöllöilyenergiaa, joten se vain hyppi ja pomppi, joka jatkui seuraavana päivänä, jolloin Fillyä ei ehtinyt edes alkuverkkaamaan kun se alkoi jo matkia aropupua. Tästä seurauksena hevonen olikin jumissa ja ontui vuorotellen toista etustaan, välillä molempia. Soitin sitten hierojan mahd. pian käymään.

Hieroja kävi 27.09. ja Filly oli ihan kauttaaltaan jumissa. Hoitona aloin jumppaamaan poikaa ratsain eteen-alas harjoituksilla pikkuhiljaa. Vasempaan kierrokseen oli kokoajan täysin puhdas, mutta oikeaan välillä ontui. Hieroja kävi uudestaan 04.10. Fillyn ylläpitosopimus uusittiin toiseksi puoleksi vuodeksi eteenpäin lokakuussa, vaikka se oli pidempään sairastellut, mutten vielä raaskinut luopua toisesta.. ♥


Pikkuhiljaa jumppailua =) 2.10.

Huh, päästiin palaamaan pikkuhiljaa normaalirytmiin. Pikkuhiljaa rankensin liikutusta ja käytiinkin 23.10. maneesilla Suvin pitämällä estetunnilla, joka meni ihan superisti! Filly malttoi tosi hyvin, oli rauhallinen ja kuunteli hienosti. Mentiin nelikaarista kiemurauraa, jossa oli siis joka esteen päällä laukanvaihto. Saatiin tosi hyvin vaihdot ulos, lukuunottamatta muutamaa ristilaukkaa, jonka poika tosin itse melkein heti korjasi pois.

Kunnes Filly jäi pian takaisin lepoon. Soitin eläinlääkärille pojun kosketusarasta jalasta ja hän määräsi Fillyn siihen asti lepoon kunnes tulee tallille raspaamaan hevosten hampaat (ja katsoo samalla jalan) 01.11. kävi ell ja meidän käskettiin menevän klinikalle. Takapolvissa on jotain häikkää ja ne oli huomattavan kipeät. Soitin keskiviikkona 03.11. klinikalle ja saatiinkin jo saman viikon perjantaiksi aika!

Pusu Vikille :')


Kävelytin Ifin joka päivä!


Pienellä kävelyllä lähimaastoissa 6.11.

Klinikkatarina (& tuomio) lyhenneltynä:

Fillylle tehtiin ontumatutkimus, jossa reagoi ykköstä/1,5. Sen jälkeen juoksutettiin poikaa hetki ympyrällä, jonka jälkeen otettiin röntgenkuvat takapolvista ja vuohisista. Filly piti 2 kertaa rauhoittaa toimenpiteen aikana, kun herra ei oikein suostunut yhteistyöhön.

Molemmissa takapolvissa on alkava nivelrikko, niihin piikitettiin kortisonia ja oikeassa etujalassa oli luupiikki. Klinikalta saaduissa papereissa luki, että hyppäämistä vältettävä, joten pojulla oli sitten uranvaihdos edessä.. :/ Harmitti kovasti hevosen puolesta, koska poika rakasti niiiin paljon hyppäämistä ja oli vasta itse aika nuorikin - ties mitä Fillystä olisi voinut vielä estepuolella tulla! Mutta se oli nyt pojan esteuran loppu..

Poika oli kaksi kertaa rauhoitettu ja se oli aivan sekaisin sinä päivänä. Vietiin se hetkeksi raviradan karsinaan lepäämään, mutta se pyöri levottomasti ympyrää ja karsinaan menessä vaan hyppi pystyyn ja jyräsi. Onneksi tallille oli ~5 min ajomatka, mutta sen koko matkan poika veti armotonta pukkisettiä lastaussiltaa päin niin että koko auto nyki. Karsinaan päästessään levottomuus senkus jatkui, koko ajan pyöri karsinaa ympäri, hyppi, remusi jne. Ja se päivä varsinkin olisi pitänny ottaa todella iisisti. Filly joutui seisomaan siis koko vkl sisällä, koska pistoskohta ei saa kastua ja ulkona oli märkää.. :/

