perjantai 2. elokuuta 2013

lomapäivät senkun huventuvat..

Maanantaina Hennin äiti pääsi pitkästä aikaa hevosen selkään ja Fasu sai kiltisti toimia "tuntiponina". Fasu tosin jännittää uusia ratsastajia (kuten ylipäätänsä myös uusia ihmisiä), mutta pienen alkujärkytyksen laannuttua poni hömpsötteli oikein tyytyväisesti menemään. Kävin vielä itse lopuksi Fasun selässä ottamassa kaikki askellajit läpi ja poni oli ihan suht hyvä ratsastaa.






Fasun liikutuksen jälkeen Henni ja Tiia kouluilivat Helkan ja Vikin kanssa kentällä. Viki oli alkuun ollut hiukan jäykkä, mutta loppua kohden vertynyt hyvin ja olikin loppujen lopuksi ollut oikein miellyttävä ratsastaa. Henni kehui Helkan olleen myöskin todella hyvä ratsastaa; poni oli kulkenut hyvin omalla moottorillaan ja ollut myös kevyt avuille.







Tiistaina Helka sai viettää vapaapäivää ja Tiian kanssa hyppäiltiin ilman satulaa Fasulla ja Vikillä. Tehtävänä oli ihan helppo kolmen esteen tehtävä - pysty - okseri - ruotsalainen okseri. Korkeimmillaan hypättiin ratana n. 90-100cm, Tiia yksittäisenä metriä ja minä 110cm. Kokonaisuudessaan treenit meni hyvin - etenkin, kun ottaa huomioon, että tämä oli ensimmäinen kerta kun Tiia hyppäsi Vikillä ilman satulaa. Tosin muutama pudotus ja muutama kieltokin tuli Vikin kanssa, mutta muutoin kyllä oikein hyvin.





Fasu oli varsinainen aropupu ja poitsu oli aivan valtavan innoissaan esteistä, hyvä että välillä nahkoissaan pysyi! Okserin jälkeen Fasulla oli aina kauhean kiire viimeiselle esteelle ja viimeisen esteen jälkeen tuli yleensä muutamia "ilopomppuja"/niskojen nakkeluja. Höpsö poni! Muutama pudotus tuli okserilta, kun poni ampaisi suoraan esteelle, eikä pidätteet menneet kuuleviin korviin. Mutta kokonaisuudessaan meni kuitenkin tosi kivasti ja oli mukava hyppiä taas pitkästä aikaa kunnolla ilman satulaa :)





Henni tuli lopuksi ottamaan Fasun kanssa muutaman hypyn ja loppuverkkaili samalla myös poitsun. Fasu taas vain leijaili esteiden yli, kun tuollainen "pieni kirppu" tuli selkään.

Frumm, poni elementissään!



Keskiviikkona suunnattiin Hennin ja Tiian kanssa Vantaan Hööksiin, josta ei tosin ihmeempiä tarttunut mukaan, vaikka miunkin ostoslista oli alunperin suht pitkä. Helka sai itselleen uudet suojat takasiin ja Tiia osti punaiset kannukset ja jalustimet. Fasulle ostin nurmihokit seuraavia estekisoja varten. Postistakin tuli kaksi pakettia, joiden sisällöt voisin lähipäivinä esitellä vielä erikseen.


Erika kävi keskiviikkona Helkailemassa ns. viimeistä kertaa, koska joutui lopettamaan Helkan liikutuksen koulun alun takia. Erika tulee kuitenkin Helkaa moikkailemaan silloin tällöin kun kerkiää, joten mistään viimeisistä jäähyväisistä ei ole siis kyse. Erika oli kuvaillut Helka-videota varten uusia materiaaleja ja ratsastellut pellolla, että kentällä ja hypännyt myös vähän. Pidemmittä puheitta laittelen videon tähän:




Helkan liikutuksen jälkeen Erika oli ratsastanut myös Fasun ilman satulaa kentällä. Poitsu oli kuulemma ollut aika vauhdikkaalla päällä ja hiukan jännittynytkin, mutta ajoittain mennyt ihan kivasti. Illemmalla Tiia kävi vielä pikaisesti liikuttelemassa Vikin kentällä ilman satulaa. Ei ollut tehnyt mitään sen kummempia, kuin ihan vain ottanut kaikki askellajit läpi, niin että sai muutamat hyvät pätkät molempiin suuntiin.

