maanantai 29. heinäkuuta 2013

kun uni ei tuu, kai vika täyskuun (mm. estevalkka)

Täysikuuta ei tosin ole, mutta muuten sanat osuvat kohdalleen. Ollaan siis valvottu Tiian kanssa koko yö, eikä edes yhtään väsytä, joten nyt onkin oikein hyvä hetki päivitellä blogi ajantasalle. Ajatus ehkä vähän tökkii, mutta pikkuvikoja. Tiia lähteekin tuosta kohta samoilla silmillä töihin ja mie voisinkin vaikka sillä välin käydä sitten joksikin aikanukkumaan ja heräillä kun Tiia palailee töistä.

Super Helka!

Perjantaina Tiia meni vähän ennen minua ja Henniä tallille kävelyttämään Vikin maastakäsin. Oli kuulemma päästänyt neidin myös hetkeksi kentälle vapaaksi irrottelemaan, mutta eipä ollut Viksua pahemmin kiinnostanut. Helkan kanssa Henni heitti pienen ajolenkin niin, että mie kävelin alkuajasta vierellä. Eipä siinä ollut mitään sen ihmeellisempää ja poni meni kuin vanha tekijä. Fasu järjesti vähän myöhemmin toimintaa karkaamalla tallin käytävältä tarhaan, josta vähän ajan päästä tosin hyppäsi yli. Poni jatkoi siitä matkaansa vielä naapurin pihalle, josta kävin lopulta nappaamassa herran kiinni. Laittelin ponin loppuun ratsastusta varten ja suunnattiin sitten kentälle, jossa hölkkäiltiin kevyesti kaikki askellajit läpi. Fasulla oli tosin ihan meno päällä ja keskittyminenkin oli aluksi vähän hakusessa.

Kävästiin illemmalla (tai yöllä) meripäivillä Roosan, Hennin ja Tiian kanssa.

Lauantaina miulla oli aamupäivällä Henkan estevalkka, johon tuli kyllä lähdettyä aika vähillä yöunilla. Poni oli onnistunut tiputtamaan toisesta etusestaan jo kengänkin, mutta pystyttiin hyvin hyppäämään näinkin. Kokonaisuudessaan valkka meni ihan hyvin, vaikkakin poni oli tosin ehkä vähän liian innokas ja vahva. Muutama ohi menokin tuli, kun kuski lopetti ratsastamisen todella taidokkaasti, ohjasi ihan minne sattuu ja poni jyräsi vielä sisäpohjetta vasten. Idiootti minä. Edellisestä ohimenosta onkin aikaa varmaan vuosi, jos sekään edes riittää.. :D Tehtäviä en ala erikseen tähän selittämään, ne näkyykin suoraan videosta. Laitoin nyt lähes jokaisen klipin äänineen ao. videoon, joten kooste venähti aika pitkäksi. Pitäisikö jatkossa karsia vain ronskilla kädellä puolet videoista pois, vai miten on? Oliko aivan liian pitkä?Helka sai lauantaina vapaan ja Tiian kanssa käytiin myöhemmin iltapäivällä Vikin ja Fasun kanssa maastakäsin kävelyllä lähimaastoissa. Lähinnä käytiin ihmettelemässä lähistöllä olleiden festivaalien jättämää tavaramäärää, josta ponit eivät tosin olleet edes kovin ihmeissään.Sunnuntaina mentiin tallille joskus kuuden pintaan, jota ennen käytiin käyttämässä Hennin koira Kassu uimassa. Tallille päästyämme mentiin hetkeksi Kassun kanssa kentälle leikkimään ja samalla otin Hennille uusia kuvia pojusta. Tiia ja Henni lähtivät viemään Kassua Hennin mummille hoitoon ja mie putsailin sillä välin kaikkien mökit. Tiian ja Hennin takaisin tultua varusteltiin ponskit, Tiia ja Henni lähtivät käymään maastossa niin, että Henni ajoi Helkalla ja Tiia toimi vetoapuna Viksun kanssa.