Poika alkoi vielä hilseilemään hirveästi, kun oli jatkuvasti loimi päällä. Harjasinkin sen todella hyvin päivittäin ja pidin aina ilman loimea kun oli mahdollisuus. Aloitettiin reilun viikon päästä klinikasta pikkuhiljaa selästä käsin liikuttamaan, sitä ennen olin talutellut poikaa päivittäin. Ostin joka kuukausi Fillylle nivellääkettä, jotka auttoivat jonkun verran herran niveliin - mitä vain, että herran olo olisi vähänkään parempi :') Vaikka rahanihan niihin kalliisiin purkkeihin aika hyvin menikin. Vielä joulukuun puolivälissä jalat aristivat vähän, mutta herra oli päässyt palailemaan pikkuhiljaa normaaliin rytmiin, tosin ilman esteitä.


18.12.

26.12

Filly loppuverkkasi aina itsensä eteen-alas juoksuttaessakin :D

Keksittiin tosin Fillyn mielenvirkistykseksi välillä puomitehtäviä ja vedettiin sillä ahkiotakin, josta poika oli innoissaan! Vuosi vaihtui ja talvi meni aika paljolti treenaillessa. Miun oli tarkoitus käydä pojalla vetäisemässä He B hyväksytysti ennenkuin poju miulta lähtisi, mutta se ilkeästi jäi lopulta kaiken hässäkän keskellä. Miulla oli lisäksi melkein koko sen ajan mitä Filly miulla oli niin sen kanssa kauhea satularumba, meillä oli tosi huono tuuri satuloiden suhteen, joka välillä vähän vaikeutti, mutta lopulta sain herralle sopivan koulupenkin! =)


Kameran itselaukaisin.. :'D ♥ Tammikuun alkua.

Tuo löytyi 28.1. lisättynä fb'sta. Kansiota en löydä koneelta :o

12.02. ylläolevat =) Menin Ifillä aika paljon hangessa!


Höpsö meni "muodossa" vapaanakin :')Helmikuulta nämä kaikki.

Liikutin Fillyn joka päivä jollain tavalla satoi vaikka pieniä akkoja. Takapolvet aristivat heti jos oli ollut todella rento päivä. Lisäksi tein joka ratsastuskerralla pitkät eteen-alas alku- ja loppuverkat, sekä venyttelin pojan molemmat kyljet ja kaikki jalat usein joka ratsastuskerran jälkeen. Mitä vain, että herra olisi ollut tyytyväinen ♥ Menin sinä talvena aika paljon ilman satulaa, jonka seurauksena Fillyn kyljistä/siinä kohdassa missä istuin kului Ifin karvat, erit. kyljistä.. :D Lisäksi tein enemmän LH-juttuja kuin kesällä ja poika oli aivan mahtava ilman varusteitakin. Meni niin nätisti ja kuuliaisesti ja vielä "muodossakin" - pöhkö! :') Toimi tosi hyvin pelkällä painolla ja ääniavuilla, se oli ihan sanoinkuvaamaton tunne!28.02. välillä mielenvirkistykseksi puomeja ja pikkukavaletteja!

Isoja "esteitä" mentiinkin :') Ajatellen pojun parasta ♥

Fillystä oli talven aikana kuoriutunut oikea halipusinallekarhu! Ehkä miun videoita (jenna1penna) seuranneet tietävät sen aika hyvin. Ainakun mie menin istumaan sen karsinan edessä olevalle kynnykselle se tuli miun taakse ja laski pään miun pään korkeudelle ja kerjäsi aina rapsutuksia ja pusuja ♥ Se jopa alkoi hankalaksi muille, jos mie en ollut tallilla.. :D


