keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

alkuviikkoon on mahtunut jo kaksi super estetreeniä!

Maanantaina aloitimme heti Hennin ja Tiian kanssa tallille päästyämme operaation nimeltä suojien pesu ja järjestäminen. Suojat (kuten huovatkaan) eivät meiltä kyllä koskaan pääse kesken loppumaan, Fasullakin on nimittäin yli 10 suojasettiä ja haluaisin haalia sille lisää kaikkia ihania suojia (kuten huopiakin)! Hennin ja Tiian pestessä viimeisiä suojia grillailin meille reippaille työläisille hampurilaisia ja ruokatauon jälkeen laiteltiin Tiian kanssa Viki ja Fasu kuntoon ratsastusta varten. Ratsasteltiin molemmat ponskit ihan kevyesti vajaa puolisen tuntia. Tiia palautteli Viksun edellispäivän estetreenien jäljiltä ja mie ratsastin rennosti Fasun ihan vain "kaikki askellajit läpi -periaatteella".

Fasun ja Vikin liikutuksen jälkeen olikin vuorossa Helkan ja Hennin hypytys. Tehtävänä oli suhteutetulla linjalla ristikko - okseri, jonka jälkeen kaarevalla suhteutetulla linjalla pysty - ristikko. Oikein mukava, että simppeli tehtävä, johon ei tarvitse kuin kolme estettä ja ollaankin tätä monesti menty. Tämänhän tehtävän voi tulla vaikka niinkin, että ensiksi hyppää kaarevan linjan ja sen jälkeen tulee suoran linjan.


Hennin mukaan Helka oli reipas ja hyvä ratsastaa. Pudotuksia tuli pari kappaletta, eivätkä askeleet aina sopineet esteille, jonka vuoksi kieltojakin tuli muutama ja onnistui Henni myös kerran tippumaankin! (videolta näkyy) Kokonaisuudessaan meni kuitenkin tosi hyvin, ponikaan ei ollut nyt tahmatassu - päinvastoin ja korkeimmillaan kaksikko hyppäsi hienosti 90cm okseria.

Nyt oli kyllä oikein sävy sävyyn!Tiistaina lähdettiin Hennin kanssa viiden aikoihin seuraamaan Kari Vepsän kurssia läheiselle tallille, jossa vierähtikin mukavasti reilu kolmisen tuntia. Itse olen kerran aikaisemminkin käynyt Vepsän kurssilla viime helmikuussa Erikan kanssa. Juurikaan mitään uutta asiaa ei tullut, lähinnä vähän asioiden mieleen palauttelua, sekä täydennystä. Itse olen joskus lukenut kaikki Monty Robertsin kirjat, joissa on juuri paljon Round Pen työskentelystä. Viime syksyllä kävin katsomassa myös John Mooren klinikkaa ja Tuire Kaimion kirjallisuuttakin on tullut lueskeltua, sekä tietenkin myös netistä kaikenlaista maastakäsittelyyn liittyviä juttuja. Fasun kanssa tehdäänkin suhteellisen paljon maastakäsin (viimeeksi maanantaina ennen ratsastusta tein muutamia kunnioitusharjoituksia kentällä) ja nuo asiathan ovat ihan joka päivä läsnä. Tiia oli sillä välin tallilla tehnyt iltatallin ja liikutellut myös Viksunkin. Oli ensin ottanut kaikki askellajit kentällä, jonka jälkeen oli siirtynyt pellolle työskentelemään laukassa ja ravissa. Tamma oli kuulemma toiminut oikein kivasti; oli ollut rento ja kuunnellut hyvin.

Aloin laittelemaan heti tallille tultuamme Fasua valmiiksi estetreenejä varten. Henni ja Tiia lähtivät sillä välin jo kentälle, kun Henni teki Helkan kanssa maastakäsin juttuja. Olimme onneksi käyneet aikaisemmin päivällä Hennin kanssa rakentelemassa radankin valmiiksi, ihan mukava, ettei tarvinnut enää esteitä alkaa väkertämään. Tehtävänä toimi tällä kertaa 7 hypyn rata (sisältäen sarjan), mukaan mahtui muutama pysty ja muutama okseri. Kokonaisuudessaan aika yksinkertainen, mutta oikein mukava ja sujuva rata.


