lauantai 16. helmikuuta 2013

kuluneen viikon postaus (mm. hyppelyä)


Maanantaina
Fasulla oli edellisen päivän estevalmennuksen jäljiltä rento päivä. Jouduin tekemään iltatallin yksin, joten Fasun liikutuskin jäi sitten minulle (vaikken saisi kyllä tässä kuussa vielä ratsastaa) Kävin siis kevyesti kentällä käppäilemässä ~15min ja taivuttelin ponia huolellisesti molempiin suuntiin. Tiistaina Roosa tuli tekemään miun kanssa iltatallin, joten liikutti myös Fasun samalla. Aluksi poju oli vähän jännittynyt, mutta alkoi siitä pikkuhiljaa rentoutumaan ja lopuksi olikin jo tosi hyvä! Roosa kävi myös hetken hangessa kävelemässä ja ravailemassa. Keskiviikkona Roosa liikutti taasen Fasun ja jo alusta saakka Fasu näytti hyvältä. Laukkakin ollaan saatu nyt rullaamaan molempiin suuntiin hyvin, kun se on nyt lähiaikoina pyörinyt aika huonosti oikeaan kierrokseen. Roosa tulikin muutamia laukkapuomeja ja kävi taas hetken aikaa myös hangessa pyörähtämässä.



^ Leivottiin Roosan kanssa tiistaina keskiviikon leffailtaa varten, jonka järjestin meillä. Muista herkuista unohdin ottaa kuvat, mutta tässä Daim-suklaamuffinssit (♥)

Torstaina irtojuoksutin aluksi Vikin ja Fasun samaan aikaa tarhassa. Molemmat rallittelivat ihan innoissaan ja kevyt hikikin tuli ponskeille! Isompien juoksutuksen jälkeen juoksutin Helkan liinassa, kun se on äärimmäisen ärsyttävä irtojuoksuttaa.. :D Poni juoksi oikein nätisti ja pääsi hetkeksi myös hankeen kahlailemaan käynnissä. Perjantaina Henni liikutti Fasun, sekä Helkan. Helkan kanssa Henni käväisi maastossakin hölkkäilemässä ja Fasun hän liikutti ilman satulaa kentällä. Kannattaa Hennin blogista lukaista tarkempia selostuksia! Mie käväisin sitten illemmalla tekemässä iltatallin ja jäin odottelemaan Roosan saapumista.

Henni&Fasu -11 kesä, vähän(kö) muuttunut?


.. ja mäkkiin tietysti syömään! ;D

^ Muutama kuva Wanhojen päivästä Roosasta, Karosta, Veerasta & Lassista. En viitsi laitella nyt enempää kuvia, kun en jaksa "lupia" kysellä.


Tänään heräiltiin Roosan kanssa vasta joskus puoli 1 aikoihin, kun käytiin aika myöhään nukkumaan. Pian sen jälkeen Henni ja Erika tulikin meille ja laittelin siinä aamupalaa koko poppoolle. Roosa lähti meiltä Karolle ja me lähdettiin Hennin ja Erikan kanssa joskus kolmen aikoihin tallille. Tänään olikin Helkan&Fasun hypytyspäivä!

Ensimmäiseksi Henni ja Erika hyppäilivät Helkan kanssa. Henni alkuverkkaili Helkan, jonka jälkeen alkoi pikkuhiljaa hyppäilemään. Aina parin hyvän hypyn jälkeen nostettiin estekorkeutta vähän ja korkeimmillaan Henni hyppäsi ponin kanssa ~70cm pystyä. Erika tuli Hennin jälkeen hyppäämään Helkalla ja hyppäsi korkeimmillaan hiukan isompaa pystyä kuin Henni. Erika jäi loppuverkkailemaan ponia ja me lähdettiin Hennin kanssa varustamaan Fasua.



Henni ja Erika ratsastivat myös Fasun "puoliksi". Henni taas alkuverrytteli, sekä hyppäsi ekana, jonka jälkeen Erika tuli sitten selkään. Henni hyppäsi korkeimmillaan n. metristä, Erika siitä hiukan isompaa pystyä. Fasu oli ihan innoissaan, innostui pari kertaa esteen jälkeen ja vähän leijui muutamissa hypyissä - kuten videoltakin voi todeta.. :D No kaikilla oli ainakin hauskaa! Erika kävi vielä lopuksi hangessa hetken kävelemässä ja ravailemassa. Ensi viikolla poni pääsee sitten taas Henkan estevalkkaan Kian kanssa.