06.03. Poika innoissaan! :')

Kevät lähestyi isoin harppauksin, joka sai herran pään ihan sekaisin ja miun piti ostaa sille ihan "rauhoittavia" (Easy-Now niminen purnukka), että pysyi nahkoissaan! Ella sai semmoista kyytiä kentällä, että huhhuh. Ellan noustessa selkään herralla aina vain kilahti ja se vei Ellaa kuin märkästä rukkasta. Caprioletteli, käveli takasillaan, pomppi, hyppi, ryösti, hyppäsi kentän aidan ylikin ja ties mitä.. :D Easy-Now onneksi tepsi pojalle ja pian se olikin taas rauhallinen oma itsensä. Höpsö, jolla kilahtelee keväisin.. :')


"Nyt poseeraat sit oikein nätisti, jooko?"

Aeew ♥ 19.03. tää ja yo. kuvat =)

27.03. tää ja ao. kuvat =)Viimeisenä yhteisenä päivänä menin rennosti pojulla ilman satulaa kentällä riimuilla. Filly oli oikein lahjottu/hemmoteltu sinä päivänä ja venyttelin sen oikein hyvin läpikohtaisesti. 03.04. meidän tarinamme päättyikin ja veimme Fillyn takaisin Anun luokse.

It's hard to deal with the pain of losing you everywhere I go ♥

You found me ♥

I can't believe that this is happening to me ♥

Your everything that my lifes been missing ♥

Kiitokset yhteisestä ja maailman parhaimmasta vuodesta poika! :')
02.04.10 - 02.04.11 ♥

And never knowing
What could have been
And not seeing that loving you
Is what I was tryin' to do ♥Tulipahan sitä bloggausta tehtyä yli 10 tuntia ja luultavemmin pääosaksi ihan turhaan, tuskin kukaan jaksanee lukea =( No ainakin omaksi iloksi sitten! Toivoisin kovasti, että voisitte heittää jotain kommenttia tähän postaukseen, kysymyksiä saa kysellä ja kun en hirveästi muutenkaa saa kommenttia, olis tosi kiva! :') Tästä tuli varmaan maailman pisin bloggaus, muttei voi mitään.. En jaksanut enää alkaa lukemaan tuota läpi & korjailemaan :/

PS. Sain tänään kipsin pois, mutta joudun käyttämään vielä 2vk keppejä, enkä saa varata jalalle ainakaan aluksi painoa.

34 kommenttia:

 1. Ihana postaus teidän yhteisestä ajasta, luin kokonaan, eikä kyllä kertaakaan tylsistyttänyt. :)

  VastaaPoista
 2. Anonyymille suurkiitokset kommentista! =)

  Mie en osaa kirjoittaa mitenkään hirveän herkkää tekstiä, eikä tästäkään postauksesta tuskin tullut juurikaan esille sitä, kuinka tärkeä poika oli minulle (ja on toki vieläkin) Mutta ehkäpä se on tärkeintä, että mie tiedän itse kuinka tärkeä Filly miulle oli :')

  VastaaPoista
 3. jaksoin lukea :) Ihanan pitkä postaus ja ihanan paljon kuvia :)

  VastaaPoista
 4. Ei muakaan tylsistyttäny, luin ihan alusta loppuun. Te olitte mahtava pari ja Filly on yksi upeimmista näkemistäni lämminverisistä, toivoisin joskus että omakin kopu tuohon ylettyis mutta taitaa jäädä toiveen tasolle :)

  VastaaPoista
 5. ei ollu yhtään tylsä ja luin kokonaan! mutta miksi et enää jatka ylläpitämistä ?

  VastaaPoista
 6. Oi, suurkiitokset teille kaikille kommentin jättäneille! :') Mukava kuulla, että jaksoitte lukea loppuun saakka!

