perjantai 5. heinäkuuta 2013

maastoilua, "videopostaus" ym. (+ Ella pitkästä aikaa ratsailla!)

Piti jo alkuviikosta päivitellä, mutta hyvä että olen kerinnyt edes koneella käymään, joten kirjoitellaan taas vaihteeksi näin yömyöhään. Linkattujen blogien postaus tulee kyllä vielä tämän viikon aikana, älkää huoliko!

Sunnuntaina olin tosiaan iltavuorossa (jonka jälkeen alkoikin kauan odotettu loma♥) joten kävin liikuttelemassa Fasun ennen töihin lähtöäni. Otin tallin viereisellä hiekkasuoralla kaikki askellajit suht nopsakasti läpi, jonka jälkeen lähdettiin laukkailemaan muutama hiekkasuora lähistöltä. Myöhemmin iltapäivällä Tiia liikutteli Vikin hiekkatiellä ja oli käynyt myös yhdellä hiekkasuoralla hetken baanailemassa. Viksun liikutuksen jälkeen Tiia hoiti iltatallin ja Helka saikin viettää sunnuntaina siis vapaapäivää.Maanantaina Vikin liikuttikin pitkästä aikaa Ella! Ella laitteli viime viikolla viestiä, että voisi tulla lähiaikoina ratsastamaan Vikillä, kun selkä on ollut jo pidempään hyvä. Mentiin puoli kolmen jälkeen tallille, Ella laitteli Viksun kuntoon ja suunnattiin sitten kentälle. Kamera oli harmillisesti Hennillä lainassa, eikä miun kännykän akku kestänyt kuin hetken, mutta jonkunlaisen kuvan sain napattua teille videolta. Parempi sekin kun ei mitään, eikös? Ella ratsasti jonkun puolisen tuntia ja kokonaisuudessaan meni tosi hyvin ottaen huomioon sen, että Ella oli toista kertaa tänä vuonna hevosen selässä ja viimeeksi tammikuun alussa. Ella kirjoittelee teille varmasti paremmat analyysit lähiaikoina selästään ja siitä mitä jatkossa ymym.


Hennin kanssa käytiin illemmalla Fasun ja Helkan kanssa heittämässä reilu parin tunnin maasto. Pääosin käveltiin, mutta sopivan hiekkasuoran osuessa kohdalle otettiin myös ravia ja laukkaa - mitenkään rankkahan tuo ei nyt ollenkaan ollut. Loppumatkasta käytiin kääntymässä yhdellä tunnelilla ja ihan piruittain laitoin Hennin ja Helkan vetämään sinne. Melkein vartinkohan Henni ponin kanssa tappelikin - Helka peruutteli ja jyräili pusikoihin ja yritti kaikkensa, mutta loppujen lopulta päästiin sinne minne pitikin. Helka ei tosiaan ole käynyt siellä ennen kuin ehkä 50 kertaa ja ennenkin mennyt muutaman kerran edellä, voi meidän jukuriponi sentäs!

Lähdettiin katsomaan minne yksi polku vie -> päädyttiin asuinalueelle ja ilahdutettiin samalla ihmisiä!

Muutama kännykällä kuvatulta videolta otettu kuva, pahoittelen laatua!


Tiistaina Juha (tallin omistaja) oli Tallinnassa, joten mie kävin tekemässä aamutallin seitsemän jälkeen. Onneksi tein iltatallin valmiiksi sen jälkeen kun vein kolmikon ulos - heräsin nimittäin vasta puoli 4, kun kävin takaisin nukkumaan. Pieni paniikki oli silloin päällä, kun Ella oli sanonut tulevansa 12 jälkeen ratsastamaan Vikin ja lupailin vielä kaksikon kuvailla, sekä puoli neljän aikoihin miun piti lähteä kavereiden kanssa uimaan ym. Soitinkin heti Ellalle ja selvisikin, että hän oli kipeänä, joten Viksu saikin sitten tiistaina vapaapäivän. Kävin puoli kahdeksan aikoihin tekemässä iltatallin loppuun, mutta mentiin Hennin kanssa vielä 10 jälkeen tallille ja liikuteltiin Helka ja Fasu. Alkuperäisiin suunnitelmiin tuli vähän muutoksia: ponit verkkailtuamme päätettiin leikkiä hippaa ja innostuttiin muutenkin vähän skabailemaan keskenämme. Oli kyllä ihan hirmu hauskaa niin kuskeilla kuin poneillakin, Fasukin jopa pukitteli innosta mitä tekee kyllä todella harvoin.

