torstai 2. kesäkuuta 2011

hyppäilyy

Eilen en itse ollut tallilla ku meillä oli luokkaretki ja sieltä tullessa kello oli jo aika paljon. Ella ja Elina kävivät hevosten kanssa uimassa ja irtohypyttivät Helkan.


Päädyttiin hyppäilemään tänään koska emme ehtisi enää tällä viikolla muulloin hyppäämään. Tehtävänä oli jumppasarjan poikasta, tarkalleen ottaen innari, innari, 1 laukka, pysty, 2 laukkaa, okseri. Aluksi Helka & Elina hyppäsivät, koska Vikille ja Fasulle samat välit eivät olisi käyneet. Poni hyppäsi aika innokkaasti, aluksi menivät pelkillä puomeilla ja lopuksi korkeimmillaan jopa 95cm okserin jumppiksen päässä, hyvä Helka & Elina! Siihen oli hyvä lopettaa niiden osalta :) Helka pääsi sitten jalkojen kylmäykseen & pesulle!

Pidensimme sitten välejä ja menimme laittamaan Fasua ja Viksua kuntoon. Fasun uudet riimut ja suitset oli tulleet eilen Matkahuollon kautta ja olinkin käynyt ne hakemassa. Vikille tilatut pintelit ja huopa tulee myöhemmin jälkitoimituksena.
 
Tuossapa nuo uudet v.siniset suojat, pitkät jalkat(ko?)

Aloitimme pikkupystyillä ja korkeimmillaan menimme ~90cm okseria. Pysty oli korkeimmillaan kai joku 70cm (?) Välit olivat tarkoituksella aika lyhyet, sai tuoda aika rauhallisesti sisään, joka onnistui aika hyvin. Viki oli ehkä vähän höyrypää, eikä olisi malttanut tulla takaisin päin, mutta hyvinpä noilla näytti menevän!

Sen jälkeen kävimme laittamassa 3 ristikkoa keskihalkaisijalle ja menimme niitä kahdeksikkona vaihtaen laukan joka esteen päällä. Tehtävä sujui ihan hyvin, muutaman kerran tuli Fasulle, sekä Vikille ristilaukka. Sitten Elina nosti esteet meille "jättiristikoiksi", joista kaksi oli keskeltä noin 70cm ja yksi noin 60cm. Siinä joutui pakostikkin tuomaan hevosen keskelle ja jättiristikot oli aika pelottavan näköisiä - ainakin miusta! :D Mentiin lopuksi pääty-ympyrällä kahta estettä molempiin suuntiin, jonka jälkeen hypättiin muutaman kerran meijän maastoesteet ja sitten loppuverkkailtiin hevoset.



Molemmat ponskeista pääsivät ratsastuksen jälkeen myöskin pesulle. Ja kaikki kolme ahmiaista sen jälkeen laitsalle syömään itsensä läskimmäksi. Helka taas vähän karkaili ja Fasulla oli ongelmia tallissa mennä omaan mökkinsä :D Kävi piipahtamassa Vikin ja Helkan karsinassa ja oli sitten sen jälkeen lähdössä vielä ulos, mutta ehkäpä tuo oppii joskus menemään omaan boxiinsa (?) :)



Fasusta & miusta uutta kunnollista videota!

7 kommenttia:

  1. vitsi toi helka on huisi hyppää ;0 :D

    VastaaPoista
  2. haha - joo meilläkin välillä loksahtaa suu auki :D

    VastaaPoista
  3. Kyllä teidän ponit hyppiä osaa ((:

    VastaaPoista
  4. minkä rotunen toi helka on ? :) ja koko?

    VastaaPoista
  5. Helka on shetlanninponi, hiukan vaan ylikorkea :D Tuolta ylhäältä olevasta palkista pääsee Elina&Helka-kohdasta Helkan sukupostiin. Säkä joku 115cm (?)

    VastaaPoista
  6. Et oo tosissa? Shettis noin isoo.... ?? Jäin suu auki tuijottaa tota kuvaa... ;D

    VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)