Erika kävi vielä Fasun liikutuksen jälkeen pyörähtämässä Vikin kanssa kentällä ~20min. Viki on ollut nyt aika todella vähäisellä liikutuksella, esim. Henni oli viime viikolla tamman viimeeksi ratsastanut, jolloinkin käveli pelkästään. Erika teki tänään aika paljon käyntityöskentelyä Vikin kanssa ja haettiin ratsastuksessa vain rentoutta, sekä huolellista taipumista koko rungosta. Viki hakeutui ravissa itse matalaan rentoon muotoon ja Erika ravaili taivutellen jonkin aikaa molempiin suuntiin. Kokonaisuudessaan tamma oli kyllä super! Ella ei siis pysty selkänsä takia ratsastamaan ollenkaan ja kirjoittelen aiheesta myöhemmin lisää. Kunhan mie saan ratsastusluvan alan liikuttelemaan Viksua myös viikolla Fasun ohella, sekä myöskin Henni, Erika ja Roosa auttelevat tamman liikutusten kanssa.

Viki&Ella viime kesänä

Huomenna lähdetään Erikan kanssa Haminaan katsomaan Kari Vepsää ja laitankin sieltä luultavasti jotain materiaalia tänne blogiin. Henni ja Roosa käyvät huomenna liikuttelemassa ainakin Helkan ja Fasun ja tekevät myöskin iltatallin samalla.

Mitäs piditte postauksesta? :) Kirjoittelenko välillä myös muistakin kuin hevosasioista, vai pidänkö blogini pelkästään hevosblogina? Ajattelin joku päivä toteuttaa My Day-postauksen kuvina, löytyisikö sellaiselle kiinnostusta?

Kommentti olisikin lämpimästi tervetullutta - nimittäin minusta on jo pitkään tuntunut siltä, ettei tätä blogia seuraa oikeastaan kukaan (ja tilastot tukevat tätä ajatusta aika lailla..) Haluan pitää blogini mahdollisimman mieluisena teille kaikille, joten palaute olisikin nyt äärimmäisen tärkeää, että voisin kehittää blogiani parempaan suuntaan! Nyt vain risuja ja ruusuja siis kehiin :) Jos ette jaksa kommentoida, niin painakaahan alhaalta edes luettu/tykätty - pieni vaiva teille, mutta iso asia minulle. Aktiiviset lukijat motivoivat minua kirjoittamaan ja tuntuu nykyään usein, että näen aivan turhaa vaivaa blogin eteen.. :/

Ellan synttäreiltä

27 kommenttia:

  1. Tee vain se my day-postaus, ja aina välillä voi muutakin elämää kirjoitella :)

    VastaaPoista
  2. Mua ainkin kiinnostaa myday-postaus! Ei-heppapostaukset tuovat mukavaa vaihtelua :) Niin, ja kiva postaus muutenkin, toivottavasti pääset pian taas itse ratsastamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurkiitokset kommentistasi! Enköhän mie tuon mydayn tässä joku päivä tekaise :)

      Poista
  3. Minusta on todella mukava lukea kuulumisia teiltä päin! toivotaan että pääset pian taas liikuttelemaan fasua ja pääsette aloittamaan tämän vuoden kisakauden:)Tsemppiä sinulle tulevalle kisakaudelle ja pikaista paranemista!:))

    VastaaPoista
  4. Joo mää lopetan ratsastuksen, toi näyttää niiiin rumalta! :D

    VastaaPoista
  5. musta tää sun blogi on tosikiva, kirjotat kivasti, ulkoasu on kiva ja muutenki ! :) ja luen ainaku kirjotat, en vaan aina tiedä mitä kommentoisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että blogi on mieluinen! :) Suurkiitokset kommentistasi!

