maanantai 27. kesäkuuta 2011

onnistumisia seuraa epäonni

Haha, hupsista! Viikonloppu meni että hujahti ja tänään palattiin takaisin töiden pariin.. No onneksi enää 4 päivää töitä niin sitten freedom (ja palkkapäivä ens kuus!) ♥


Torstaista ja perjantaista ei oo pahemmin mitään muistikuvaa. Paitsi Ella ratsasti Fasun torstaina ja Elina kävi moikkaamassa torstaina Helkaa rippileirinsä loputtua ennenkuin lähti mökille juhannuksen viettoon! Elina meni kentällä Helkalla samaa esterataa kuin mitä mekin edellisenä päivänä, tosin vain vähän pienempänä (~60cm) Ja Helka oli kuulemma itseasiassa parempi kuin mitä se oli ollut kun Elina oli lähtenyt riparille! Perjantaina mentiin ilman satuloita, mie Fasulla ja Ella Helkalla, aluksi hetki lähimaastoissa jonkunlaista ramboilua ja sitten kentällä hetki kouluilua ja loppuverkkailut.



wtf!?

Ja sitten ensimmäinen alamäki. Kun tultiin perjantaina talliin Viki oli pötköllään karsinassa, mitä ei oikeesti koskaan tee, muuta kuin yön hämärinä tunteina. Ei noussut heti ylöskään ja vaikutti muutenkin tosi omituiselta. Neiti hörähti sitten muutaman kerran vähän eri tavalla kuin normaalisti, kertoi selvästi siis ettei kaikki ole kunnossa. Viki oli tosi rauhaton, apaattinen, ei suostunut kunnolla liikkumaankaan. Potki itseään mahan alle, sekä näykki mahaansa ja yritti käydä useasti piehtaroimaan. Mahaäänetkään ei yhdessä vaiheessa kuulunut toiselta puolelta. Ähky siis. Soiteltiin päivystävälle klinikalle ja sieltä Kouvolan päivystävälle ell'lle. Käytiin rauhallisesti kävelyttämässä Vikiä ja juotettiin sille ruokaöljyä, sekä melassivettä. Pikkuhiljaa neidin olo alkoi parantumaan ja Viki ulostikin. Pari tuntia siinä kyllä kuluikin, ei mennyt ilta ihan suunnitelmien mukaan. Mutta onneksi ei pahemmin!

Lauantaina käytiin maastoilemassa satuloilla Ellan ja Helkan kanssa. Sitä ennen Viki juoksutettiin kentällä irtona. Olin pari viikkoa sitten tilannut Fasulle matkaratsastushuovan - tai no satulahuovan isoilla taskuilla niin tulipahan sekin testattua! Sinne sai kätevästi kännykän mukaan. Tällä kertaa käytiin vähän kauempana piipahtamassa, ei jääty siis lähimaastoihin pyörimään. Ja Helka pistettiin vetämään melkein koko matkan. Pari kertaa poni heittäytyikin super jästiksi ja iski liinat kiinni. Ella tuli sieltä kerran leuka edellä alaskin kun Helka keulasi ihan tikkusuoraksi ja jalustin, jossa melkein kaikki paino oli irtosi samalla.. :D Sen jälkeen kun Ella oli toisella sivulla niin ovela poni tiesi tilaisuutensa tulleen ja yllätti mojovalla pukkisetillä.. Mutta käytiin siellä pelottavalla tunnelilla, jossa viimeeksi tapeltiin ikuisuus! Nyt Helka meni lähes täysin ongelmitta sinne, hyvä hyvä!




Sunnuntaina, eli eilen kouluiltiin molemmat kentällä. Ekaksi Ella meni Viksulla reilun tunnin ja kuvailin niitä. Kyllä siitä kouluponikin vielä joskus saadaan! Käväisin Vikin selässä nopsakkaasti, ravailin molempiin suuntiin pari minuuttia. Paljon järkevämpi oli kuin mitä viimeeksi muistelin! Ellakin kehui Vikin olleen sinä päivänä tosi kiva. Vähän kuumui tosin ravilisäysten yhteydessä, muttei ihmeempää. Laajempaa raporttia vähän vaikea tällä hetkellä saada ku Ella ei ole koneella.





Mie menin sen jälkeen Fasulla jonkun vajaan tunnin satulan kanssa. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan nyt kuolaimilla satulalla. Huomattavasti on kyllä kivempi sileällä kuolaimilla kuin hakkiksilla ja poju oli aikaste kiva! Mukavan rento ja sopivan energinen. Ella teetti meille laukka-ravitehtävää ja kehui Fasun olleen ihan erilainen lopussa kuin mitä aluksi oli! Mie oon huono selittämään sitä, mutta ainakin sen tavoite, eli saada Fasu mahdollisimman rennoksi niin onnistu tosi hyvin! Vaikkei treeni miun mielestä mitenkään rankka ollut ni Fasulle tuli ainakin tosi kuuma, voi pientä :D Ella otti meistä aika paljon kuvia ja en ehdi millään valita sieltä parhaimpia, mutta mie nappaan sieltä vaikka yhen tähän alle!


Tänään ramboiltiin taas lähimaastoissa ilman satuloita, tosin meijän kaverina oli tällä kertaa Viki ja Helkalla oli vapaapäivä! Mentiin lopuksi pelloille laukkailemaan ja duracelpupu nimeltä Viki ryösti meistä ohi, mutta Fasu ei onneksi lähtenyt kisaamaan!

Noh laukattiin edellä peltoa pitkin talliin päin ja Viki suikkasikin ohi ja sen jälkeen mentiin ___todella kovaa___ ... Ihmeteltiin jälkeenpäin mitkä ihmeen moottorit molemmilta hevosilta lähti yht'äkkiä samaan aikaan käyntiin. Pelto loppui varmaan sekunnin sadasosassa, Ella sai Vikin hidastettua mutta Fasu juoksi pää viidentenä jalkana. Käänsin sitten vain tiukan kurvin toiselle pellolle kun kahdessa suunnassa oli ojia ja pöpelikköä yms... Pian Fasu pysähtykin ja liuin sitten kyljeltä alas ku olin loppumetreillä roikkunut kaksin käsin täysillä harjasta. Oli kyllä pikkasen yllättävä tilanne, en ihan odottanut mitään semmoista..... Meni muuten kovempaa kuin mitä meni raviradalla silloin kun annoin sen siellä mennä täysiä ja vielä vähän hoputin päälle! Että huhhuh. Noo ylimääräistä energiaa, parempi kunto kuin silloin ja laihempikin ettei kyllä mikään ihmekkään. Ravirata ois tarpeen, kiitos.

Ja ötökät oli tarhassa kiusanneet oikein urakalla Helkaa, jolla oli isoja aristavia patteja toisessa kyljessä ja mahan alla.

PS. Laitettiin meijän 1 hevosen traikusta myynti-ilmotus hevostalli.nettiin, kun Juha vihdoin ja viimein suostuu ostamaan meille 2 hevosen traikun! Ihanaa, päästään sit kilpailemaan porukalla vähän kauemmaskin.

2 kommenttia:

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)