tiistai 5. heinäkuuta 2011

sä oot silkkii

Huhhuh, onpas viikko vierähtänyt nopiaan! Perjantaina loppui miun työt ja viikonloppu humahti pääosin valvoessa :D Blogiin en oo vaan yksinkertaisesti ehtinyt kirjoittelemaan, mutta nyt asiaan tuli muutos ku ei tarvi enää töissä käydä! Ehdin kirjottelee blogiin aina aamuisin (miun aamu alkaa sit klo 12. jälkee) ku herään! Tai vaihtoehtoisesti joskus yöl.


Laiha tallikissamme, Topi ♥

Viime viikolla oli aikas kivat helteet, enkä muista juurikaan mitään mitä ollaan alkuviikolla tehty :D Paitsi maanantaina tai tiistaina menin pientä ristikkoa ilman satulaa Fasulla kentällä. Ponskitkin on liikutettu pääosin iltatallin jälkeen. Mut keskiviikkona (tai pe?) Ella ja Elina kävelivät tandemissa Fasulla jonkunlaisen lenkin ku mie en ehtinyt liikuttamaan Faspea ja ulkona oli aikas kuumakin. Ja sinä samaisena päivänä Vikillä ja Helkalla oli vapaapäivä.


Torstaina käytiin kaikki kolme pitkästä aikaa uittamassa hepat. Henni tuli pitkästä aikaa moikkaamaan meitä ja lähti meijän kuvaajaksi! Kiitos Hennille viel kuvauksesta, jos satut lukee tätä! :') Harmittaa vaan ku mie en koskaan muista ottaa sitä pidempää putkea mukaan ku mennään uittamaa, koska tuo lyhyempi ei riitä lähes ollenkaan :/ Uin jonkun aikaa Fasulla, kunnes Henni tuli uimaan pojulla. Fasu innostui lopuksi hyppimään pystyyn, kun herra ei ihan perusta kunnon uimisesta, mutta tän kesän aikana miun ois tarkotus saada poika hyvin uimaan! Helka ui ponskeista varmaan parhaiten ja aika hyvin Vikikin ui! Annoin sitten Hennin ridata pojan talliin saakka. Vähän viemisen makua oli.. :D Mutta kaikilla ponskeilla oli kyllä kivasti virtaa! Ja en suosittele yhtään pyörällä polkemista paljasjaloin..... au

Henni, Ella & Elina ;D Hepat varmaa tunnistatteki? :DPitää osata chillata!

Perjantai hypätään yli koska en muista siitä mitään :D Se oli ehkä se Viksun ja Helkan vapaapäivä? No enivei lauantaina mie kävin aamuisella tuossa raviradalla russnäyttelyissä kuvailemassa sillä välin ku Ella nukku meillä (...) Voisin laitella tuohon alle muutaman hassun kuvan näyttelyistä, jos teitä sattuisi vaikkapa kiinnostelemaan! :')

rajaus.. ♥ tuli vähän kiire ottaa kuva :DPeppi & Chiko!

Ratsastettiin Ellan kanssa Viki ja Fasu iltatallin jälkeen. Helkalla oli vapaapäivä, koska Elina ei ehtinyt konffisjärjestelyiltään tallille. Pidettiin aika rento päivä Vikille ja Fasulle, oltiin käyty sillä välillä kun ponskit söivät niin laittamassa kentälle kaksi pujottelutehtävää - toinen ravissa ja toinen laukassa. Mie menin ilman satulaa ja Ella meni satulan kanssa. Laukkapujottelu oli aika mielenkiintoinen, molemmat tekikin kivoja vaihtoja, mutta onnistuipa se ilman vaihteluja! Ravipujottelu oli aika mielenkiintoinen laukkapujottelun jälkeen varsinkin kun molemmat hevoset olivat hiukan kuumuneet ja ravitötsien välit eivät olleet mitenkään pitkät.. Käytiin vähän pelloilla laukkailemassa ja tulipahan tuossa vähän työskenneltyä ympyrälläkin, että joutuisi kunnolla töihinkin!

