maanantai 22. heinäkuuta 2013

me eletään niin kun huomist ei ois (paljon kuvia!)

Vihdoin ja viimein pääsen taas päivittelemään blogia - tämä viikko onkin hurahtanut vauhdilla. Yritän pitää nyt tekstit aika minimissä, joten kuvia on siis luvassa senkin edestä!

Keskiviikkona Ella tosiaan kävi liikuttelemassa Viksun ja kertookin itse ratsastuksesta:

"Hypittiin Vikin kanssa vähän esteitä pitkästä aikaa ja tosiaan tämä oli mun kolmas kerta hevosen selässä tänä vuonna ja ensimmäinen hyppykerta. Kokonaisuudessaan meni ihan hyvin, vaikkakin pieniä keskittymisvaikeuksia oli, eikä hevonen aina oikein tahtonut jäädä apujen väliin. Oma hyppyrutiinin puuttuminen näkyi ja Viki joutui välillä pelastelemaan, mutta olen kuitenkin tyytyväinen ratsastukseen ja Viki oli hyväntuntuinen, että rento ratsastaa. Etenkin loppua kohden tamma oli tosi hyvä!
"Henni kävi myöhemmin päivällä liikuttelemassa Helkan ja poni oli kuulemma ollut vähän tavallista huonompi ratsastaa, mutta Henni epäili sen johtuvan kiimasta. Hetkittäin poni oli ollut ihan ok, mutta välillä puski tosi paljon lapa edellä. Raviväistöt onnistuivat kuitenkin paljon paremmin kuin aiemmin. Itse ratsastelin Fasun palauttelevasti koulupenkin kera noin puolisen tuntia, poni oli älyttömän hyvä ja rento ratsastaa, vaikkei tosiaan mitään ihmeellistä tehtykkään. Oli kyllä oikea hyvänmielen ratsastus!

Torstaina ja perjantaina Henni ja Tiia hoitivat iltatallin (sekä Sanna, joka oli auttelemassa/kuvailemassa), kun itse olin reissussa. Torstaina liikuttelivat kaikki ponskit hiekkatiellä ja tästä päivästä saattekin pienimuotoisen videopostauksen.Perjantaina kolmikko irtojuoksutti Vikin, sekä Helkan ja Henni ratsasti Fasun hiekkatiellä, koska kenttä oli huonossa kunnossa sateiden jäljiltä. Vikin juoksutuksen lopussa Tiia meni tammalla hetken ilman varusteita ja lopuksi käveli vielä maastakäsin loppukäynnit.

En ole saanut kaikkia perjantain kuvia, joten saatan laitella niitä vielä lisää seuraavaan postaukseen!

Itse lähdin tosiaan torstaiaamuna pienimuotoiselle reissulle Karon, Veeran ja Roosan kanssa. Varasin parisen viikkoa sitten meille hotellin Seinäjoelta, jossa yövyttiin torstai-perjantai välinen yö. Torstaina ajeltiin Tampereen läpi (jossa käytiin Raxissa ja jossain heppatarvikeliikkeessä) Tuurin kyläkaupan kautta Seinäjoelle ja perjantai aamulla matka jatkui vielä ylemmäs, Powerparkkiin Alahärmään. Pyörittiin laitteissa noin nelisen tuntia, jonka jälkeen lähdettiin kotimatkalle takaisin kohti Kouvolaa puoli 4 jälkeen ja perillä oltiin puoli 11 aikoihin. Yli 1000km tuli kyllä istuttua autossa noiden kahden päivän aikana, ihan kiitettävästi siis. Mutta oli kyllä kaiken kaikkiaan ihan huippukiva reissu hyvässä seurassa!

Laittelen vielä muutamia kuvia reissusta tähän:Roosan pikkuveljelle tosiaan tuo "pyssy".. :D


Säästän teidät ilomielin paremmilta kuvilta, joissa näkyisi meiän ilmeet..


Huomattiin kyltti Ti-ti nallen talosta, joten sinne oli päästävä ja löydettiin samalla myös nuo yo. pomppujutut!

Lauantaina Erika tuli meille yöksi ja käytiin Fasulla ja Helkalla maastoilemassa noin tunnin lenkki ja lopuksi mentiin vielä kaikki askellajit läpi hiekkatiellä. Erikalla taisi kännykässä muutama kuva ja joku videokin olla, mutta niitä en tähän hätään saa. Tiiakin oli käynyt Vikin kanssa maastoilemassa vähän aiemmin, oli itseasiassa juuri laittelemassa tammaa pois, kun tultiin Erikan kanssa tallille. Myöhemmin illalla suunnattiin Tiian, Hennin, Erikan ja Janinan kanssa Jenkkapirtille tansseihin (ehkä lähinnä Hennin seuraksi). Vaikkei me nyt pahemmin Erikan ja Tiian kanssa kyllä tanssittukkaan.. Mutta Henni ja Janina meidänkin edestä!