  Anonyymi, Omistaja halusi jo pojun takaisin ja Filly ei enää vastannut käyttötarkoitusta, johon olin sen ottanut, eli pääosin estekäyttöön. Kun itse olen henkeen ja vereen aika paljolti esteratsastaja. Nykyäänhän miulla on tuo Fasu, joka oli aluksi jonkin aikaa ylläpidossa ja sitten ostimme sen. =)

  VastaaPoista
 7. Luin kokonaan,ja kyllä tuolta rivien välistä tunsi miten rakas hepo kyseessä :)

  Miia V. :)

  VastaaPoista
 8. Miialle myös suuret kiitokset kommentistasi! :')

  VastaaPoista
 9. Minä jaksoin lukia ! (: voi että ootte sulosia, oispa itelläki tommone projekti <::

  VastaaPoista
 10. Allullekkin suurkiitokset, hih siun pitää hankkii sitten semmoin :')

  VastaaPoista
 11. Täytyy sanoa että tosi mukavan mallinen lämppäri! :)
  Hyvää työtä ootte muutenki tehny tän kanssa.
  JA Vikillä on hyvä nimi :DDD

  VastaaPoista
 12. Vici, Oi, kiitokset siulle! =) Ja haha niin on ;D

  VastaaPoista
 13. Huomasin ihan sattumalta tämän postauksen, Filly oli joskus vuonna nakki ja makkara minun vuokra- ja hoitohevoseni :) Vähän on hepo muuttunut niistä ajoista, ei silloin koskaan hyppinyt pystyyn tai mitään. Kiva kuitenkin kuulla jotakin Fillystä, vaikkakin tällaisia vähän huonompia uutisia.

  VastaaPoista
 14. Mirka, Jees miekin yllätyin vähän ku se alkoi hankalaksi aina keväisin, mutta on omistajan mukaan ottanut aina keväisin koiskeita. -09 kevään taisi kuulemma olla suht rauhallisesti, jos oikein muistan. On se muuten kyllä niin lutuinen ja ystävällinen, keväisin vaan vähän pimahtelee.. :D Eikä miun kanssa ollut puoliskaan niin paha kuin muiden, ketkä selkään meni. Oli päässyt kumminkin miuta edeltävällä ylläpitäjällä niskan päälle ja aika paljon takapakkia lopulta tuli kun herra oli ennen miulle tuloa ollut jo pidempään epäsäännöllisellä liikutuksella :/

  Harmillinen tosiaan tuo alkava nivelrikko, mutta se on niin paljon herran rakenteessakin. Suurkiitokset siulle kommentistasi!

  VastaaPoista
 15. fanni, Oi suurkiitokset siullekin kommentistasi! =) Kiva kuulla, että teksti pitkistyttänyt. Ja mukava, että pidit myös videosta! :')

  VastaaPoista
 16. ihan tajuttoman kiva postaus ja ihan tajuttoman hieno hevonen! (: Tykkäsin paljon ja luin ihan innoissani kokonaan. Videokin oli kiva!

  VastaaPoista
 17. Viivillekin suuret kiitokset! Kiva, että pidit kirjoituksesta ja videosta! =)

  VastaaPoista
 18. tää oli tosi kiva postaus ja ei kyllä kertaakaan tylsistyttäny lukeminen. Todella hieno hevonen ja olitte mahtava pari, vaikka ei teilläkään helppoa ole ollu.. plussaa vielä siitä että kuvia oli paljon ! (: tuo video kans oli aivan super ihana, meinas alkaa ihan itkettään itelläki..
  tykkäsin kyllä paljon ! (:

  VastaaPoista
 19. aalisa, Oi suurkiitokset siulle kommentistasi! :') Kiva kuulla, että jaksoit lukea ja pidit videosta! Jep, eihän se helppoa ollut :/ Aika moni ihmetteli, että mistä löytyy ylläpitäjä, joka suostuu pitämään hevosen itsellään saatika sitten jatkamaan sopimusta, vaikka se on sairastellut ja ollut jo pidempään pois liikutuksesta, sekä ei tulisi enää vastaamaan sitä käyttöä, johon se on alunperin otettu. Tulihan se kyllä aika kalliiksi, mutta olihan se sen arvoinenkin :') ♥ Mutta kiitokset siulle vielä kerran!

