maanantai 8. heinäkuuta 2013

viikonloppu takanapäin (mm. cr-valkka, kisavideopostaus!)

Perjantaina kävin päivällä ratsastamassa Fasun kevyesti ilman satulaa kentällä. Menin vajaa puolisen tuntia, pääosin vain venyteltiin ja laukatkin otin puolipitkällä ohjalla eteen-alas venyttäen. Myöhemmin Tiia ja Henni liikuttelivat Vikin ja Helkan, sekä tekivät samalla myös iltatallin. Tiiakin pääsi "pitkästä aikaa" Viksun selkään, kun ei ollut ratsastusleirinsä takia päässyt aiemmin viikolla tammaa liikuttelemaan. Tiia tosiaan ratsasti Vikin kentällä hakien rentoutta ja tasaisuutta, tamma oli ollut kokonaisuudessaan oikein hyvä. Henni sen sijaan ohjasajoi Helkan ja ponin kanssa meni kuulemma taas jälleen tosi hyvin! Meidän tuleva ajoponi(ko) ;D






Lauantaina Helka sai viettää vapaapäivää ja valmistautua huomisen kisahoitokseen. Fasun kanssa jatkettiin rennolla meiningillä ja ratsastin vajaa ~10min pelkällä kaulanarulla, jonka jälkeen poni sai vielä hetken itsenäisesti juoksennella. Laukka tuntui edelleen vähän jäykähköltä selästä käsin (tosin se on aina vähän tavallista huonompi kaulanaruillessa), mutta irtojuoksutuksessa ei näyttänyt kuitenkaan kovinkaan pahalta. Soittelen kuitenkin aamulla ell, josko hänen pitäisi tulla paikan päällä käymään. Katsotaan mitä sieltä sanotaan!

Tiialla ja Vikillä oli lauantaina CR-valkka meidän omalla kentällä. Tällä kertaa Tiia olikin yksin valkassa, joten valmentaja pystyi keskittymään kokoajan Tiiaan ja pääsi huomauttamaan heti, kun siihen oli aihetta. Aluksi olivat käynnissä katsoneet perusistunnan kuntoon, jonka jälkeen olivat tehneet hetken hengitysharjoituksia. Myös viime viikkoisia asioita, kuten esim. lantion joustavuutta ja jalan oikeaa asentoa oli palauteltu mieleen ja lopuksi olivat ottaneet vielä hetken ravia, pääosin kuitenkin kävelleet. Hevonenhan siis pääsee tuossa helpolla, kun keskitytään pääosin vain kuskin omaan istuntaan.

Lainailen vähän Tiian blogista kuvia, kun Henni oli ollut kuvailemassa!

Tarkoituksena oli saada tästä ylös noustessa lantio oikeaan asentoon

Lantion oikean asennon etsimistä (kämmenet pitäisi olla kohtisuorassa toisiaan nähden)

Niskan rentoutus - kuvitellaan että joku vetäisi hiustupsusta päätä ylöspäin



Sunnuntaina olikin vuorossa Elimäellä seuraestekilpailut, jonne Erika ja Tiia lähtivät hyppämään Helkalla ja Vikillä. Erika hyppäsi Helkan kanssa pelkän 60cm, Tiia sen sijaan 60cm'n lisäksi myös hänen ja Vikin ensimmäisen 80cm. Saatiin väsättyä päivästä myös jonkunlainen videopostaus, nyt kannattaa viimeistään älähtää oman mielipiteensä, jos haluaa meiltä jatkossakin nähdä videopostauksia :)




Kannattaa käydä vielä kurkkimassa Erikan ja Tiian blogit, joista löytyy sitten vielä tarkemmat analyysit kilpailuista. 60cm'ssä Erika sijoittui hienosti toiseksi 17'sta osanottajasta sekunnin erolla voittajaan. Tiia sai myöskin tuplanollat, mutta teki sen verran pitkät tiet että sijoittui seitsemänneksi, eli toiseksi ei-sijoittukseeksi. 80cm'n rata oli kaksikolla huomattavasti parempi ja tasaisempi verrattuna 60cm'n rataan. Uusinnasta tosin tuli yksi puomi alas Tiian oman mokan takia, mutta ei todellakaan siis huonosti mennyt! Loppusijoitus oli tässä luokassa 4/8 ja tästä onkin hyvä jatkaa taas eteenpäin!

Erikan & Helkan rata + palkintojen jako:





Tämä ja 2 edellistä kuvaa © Senni Pio


Tiian & Vikin 80cm'n rata:




Tämä & ao. kuva © Soila Weeraratne


Tämä & ao. kuva © Riikka Ampuja


Menin tallille takaisin joskus kuuden aikoihin takaisin; putsailin karsinat, laittelin heinät ja vedet, jonka jälkeen kolmikko pääsi laitsalta talliin. Harjailin Fasun läpi, jonka jälkeen lähdettiin käymään lähistöllä maastakäsin kävelyllä. Poni käveli kiltisti perässä kuin koira konsanaan ja kyllä ihmisillä oli taas tuijottamisen aihetta, kun olin "ison koiran" kanssa lähtenyt lenkille.. :D Talliin palattuamme venyttelin ponin leivillä ja lakaisin käytävän, jonka jälkeen annoin iltapalat ja tein vielä aamupalat valmiiksi.



Ensi viikon suunnitelmat ovat toistaiseksi vielä aika auki ainakin Fasun osalta - pitää katsoa mitä ell sanoo. Hennin ja Tiian olisi tarkoitus mennä Kiviharjuun estetunnille, jos vaan saadaan kyyti järjestettyä. Ensi viikolla lähdetään pesemään meidän huopiakin ja saattaisin varmaan keretä Fasun varustepostaustakin aloittelemaan. Linkitä blogisi-postaus venyy vielä muutamalla päivällä, kun en ole vielä kerennyt kuin nopeasti kaikki selaamaan läpi :/ Ehkä pienenä hyvityksenä voisin arpoa vielä kolmannenkin blogiarvostelun.

Uutta ulkoasuakin olen jo pitkään kaavaillut, toivottavasti saataisiin meidän banneri pian!

7 kommenttia:

  1. Tosi kiva ja selkeä videopostaus, ehdottomasti vaan useammin videopostauksia!:)

    VastaaPoista
  2. Hyvä oli kisapostaus, jaksoi hyvin katsoa! :)

    VastaaPoista
  3. Odottelen vieläki maastakäsin ja kunnioitusharjoittelu postausta:3 mut kiva postaus taas!

    VastaaPoista
  4. Videopostaus oli kiva, niitä olisi kiva välillä nähdä lisää! (:

    VastaaPoista
  5. tää oli tosi kiva lisää tämmösii videopostauksia :)

    VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)