Hahah, otettiin lopuksi Hurman poikien kanssa kuvia. Ihanan edustavan epäedustava, ai kamala.

Sunnuntaina käytiin Erikan kanssa tallilla ennen Erikan bussin lähtöä. Erika ratsasti Helkan ilman satulaa kentällä n. 40min ottaen kaikki askellajit läpi ja teki myös vastataivutuksia käynnissä ja ravissa. Laitoin laukassa kaksikolle viuhkapuomit, että saataisiin Helkan takajalkoja vähän paremmin mukaan ja hetkeksi niistä olikin apua. Ponin takapää oli vähän jumissa, johtuen varmaan kiimoista, mutta katsotaan nyt mihin suuntaan tilanne menee. Tallissa Erika venytteli ponin huolellisesti ja tunnusteli läpi, ei mitään ihmeellistä. Henni tutki vielä ponin päästä varpaisiin myöhemmin ja venytteli ponin, ihan normaalilta vaikutti.

Poni pääsi ihan yllättämään Erikan säikähtämällä yht'äkkiä jotain, harmi etten saanut aiemmin kuvaa!Fasun liikuttelin myöhemmin iltapäivällä ilman satulaa kentällä. Ponin keskittymiskyky oli aluksi aika mitätön, mutta kun laitettiin tehtävää tehtävän perää ja ponia töihin niin jo alkoi paremmin sujua. Työskenneltiin käynnissä aluksi n. 15min, että sain Fasun oikeasti kuulolle ja poni alkoikin pikkuhiljaa tuntua paremmalta. Ravissa tehtiin aika samoja tehtäviä kuin käynnissäkin, taivutuksia, väistöjä, muutamia temponmuutoksia, siirtymisiä, peruutuksia jne. Henni tupsahtikin laukkojen aikaan kentälle ja huuteli meille välillä joitakin neuvoja. Lähinnä kiinnitettiin huomiota siihen, että hevonen oli suoralla uralla todellakin suora ja että muistin myös lyhyillä sivuilla suoristaa huolellisesti, sekä ratsastaa kulmat hyvin. Poni tuntui kyllä paikoin tosi kivalta, vaikkakin oli välillä vähän räjähdysherkkä ja sählä, mutta kulki hyvin omalla moottorillaan ja oli kaikinpuolin kevyt ja miellyttävä ratsastaa.

14.07.

Tämän viikon suunnitelmista sen verran, että kengittäjän pitäisi tulla nyt alkuviikosta käymään. Fasun kanssa olisi tarkoitus käydä Henkan estevalkassa ja olen kaavaillut myös kouluvalkkaa loppuviikolle. Helkalla ja Vikillä hypätään joku päivä omalla kentällä, muuta en oikein osaa sanoa vielä. Katsoo nyt mitä viikko tuokaan tullessaan! Ja 4.7. olisi luultavasti tarkoitus mennä Haminaan hyppäämään Vikillä ja Fasulla, katsoo nyt vielä lähempänä! Siellä tosiaan olisi meille tuo derbyluokka 80cm, mutten ole hypännyt Fasun kanssa pahemmin mitään puunrunkoa ihmeellisempää maastoestettä, joten vähän mietityttää sen puolesta. Samaten tuo hokkiasia, kun olen pitänyt Fasua kengättä (nyt tosin ollut etusissa hetken kengät)

Olen muuten miettinyt järjestäisinkö 650 lukijan kunniaksi jonkunlaisen arvonnan tai sitten jotain muuta kivaa. Viikon sisään tulossa Fasun varustepostaus, muita erikoispostauksia saa toivoa!

10 kommenttia:

 1. 10 faktaa teistä ihmisistä eli 10 tiiasta 10 sinusta 10 hennistä 10 ellasta 10 erikasta ja 10 hevosista eli 10 vikistä 10 helksusta 10 fasusta :))

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus, niinkuin sun postaukset yleensäkin. :)
  Jos jotain toivoisin muutettavan, niin noista videokoosteista voisi ratsastuksen osalta tehdä vähän lyhyempiä, eli jos viitsisit laittaa vähän vähemmän klippejä niihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitokset kommentistasi! Juu, yritän tehdä niistä hiukan lyhyempiä ettei ainakaan yli 2min mene :)

   Poista
 3. Onko viki vielä ellan omistuksessa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole koskaan ollutkaan :) Juha omistaa Vikin ja myös Helkan.

   Poista
 4. tää oli ihana postaus ja kivan pitkä niinkun kaikki sun postaulset melkein aina:)

  VastaaPoista
 5. Sun blogi on ihan paras! Paljon kuvia ja videoita usein ja kirjotat tosi hyvää tekstiä, i like:)

  VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)