Me suunnattiin Fasun kanssa kentälle ja ajatus kevyestä palauttelu treenistä muuttui, kun ponista kuoriutui oikea höyryveturi, joka kyttäili kaikkea mahdollista, eikä meinannut keskittyä yhtään olennaiseen. Tehtiin paljon vasta-, sulku-, ja avotaivutuksia ja yritin keksiä ponille vain tehtävää tehtävän perään, että saisin herran keskittymään työntekoon. Henkalta saatiinkin sulku-, ja vastataivutuksia kotiläksyksi ja poni parani kyllä huomattavasti niiden jälkeen. Laukoissa tehtiin muutamia temponmuutoksia, sekä vastalaukkoja ja poni oli loppua kohden ihan super ratsastaa, vaikkakin vieläkin hitusen liian energinen. Henni ja Tiia tupsahtivat kentälle jossakin välissä, Henni kärrytteli Helkan kanssa kenttää ympäri ja Tiia otti Vikin kanssa kaikki askellajit läpi. Vaihdettiin lopuksi niin, että mie menin Helkan kanssa kärryttelemään ja Henni loppuverkkaili Fasun. Helkasta on kyllä kuoriutunut oikea ajoponi, pääsi oikein yllättämään meidät kaikki! Ja Helkakin kyllä nauttii silminnähden kärryttelystä :)
Tiia nappasi muutaman kuvan lisäksi yhden lyhkäisen videonkin meistä:Kengittäjä tulee tosiaan lyömään Fasulle kengän takaisin jalkaan ja Tiia löysikin tarhasta sen kadonneen kengän. Tiistaina olisi tarkoitus vielä hyppäillä kentällä Fasun ja Vikin kanssa, että molemmat pysyvät nahkoissaan sunnuntain kisoissa. Lähdetään siis Haminaan hyppäämään, Tiia hyppää 70cm seuraluokan Vikillä ja mie Fasun kanssa alue 80cm (joka on derby-luokka) ja alue 90cm. Vähän tuo derby hirvittää, kun ei olla maastoesteitä juurikaan hypätty, mutta lähdetään nyt kokeilemaan! Fasu ei kyllä yleensä kyttäile koskaan esteitä, Henkkakin sanoi, ettei tuo poni kyllä välitä mistään, mutta saas nähdä kuin meidän käy.

Tiiakin lähti jonkun aikaa sitten jo töihin, joten mie taidankin tästä käydä untenmaille!

13 kommenttia:

 1. Onko tuo Henkka Henrikki pajulahti? Menen huomenna ekaa kertaa hänen valkkuunsa. Onko hyvä valmentaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, on. Itse olen ainakin tykännyt Henkan valmennuksista :)

   Poista
 2. Kannattaa tarkastaa tuo Helkan ajovarustus kuntoon, juostavalla rintaremmillä EI saa vetää kärryjä, muuten kyllä y-rintaremmi on oiva hankinta! Kärryt eivät myöskään (omaan silmääni) ole tasapainossa, vaan nyt aisat nostavat valjaita ylöspäin, kärryihin alle matalempi poni tai sitten isommat kärryt jossa aisojen korkeus Helkalle sopiva. Potkuremmiä kannatta siirtää myös eteenpäin. Netistä löytyy paljon kuvia oikeanlaisesta valjastuksesta, kannatta katsoa! :)

  Tsemppiä jatkoon, poni näyttää muuten kulkevan enemmän kuin kivasti kärryjen edessä! Toivottavasti jatkossa saadaan lisää kärryttely-postauksiakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedetään kyllä, että varusteet eivät ole aivan täysin ajohommaan soveltuvat, mutta toimivat nyt väliaikaisesti ihan ok. Tällä hetkellä meiltä ei vielä löydy ihan kaikkia tarvittavia varusteita, mutta ne ovat kyllä hankinnassa. Aisat eivät kylläkään nosta valjaita ylöspäin ja potkuremmi(viritys) olikin noissa kuvissa valunnut vähän taaksepäin. Ja Hennihän tosiaan opiskelee vielä hevosalaa :)

   Mutta kiitokset siulle kommentistasi ja kyllähän näitä on lisää luvassa!

   Poista
 3. Teillä ei oo kärryt millään kiinni , teiltä puuttuu valjas remmit mitkä kieputetaan aisaan.. Tuohan on vaarallista jaa noin ?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etkö lukenut ylempää kommenttia?? Siinä sanottiin että varusteita on hankinnassa ja kaikkia ei oovielä hommattu. Kaikki maksaa jos et oo sitä huomannu!!

   Poista
  2. Kärryt olivat kyllä niin kiinni, etteivät pääse tpippumaan. Tottakai valjasremmitkin tulossa :)

   Poista
  3. Noi kärrytkin on ihan vinossa. Aisat on liian korkealla joka nostaa tuon istuin osan tuollain vinoon:D mutta kannattaa tosiaan hankkia kunnolliset ajokamat:)

   Poista
 4. kivat kuvat ja video! sulla on huippu blogi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia siulle kommentistasi! Mukavaa, että pidät :)

   Poista
 5. aaa tä ei liity tähän postaukseen mut sain viime kerralta sulta kans hyvän vastauksen ! mikä on metriväli kahdella laukka-askeleella ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu ihan eri tekijöistä (mm. hevosen koko, laukan pituus, esteiden korkeus jne.) Mutta sanoisin, että 8,5-10m. :)

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)