Hypättiin sitten sunnuntai illalla Vikillä ja Fasulla, silloinkin iltatallin jälkeen kun ilma viileni. Tehtiin Ellan kanssa kentälle pieni estetehtävä: puomi, pysty, puomi, pysty, puomi ja pysty. Puomi tuli siis laukka-askeleen väliin. Toiselle sivulle yksittäiseste joku ~60-70cm (?) Aloitettiin pikkuristikoista ja muutamisen hyvän hypyn jälkeen vaihdettiin esteet pystyiksi ja pikkuhiljaa korotettiin sen mukaan miten sujui :-)

Ei mitattu missään välissä esteitä, paitsi mie kävin mittaamassa vikan esteen sen jälkeen kun oltiin otettu vikat hypyt. Kahdesta ekasta esteestä en osaa sanoa, eka oli kai ~60cm ja toka ~80-90cm ja vika korkeimmillaan 110cm. Fasulla ei muutamaan otteeseen sattunut ekalle puomille askel, joka vähän sekoitti loppuosaa, mutta hienosti poju yleisesti ottaen meni! Ja Ellakin kehui Vikiä kovasti, molemmista ponskeista oltiin tosi tyytyväisiä! Ja kivasti sillä oli sitä virtaakin kertynyt ja vieläkun oli aika viileä.. :D Fasu teki söpöjä pään ravistelu pikkupomppu -sekoiluja vikan esteen jälkeen aluksi ekoilla hypyillä ja innostui sitten myös lopuksi muutaman kerran :D Käytiinkin pelloilla vähän päästelemässä ylimääräisiä höyryjä ja olikin pieniä hidastusvaikeuksia.. Ikävä kyllä matskua ei oo :/

Kuvailin tänään (no tänään ja tänään) pääosin Ellaa pellolla, jonka Juha oli yks päivä niittänyt. Nappasin tosin Elinastakin ja Helkasta muutaman kuvan! Ötökät vaan vähän vaihteeks söi minua ♥ Vielku mie oon vähän allerginenki niille, et kiva sit. Vielku muistais mitä Ella oli sanonu Vikistä.. :D Mut kaipa ihan kiva! Ella sanoi vaihtavansa Vikille kolmipalat takaisin kouluun, kun oli niitten kanssa loppujen lopuksi parempi. Helkalla oli parin vapaapäivän jäljiltä vähän puskemis- ja menemisongelmia, muttei muuta ihmeempää! Aika perus Helka, varsinkin nyt kun on vielä laihtunut niin energiaa kertyy kummasti!


Mie menin Fasulla kentällä vajaan tunnin ku Juha oli nähtävästi alkanu haravoimaan pellolta heiniä... Ja Ella otti meistä muutamisen kuvan! Poju oli ihan kiva, jos ei oteta sitä ylimäärästä energiaa ja menohaluja, jotka olisivat haluneet ulos! Aika hyvin Fasu jaksoi kumminkin keskittyä pyyntöihini ja laukkatyöskentelyn jälkeen tuntui aikaste kivalta! Pitäisi joku lähipäivä raahautua läheiseen ratsastuskouluun koulutunnille tai vaihtoehtoisesti pyytää joku valmentamaan meitä kentälle. No kumpi vaan kelpaa! Tänään oli kyllä viilein päivä pitkään aikaan, sen huomasi kyllä kaikista hevosista. Irtojuoksutettiin Fasu tarhassa ratsastuksen jälkeen, että saatiin vähän liikoja virtoja pois! Ja Elina kuvasi =)Ja suurkiitos meijän yli 60 lukijalle! :') ♥ Vipatkaas kommenttia! Mie voisin tästä lähtee harjoittamaan nukkumista kun kellokin on melkein puol 5 ja huomen on aikasin lähtö hevostarvikkeeseen, hups!

4 kommenttia:

  1. Mikä kamera & mitkä odjektuíivit sul/teil on? (:

    VastaaPoista
  2. Miun kamera siis kyseessä :) Eli Nikon D90 ja putkina AF-S DX NIKKOR 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR ja AF-S NIKKOR 70-300mm 1:45-5.6 G.

    VastaaPoista
  3. Aa, tykkään niin paljo tästä teijän blogista! Ja kaikki kuvat ja kaikki on ihania :) ja kirjotat tosi hyvin, selkeästi ja todentuntuisesti eli tätä on oikeesti tosi hyvä lukea ja pääsee eläytyy juttuun :) toivottavasti jatkat bloggailua vielä piiitkään :D

    VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)