  VastaaPoista
 20. ihan rakastuin tähän postaukseen ! sain tästä postauksesta ja videosta toivoa oman hevoseni kannalle jolta on nyt hankoside saatu parannettua ja olisi tarkoitus päästä kisakentille sitten kun jalka sen kestää silti koko ajan pelko ettei jalka kestä tai että hevonen tyhmäilee mutta tähästä siihenkin asiaan toivoa ! aivan ihana tarina !(:

  VastaaPoista
 21. Miavain, Oi suurkiitokset siulle kommentistasi! =) Pikaista paranemista sinne päin!

  VastaaPoista
 22. Hieno pari olitte. Teksti oli mielenkiintoista luettavaa, eikä jäänyt tylsäksi! Kuvatkin olivat olivat hyviä laadultaan sekä muutenkin, joka oli hyvä lisä! ;)

  VastaaPoista
 23. todellakin jaksoin lukea !! aivan ihana ♥ oon aina halunnu lukee sun tarinan, ja tässä se oli ! :) aivan ihana aivan ihana aivan ihana ♥ olitte te kyllä mahtava pari :( ja ootte vieläki !

  VastaaPoista
 24. Alusta loppuun tuli kyllä luettua! Kuvat oli tosi nättejä ja hauskoja, sekä tekstit hyvin kirjotettu. Blogi on ylipäätään tosi kivasti toteutettu (: Aloin lukiaksi!

  Käy toki vilkaisemassa mun blogia, kommentoi ja jos tykkäät ala lukijaks ;)
  www.tatti-sankari.blogspot.com

  VastaaPoista
 25. luin tän vasta nyt, ja alusta loppuun. oli ihana lukee! liityin lukijaksi. jos millään kiinnostaa, niin käy katsomassa www.acabellaa.blogspot.com, liity toki lukijaksi;)

  VastaaPoista
 26. Voi, suurkiitokset teille kaikille ihanista kommenteistanne! :') Kävin vierailemassa blogeissanne!

  VastaaPoista
 27. Voi aivan ihana postaus! jakso ihan helpoosti lukea! (=

  VastaaPoista
 28. Ihana tarina! Luin alusta loppuun, enkä tylsistynyt ollenkaan.

  VastaaPoista
 29. Jaksoin hyvin lukea! Mistä olet muuten ostanut noi hienot sini-punaiset jänne suojat, kun olisi metsästyksessä juuri samanlaiset ? ;)

  VastaaPoista
 30. Heei mistä löytää noin hienot puna-siniset suojat ? :D

  VastaaPoista
 31. Paljon kiitoksia teille kaikille! :')

  Suojat ovat Hööksiltä joskus 2010 tilattu, enää ei löydy siis mallistosta :/ Olivat Showmaster-merkkiset.

  VastaaPoista
 32. Tosi kiva, jaksaa hyvin lukea ! :) jee mä oon syntyny muute 2.4 :D Mut hieno heppa ! (:

  VastaaPoista
 33. Mukava postaus, en tiedä kuinka vasta nyt törmäsin tähän teidän blogiin, vaikka oon jo pidemmän aikaa seuraillu sun videoita YouTubessa :)

  kun selailin tätä teidän blogia ja törmäsin tuohon karsinanrakennus projekti juttuun, niin asuko Filly yksin, vai onko Viki samassa tallissa ? :) Niin ja onko toi talli, missä nykyään fasu asuu (?) niin teillä kotona pihassa ?

  Olis tosi mukava, jos teksit videopostauksen tallista, eli ns. esittely videon siitä ! Olisin innokas kattomaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitokset kommentistasi! :) Filly asui Vikin ja Helkan kanssa samassa tallissa ja Fasu asuu nykyään Fillyn karsinapaikalla. Yksi tallin esittelyvideo löytyy viime vuodelta: http://youtu.be/9bkA3ZFxzWA

   Ei ole omassa pihassa vaan Vikin ja Helkan omistajan :)

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)