Alkuverkkojen jälkeen aloitin hyppäämisen 80cm korkuisesta radasta, joka nostettiin muutaman kerran jälkeen 90cm'n korkuiseksi ja lopulta vielä metrin radaksi. Poni tuntui todella hyvältä ratsastaa, sopivan energiseltä ja saatiinkin paljon hyviä hyppyjä. Kuskista johtuen muutama puomi tuli alas, mutta poni hyppäsi kyllä superisti! Tultiin lopuksi sarjan okseria vähän isompana ja tuli hypättyä yhteinen ennätyksemmekin, 130cm. Fasu tuntui tosi varmalta, olisi varmaan mennyt isompaakin, mutta tuohon oli hyvä lopettaa. Hieno poni ♥ Ja viime kesänähän Fasu on irtohypännyt 140cm ihan kevyesti.

Oliko liian pitkä kooste, jaksaako katsoa? Tuossa koosteessa oli nyt 5 rataa, onko liikaa?Latasin vielä erikseen nuo lopun sarjahyppelyt, jos joku ei jaksa katsoa ratoja:Tallissa purkasin Fasulta varusteet pois, jonka jälkeen poni sai vartiksi kylmäyssuojat kaikkiin jalkoihin ja laittelin samalla sille arnikat selkään. Suojien pois oton jälkeen venyttelin ponin vielä leivillä molemmille sivuille, sekä alas ja laittelin arnikat myös jalkoihin. Sitten kaikki kolme pääsivätkin yöpuulle!Ella tulee huomenna liikuttelemaan Viksun ja saattekin nyt kunnon materiaalia ratsasteluista, Ella varmaankin kirjoittelee myös tänne blogin puolelle! Henni ja Tiia hoitavat tosiaan torstaina ja perjantaina iltatallit, kun itse olen reissussa ja lauantaina Erikakin tulee pitkästä aikaa Helkailemaan :)

Muutama kuva viime kisoista, © Nea KauttoErika oli tehnyt Helkasta kunnon videon tubekanavalleen, laitan sen vielä tähän lopuksi!Laitelkaahan taas ihmeessä kommenttia tulemaan, niitä on aina niin mukava saada! Ja tietenkin aktiiviset lukijat motivoivat myös kirjoittamaan, joten pienikin kommentti tai edes tykkäys on minulle tosi tärkeä :) Joten, jos et jaksa kommentoida niin tykkääthän edes. Kiitos paljon kaikille lukijoillemme!

14 kommenttia:

 1. Tuo Fasun videokooste oli vähän liian pitkä minun makuuni :/ Oli tosi kiva saada postausta vain yhdestä päivästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, mie vähän aattelinkin että taisi tulla vähän liian pitkä.. :) Itse en tykkää päivitellä blogia montaa päivää peräkkäin, kun tuntuu ettei edellisiäkään postauksia keritä vielä lukemaan. Mutta paljon kiitoksia siulle kommentistasi! :)

   Poista
 2. Kivoja postausksia tulee joka kerta, aina jaksaa lukea !

  VastaaPoista
 3. hienosti meette kaikki hepoilla ja poneilla varsinkii henni! ja toi kari vepsän pollena toimi cassu♥

  VastaaPoista
 4. OHO, Fasu hyppää tosi hyvin! Jaksoin kyllä katsoa molemmat videot loppuun asti, ei ollut mielestäni liian pitkiä - kun oli niin siistiä ratsastusta ;) Onpas teillä paljon suojia, tajusin vasta nyt haha :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon kommentistasi ja kiva, ettei koosteet olleet liian pitkiä! Haha, joo niitä on kertynyt vähän liikaakin.. :)

   Poista
 5. Nää postaukset on aina kyllä tosi kivoja, teillä on niin kivasti materiaaliakin joka kerta ja videot on plussaa myös! Hyvin ratsastatte :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia siulle kommentistasi ja mukava kuulla, että pidät! :)

   Poista
 6. Mä niin tykkään tosta fasusta :) Minkä kokoinen se on? tosi kivan näkönen ja ponnua näkyy ainaki löytyvän:p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. F kiittää :) ~148cm, virallista mittaustodistusta ei ole, mutta ponikoon rajalla.

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)