Pieni "videopostaus", tai enemmänkin videokooste illasta:
Keskiviikkona lähdettiin tuttujen tallille maastoilemaan, eli samaan paikkaan missä viime viikolla kävimme Tiian kanssa hyppäämässä. Tiian piti alunperin lähteä Vikillä, mutta ei päässytkään, kun jouduttiin lähtemään vasta iltapäivällä maastoon. Hätä ei ollut kuitenkaan sen näköinen, nimittäin Henni lähti "tuuraamaan" Tiiaa ja lähti Viksun kanssa maastoon. Oli tosi mukava maastoilla isommalla porukalla ja ihan uudessa ympäristössä, Viki ja Fasu käyttäytyivät myös oikein asiallisesti! Itseasiassa me vedettiin Fasun kanssa osan maastolenkistä, kun poni oli aika reippaalla päällä.. :D Mentiin n. 1,5h maastolenkki, johon sisältyi muutama reippaampikin pätkä, sekä muutama maastoeste ja käytiin vielä lopuksi päästelemässä hetki "raviradalla". Maaston jälkeen käytiin vielä kentällä venyttelemässä ponskien kanssa eteen-alas ja sen jälkeen lähdettiinkin kotia kohti.

Muutama kännykkäkuva, harmikseni en saanut Sports Trackeria toimimaan.Jouduttiin Vikille lainaamaan ravikorvahuppua, kun omat huput jäi kotiin. Viki näytti ihan hassulta!


Käytiin hetki myös kahlailemassa lammella!

Torstaina menin puoli 7 maissa tallille ja Henni olikin siellä jo reippaana putsailemassa karsinoita. Putsailtiin boxit loppuun, pistettiin heinät valmiiksi ja lähdettiin sitten hakemaan ponskeja sisälle laitumelta. Laiteltiin Helka ja Fasu valmiiksi ratsastusta varten - Henni oli tosin paljonkin minua nopeampi (yllätys) ja lähti Helkan kanssa jo edeltä kentälle. Fasun kanssa tultiin vähän ajan päästä perässä ja nappasin kamerakin samalla mukaan, että saataisiin muutama kuva tästäkin päivästä.


Alkuverryttelin Fasun huolellisesti ja tehtiinkin pitkät käyntityöskentelyt aluksi. Poni tuntui jo alusta saakka ihan hyvältä, sopivan energiseltä ja herkältä ratsastaa. Ratsastin paljon kaarevia uria, tein muutamia siirtymisiä, väistöjä, sekä taivuttelin liioitellusti vuoronperään sisään ja ulos. Tämän jälkeen tulin alas ottamaan muutaman kuvan Hennistä, jonka jälkeen jatkoin hetken ravissa ja työskenneltiin sen jälkeen hetki laukassa. Laukan jälkeen otin vielä muutaman ympyrän ravia ja venyteltiin sitten pitkään eteen-alas.
Kokonaisuudessaan mentiin suhteellisen rennosti, varsinkin kun poni oli edellisen maastoilun jäljiltä vähän jäykkä. Laukassa poni tuntui kyllä vähän tavallista jäykemmältä ja pitää nyt seurailla mihin suuntaan tilanne menee, että tarviiko kutsua hieroja tmv. Loppuviikko otetaan kyllä rennosti, lauantainakin oli alunperin tarkoitus mennä estevalkkaan, mutta siirrän sen ensi viikolle.


Tiia on tosiaan ollut ratsastusleirillä, jonka takia ei ole päässyt tällä viikolla liikuttelemaan Vikiä. Viksun liikutus jäikin torstaina lopulta miulle, kun Mari ei päässytkään tammaa ratsastamaan. Liikutin Vikin ilman satulaa kentällä Helkan ja Fasun ratsastuksen jälkeen ja mentiin ihan rennosti kaikki askellajit läpi. Lopuksi päästin tamman vielä hetkeksi itsenäisesti hölkkäilemään. Suurimmat höyrytkin oli nähtävästi edellisenä päivänä purkautuneet, kun Viki ei pahemmin edes spurttaillut.

Viime kesältä vielä muutama kuva tähän loppuun!Huhhuh, kellokin lähestyy jo puoli viittä, joten kai se on nukkumaan käytävä! Lauantaina Tiialla ja Vikillä on taas CR-valmennus omalla kentällä, itse en tällä kertaa osallistu muutoin kun kuvauksen ja katsomisen merkeissä. Sunnuntaina on tosiaan vuorossa sitten seuraestekilpailut, jonne Tiia lähtee Viksun kanssa hyppäämään 60cm & 80cm, sekä Erika Helkan kanssa 60cm. Olisikohan videopostaus kisoista mitään..? ;D

10 kommenttia:

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)