      Poista
  6. Mun mielestä olis ainakin kiva lukea myös muita kuib heppapostauksia! Etenkin nyt kun sulla on vielä ratsastuskielto niin postaukset on olleet vähän suppeita ja melko samantapaisia. :) En tiiä muista, mutta itse luen monesti blogipäivitykset puhelimen kautta, jolloin niitä rastitusjuttuja ei näy ja kommentitkin on tosi työläs kirjoittaa, joten kommentoin yleensä vain jos on jotain mihin ottaa kantaa tms. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps! Ainakin tuon mydayn jos saisin toteutettua tässä lähipäivinä ja mahdollisimman paljon yritän päästä myös kuvailemaan :) Mutta paljon kiitoksia siulle!

      Poista
  7. hyvä mie ja henni ja helka ja fasu ;)♥ sekä superhyvä kuvaaja ! hihii Fasu on niin leija :')

    VastaaPoista
  8. Blogi on kyllä huonontunut se täytyy sanoa,tuntuu että kaikki postaukset (tai no nämä viikkokatsaus tyyppiset) niin on aika samanlaisia tylsiä ja sillain että aina tehdään samoja juttuja samanlaisetkuvat yms. Toi my day olisi kiva sit vaikka joku tallipäivä postaus että kuvaat jo kotona kun lähet ja iltatalli videolla yms niin tulis vähän vaihtelua. Sulla on aika paljon videoita postauksissa se on plussaa mut kun ne on aika tavAlla samanlaisia niin itse en ainakaan jaksa niitä aina katsella. Olisi kiva jos oli niin life style postaus myöskin ettei vaaan aina hepoista mutta enemmän kaikkea erikoispostauksia just myday,iltatallit videolla,talllipäivä postaus videoina/kuvina semmoisia nyt tuli ainakin mieleen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia siulle kommentistasi! :) Jeps, väkisinkin ne ovat kyllä menneet aika samankaltaisiksi, kun ei pääse arkisin pahemmin kuvailemaan ja nyt tämä miun ratsastuskielto yms.. :/ Yritänkin nyt saada toteutettua enemmän erikoispostauksia!

      Poista
  9. hui kun fasu on ison näkönen! :D kuinka pitkiä (lyhyitä) nää henni ja erika oikein on? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä oon joku 157cm ja Erika taisi olla 159cm :D että aika kääpiöitä ollaan!

      Poista
  10. sun blogis on himokiva ja moni mun kaverikin tätä lukee(;!! sun videos on tosi kivoja kun viittit niitä aina laittaa(: ja tee vaan my day!:)

    VastaaPoista
  11. Itse ainakii luen jokasen sun postauksist ja kommentoin silloo, ku on jotain sanottavaa :)
    Tykkään, ku on videoita ja kuvia. Ja itse ainaki jaksan lukea muitakii, ku hevosaiheisii kirjotuksii, niin kyllä niitäkin saa tehdä ja onhan ne kivaa vaihteluu.
    Ja on varmast tosi kiva päästä ratsastamaa kunnolla,sit ku saat siihe luvan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että kiinnostusta löytyy ja paljon kiitoksia siulle, että jaksat kommentoida aktiivisesti! :) Jep, en malta odottaa! Vielä reilu viikko verikokeisiin, jossa selviää sitten saanko ratsastusluvan. Mutta paljon kiitoksia siulle vielä kerran!

      Poista
  12. itse tykkään tosi paljon blogistasi,luen aina uudet postaukset ja katson kuvat/videot:) olet hyvä kirjoittaja ja mukava lukea postauksia vaikka itse et pysty edes ratsastamaan tällähetkellä ,teet mielestäni tosi hyviä videoita! Jaksat nähdä niihin paljon vaivaa :) olisi kiva jos pystyisit toteuttaa erikoispostauksia ja kysymyspostaus olisi taas kiva! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että blogi on ollut mieluisa! :) Suurkiitokset sinulle kommentistasi! Pitääkin miettiä, jos toteuttaisi kysymyspostauksen uudelleen tässä joku päivä!

      Poista
  13. toi erika vois koittaa rauhottaa sen esteistuntaa, alkaa mennä aikalailla liioittelun puolelle.. ehkä vähän enemmänkin :D aika ruman ja epäsiistin näköstä.

    ei siis pahalla! vaan ihan erikalle pikku vinkki

    VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)