torstai 23. kesäkuuta 2011

heyy whats up?


Haha joo - miun työt alko maanantaina ja joudun herää yli 6h aikasemmin ku mitä normaalisti, joten blogi vähän jäänyt parilta päivältä ku en viitsi ihan yölläkään alkaa kirjottelemaan.. :D


Maanantaina irtohypytettiin Viki kentällä pikkuristikosta aloittaen ja pikkuhiljaa nostaen. Korkeimmillaan tyttö hyppäsikin 120cm :-) Sitten lähdin Fasulla Ellan & Helkan kanssa lähimaastoihin ramboilemaan. Molemmat mentiin ilman satuloita, miulla oli suitset ja Ellalla Helkan kanssa riimut... :D Noo siitähän voikin päätellä, että Ella mätkähti sieltä pari kertaa alas ku ponin ohjattavuus ja jarrut on melkein olemattomat ja vieläkun Helka on välillä niiin itsepäinen ku olla ja voi! Tehtiin tällä kertaa vähän pidempiäkin "lenkkejä" kuin "kiivetään toi mäki tosta" :D Mie toimin Fasun kans vetäjänä (Helkan kanssa siit ei tullut mitään...) ja pyörittiin ympäri meijän maastoja, mut mentiin lopuksi hetkeksi omille pelloille päästelemään.

Myöhemmin miun kaverin poikapuolinen kaveri kävi tutustumassa ratsastuksen pariin ekaa kertaa.. :D Minuutin pikakurssin jälkeen mentiinkin pelloilla ilman talutusta ja hypättiin kentällä miun talutuksessa pikkupysty! Fasu oli kiltti poika ja antoi ihmeellisen paljon anteeksi. Opetin kentällä vielä laukannostot ja meillä oli kyllä aika hauskaa katsoa sitä menoa.. :D Aika hyvin meni kyllä ensikertalaiseksi! Vielä vähän tasapainoa lisää ;D

Ja ennenkuin ehdin suutakaan avata häipyivät ne Fasun kanssa kentältä pellolle laukkaamaan, siis ihan ratsastajan pyynnöstä. Kuului kai jtn. että ritari häipyy tmv ja sitte katosivatkin näkyvistä. Ihmettelin miten oli edes puolivälissä kyydissä ku Fasu meni pikkasen kovaa.. :D Samat pellot missä aikasemmin olin hetken päästellyt! Sieltä sitten tultiin meitä kohti aika kovaa ja kuului pieni avunhuutokin, no tulihan se sitten sieltä alas selkä edellä, mutta ihmeellisen pitkään kyllä pysyi kyydissä! Eikä sattunut, eikä jäänyt kammoakaan. Mielenkiintoinen eka ratsastuskerta, ei monella taida olla samanlaista...?





Tiistaina Fasu sai rennon päivän. Vaihdoin pojulle pitkästä aikaa kuolaimet takaisin, tällä kertaa nivelten sijasta kolmipalat. Oli paljon parempi sileällä kolmipalalla kuin mitä oli nivelellä tai hakkiksilla koskaan ollut. Nivel oli kai tökkinyt poikaa kitalakeen, eikä ollut sopinut Fasulle. Menin ~ puolituntia kentällä aika kevyesti, otin kaikki askellajit läpi ja taivuttelin pojun huolellisesti. Fasu oli mukavan rento eikä puskenut juuri ollenkaan, sekä oli mukavan kevyt edestä! Ella ja Viksu tuupsivat vähän kauemmin kuin mie ja Fasu. Ella oli
aikaisemmin päivällä ostanut tammalle baucher-kuolaimen, joka on vakaampi edestä ja testasikin sen heti samana päivänä. Siitä tulikin nyt Vikin vakkarikuolain sileälle! :-)

Keskiviikkona hyppäiltiin Vikillä ja Fasulla kentällä - vielä kun kenttä oli hyvä! Täksi päiväksi oli luvattu nimittäin sadetta ja niin muuten sataakin :D Kengittäjän piti tulla ennen kuin lähdetään ratsastamaan, mutta kävikin niin hassusti, että se unohti tulla paikalle. Meillä oli tänään tehtävänä pieni 4 esteen rata, joka sisälsi kaksi okseria ja kaksi pystyä. Alkuverkkasin pikkupystyllä muutaman kerran, jonka jälkeen menin sarjaa ja sitten itse rataa. Korkeimmillaan hypättiinkin Fasun kanssa metrin rataa. Olin itse harkinnut meneväni miun & Fasun ekoissa kisoissa 60 & 70cm, mutta Fasu ei kyllä hyppää 60cm.. :D Harjoiteltiin lopuksi pienemmillä esteillä vähän uusintakierros ratsastusta, kiihtyi muuten nollasta sataan sekunnissa.. Mut Fasu oli tositosi hieno poika!

Ella meni sitten Vikillä samaista tehtävää, aloittaen myös pikkupystyistä. Ella oli vähän "pelännyt", ettei Viki syttyisi enää esteistä samalla tavalla kuin ennen kun ei ollut hypännyt vähään aikaan ja sileällä tammaa oli joutunut ratsastamaan aika paljon taaksepäin. Hyvin neiti kumminkin syttyi ja Viksu ja Ellakin menivät metrin rataa! :-)







Laittelin tähän 2 videota, tuo miun & Fasun este oli 105cm korkea :')






Miten miust tuntuu ettei kukaan lue meijän blogia?! :-(

10 kommenttia:

  1. täältä ainakin löytyy yks lukija, luen sun jokaisen päivityksen minkä kirjoitat :) tykkään hirveästi lukea sun blogia sillä teillä näyttää olevan tosi mukavaa ja tapahtumarikasta tallilla, ainakin teksteistä saa sellasen käsityksen :) aivan tajuttoman upea tuo viimeisen videon hyppy! fasu on kaunis ruuna ja osaat ratsastaa mainiosti :--)

    VastaaPoista
  2. määki luen kyllä aina, vaikken kommentoikaa, tai oo tuolla lukijoissa ! :) teijän kuulumisia ja kuvia on kiva seurailla.

    VastaaPoista
  3. Aika korkeita vaikutatte hyppäävän joka estekerralla.

    VastaaPoista
  4. mäki luen mut en vaa oo lukiana enkä kommentoi. näitä on mukava lukee=)

    VastaaPoista
  5. Mä ainaki luen, en vaa osaa kommentoida. ;)

    VastaaPoista
  6. Kiva kuulla, että meitä seuraillaan! :') Ja suurkiitokset teille kaikille kommentoineille ja ylipäätänsä lukijoille.

    Anonyymi2, Esimerkiksi viime perjantaina, josta en kirjottanut, kun olin koko vkl iskällä niin menimme ainoastaan kavalettijumppiksia. =)

    VastaaPoista
  7. mustaki tuntuu ettei kukaa seuraa meiän blogia (: mutta hei mä vasta nyt huomasin et sullakin blogi ja sait yhen lukijan joka ainaki lukee kaikki kirjotukset 8)

    VastaaPoista
  8. Hyvännäkösiä hyppyja ja ihana toi ravikuva :) !

    VastaaPoista
  9. lueskelene vähän teijän vanhempia postauksia ja ihana tuo fasu noilla kuljetussuojilla:D:D::D:

    VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)