lauantai 11. kesäkuuta 2011

tervehdys taas!

Kirjoittaminen on lähipäivinä vähän jäänyt, kun yksinkertaisesti en ole vain ehtinyt kirjoittamaan, mutta hengissä ollaan! On ollut niin kuumakin lähiaikoina, ettei mitään kovin järkevää ole pystynyt tekemään tai sitten ollaan ratsastettu hevoset aika myöhään.

Voin myöntää etten muista mitä ollaan keskiviikkona tehty.. Kaipa jotain kentällä pyöritty? Oltiin nimittäin Ellan kanssa kuuteen asti miun mummolassa uimassa ja käytiin siellä olevalla tallilla katsomassa tämän kesän varsoja! Oon muuten käynyt siinä tallilla vuodesta 2005 lähtien, mutten nyt pariin vuoteen kun muutaman kerran.


Torstaina Ella ja Elina ridasivat Helkan ja Vikin aiemmin, ku mie tulin myöhemmin tallille. Aluksi käveltiin omilla pelloilla pitkin ohjin ja tipuin muuten Fasulta ekaa kertaa! No eihän siinä mennytkään ku reilu 2kk. Ovelaa.

Joo tosiaan käveltiin pojun kans pitkin ohjin omilla pelloilla, en ees sillo pitänyt ohjista kiinni ku säädin jotain omiani. Sit en tiiä tarkalleen mitä siin kävi, epäilen et Fasu säikähti aitalankaa, joka tuulen voimasta vähän heilahti... :D No joo poni sen seurauksena sitten loikkas yht'äkkiä siitä paikalta ilmaan ja sivulle, taispa tuo pukittaakkin vielä! Tuli niin yllätyksenä et lensin sielt voltilla jotenkin niskoilteen, vähän sattu olkapäähän mut ei siin muuta :D Käveltiin sitten pellolla vielä jonkun aikaa, kunnes menin kentälle tuupsimaan. Tein kahdeksikkoja, kolmikaarista yms. taivuttelua, Fasu oli tosi kiva! Loppukäynnit seurailtiin taas kentällä, kävelin ties mitä koukeroita ja Fasu seuras kiltisti perässä!

01.04 - Fasun koeratsastus päivänä otettu! :')

Eilen lähdettiin joskus viiden aikaa ilman satuloita kohti uutta uittopaikkaa (!!) Ella ja Elina olivat semmoisen löytäneet pyöräillessään, joten miulla ei ollut siis aavistustakaan mimmoinen paikka kyseessä. Reitti oli suht sama kuin edellisellekin uittopaikalle, mutta tämä oli hieman lähempänä. Laukkailtiin taas tuttuun tapaan siellä mettäpolulla ja tulipahan laukkailtua myös kävelykadun reunassa :D Ja kuuma oli!

Käännyttiin sitten hiekkatielle ja lähdettiin siitä polkua pitkin johonkin metikköön. Tähän väliin voisin sanoa, että ois pitänyt todellakin mennä hiekkatietä pitkin sinne.. Olin niiin syöty ku tultiin sielt metiköstä ja ihan naarmuilla ku kaikki oksat viilsi kivat naarmut jalkoihin :/ Itikoitakin oli yli 10 per. jalka ja niitä sai koko ajan häätää - ihan mahottomia! Lopulta vähän eksyttiinkin siellä, onneksi siin oli joku mökki, josta kysyttiin apua :D Onneksi siitä ei ollut pitkä matka siihen uittopaikalle, nimittäin olo oli ihan hirveä kun jalkoja kirveli ja kutitti ihan hirveesti. Fasukin oli ihan hiestä märkä ja molemmil oli tosi kuumaki.

Helka viime kesänä uimassa! (ekaa kertaa?)

No sit alkoi operaatio nimeltä poni(t) veteen. Viki meni melkein heti pakittamalla veteen, niin kuin yleensäkin. Fasu meni pienen tappelun jälkeen, mutta pikku jästipää nimeltä Helka ei suostunut menemään melkein mitenkään! Iski kaikki neljä jalkaansa niin tiukasti maahan ja päätti että hänhän ei tule askeltakaan lähemmäs ja se tuli kyllä selväksikin! Jätin lopulta Fasun Ellalle ja menin auttamaan Helkaa, mutta tuloksetta. Lisäksi rannassa oli tosi ärsyttävää olla ku se oikein kuhisi itikoita....

Vaihdettiin sitten jonkun ajan päästä Ellan kanssa paikkoja ja menin veteen istumaan Vikin selkään ja pitämään Fasua. Ei sekään kovin mieluista ollut kun jättiläis-spaarma kiusas minua! >8( Pitkän tappelun jälkeen Helka lopultakin meni veteen! Ponille oli varmaan tullut niin kuumakin, ettei jaksanut enää pistää hanttiin. Eihän siinä mennytkään kun varmaan puoltuntia, että saatiin tuo jästi veteen..?

Viki myös viime kesänä uimassa! (ekaa kertaa?)
Viki on ihan höpsö ku se upottelee päätään.. :D Viime kesä myös.

Ranta oli tosi hyvä, aluksi hiekkapohjaa ja lopuksi jotain ihme kasvillisuutta, mutta eipähän hevoset siitä valittanut. Sai mennä aika pitkälle, että pääsi uimaan ja ranta syvenikin asteittain. Se edellinen oli äkkisyventyvä, joten tää oli oikea luxusranta verrattuna siihen! Lisäksi paikka oli aika isokin, joten siinä mahtui tosi hyvin puljaamaan. Laukkailtiinkin Fasun kanssa vedessä ja Vikikin innostui mukaan. Helka ui vähän rannempana, kun ei voinut niin syvälle tulla kuin nää kaks. Mutta pitänee varmaan kuva ottaa rannasta joku päivä - tai itseasiassa pyytää kuvaaja!

Mentiin ihan hiekkatietä takaisin, laukattiin melkein koko pätkä, kunnes tultiin asfaltille. Käveltiin koko loppumatka, joten oli ainakin pitkät loppukäynnit! Oltiin puoli 8 maissa takaisin tallilla. Ei voi muuta sanoa kun että tänään ehottomasti uudestaan uimaan!

Aaww, mie niin pidän tästä kuvasta! Tsiigaa Ifin söpö XD-ilme.

Viime kesän suosikkiuittokuvani, pakko laittaa.. :D Edellinen ylläpitohevoseni Filly^ :') ♥Jee ja sain videon ladattua! Tuossapa lyhyt esittelyvideo tallista & heppojen tarhasta, tosin laitsakin taitaa vilahtaa siellä ja samalla Viksu & Fasukin!

HAHA! Pakko muuten sanoo lopuks, et Fasun passissa lukee, että sen eeii. on shettis... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)