Torstaina
Sofia kävi kokeilemassa Helkaa, kun poni tarvitsee nyt ainakin elokuun ajaksi liikuttajaa, kun Henni on arkipäivät koululla. Henni piti kaksikolle tunnin ja tehtävinä oli mm. pohkeenväistöt ja loivat kiemuraurat. Kokonaisuudessaan meni hyvin, mitä nyt Helka vähän kokeilikin uutta ratsastajaa. Sofia tulee ensi viikolla uudestaan ratsastamaan, silloin luultavasti kuviakin tulossa blogiin. Tiian kanssa liikuteltiin vähän myöhemmin Viki ja Fasu kentällä, Tiia köpötteli kevyesti kaulanarulla ja mie kouluilin ilman satulaa. Fasu oli pitkästä aikaa vähän jäykkä, kun päivällä oli satanutkin aika paljon, mutta poitsu vertyi hyvin loppua kohden. Aluksi otin kaikki askellajit läpi hiukan pidemmällä ohjalla, että poni sai venytellä alas ja liikkua samalla myös isommin. Käynnissä ja ravissa tehtiin taas paljon väistöjä, sekä avo- ja sulkutaivutuksia, jotka jumppaavat kyllä ponia hyvin ja niillä saadaan myös paremmin selkää käyttöön. Laukassa keskityin vain siihen, että sain laukan hyvin pyörimään ja ponin rehellisesti avuille.

Kassu ottaa rennosti!

Sunnuntaina tosiaan suunnataan Haminaan hyppäämään Tiian kanssa Vikillä ja Fasulla ja Erika lähtee meidän mukaan kisahoitajaksi ja kuvaajaksi. Hypätään Fasun kanssa ensimmäinen derbyluokkamme (80cm AM5), vähän kauhulla odotan mitä siitäkin mahtaa tulla.. :D Toivottavasti meiltä löytyy jarrut, kun poni saattaa olla lievästi innoissaan päästessään pellolle hyppäämään, haha.

Ja apua - ihan kauheaa, että ollaan jo elokuun puolella ja koulu alkaa alle kahden viikon päästä. Tuntuu, ettei ole saanut edes aikaan mitään järkevää nyt kesäloman aikana, eikä koulun penkille palaaminen houkuttele kyllä yhtään. No nyt vain kaikki ilo irti viimeisistä lomapäivistä, onneksi säätkin taitavat suosia!

10 kommenttia:

  1. Hauska sattuma, miekii kävin keskiviikkon Vantaan Hööksis, tosin meil lähtö veny pitkälle iltapäivään ja oltiin about klo.19 vasta Hööksis, vaik meiän piti olla jo pari tuntia aikasemmin pääkaupunkiseudul. Mulle tarttu sielt mukaan vaan toewarmerit,joita lähdinkii sielt hakemaa,saa nähä pitääkö ne varpaat lämpösinä talvipakkasessa,mut ainenkii on pimeille illoille sitte lisäheijastimet,kun heijastimia ei voi olla liikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, aijaa! :D Niimpä, ei kyllä ois hullumpi hankinta itsellekään tuollaiset toewarmerit, kun on aina talvisin varpaat jäässä. Jep, heijastimia ei voi olla liikaa! Halpa henkivakuutus sekin :)

      Poista
  2. Kiva postaus! (: Älyttömättömän hieno toi banneri !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia siulle kommentistasi ja kiva, että pidit! :')

      Poista
  3. kiva blogi ja pitkiä postauksia :) reilua, miulla alkaa koulu jo ensi keskiviikkona :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurkiitoksia! Joo, nää postaukset vähän tuppaa aina venähtämään.. :D Haha, meillä tiistaina 13pv.

      Poista
  4. Aivan ihanan söpöt korvahuput Helkalla <3 :3 Mistä on ostettu ja paljon maksanu?? ;3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Tuo pinkki ollut tallilla jo ikuisuuden, ei mitään hajua hinnasta tai ostopaikasta. Helkan varusteistakin on tulossa varustepostaus, siellä sitten tarkemmat esittelyt myös hupuista!

      Poista
  5. Nyt kun Erika lopetti jo vakituisesti liikuttelun ja hennikin pääse koulujen alettua vain viikonloppuisin nii mitrn käy Helkan liikutuksen arkisin?? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arkisin liikuttelen itse Helkaa ajamalla/juoksuttamalla tmv, sekä ponilla saattaa joku (Ella/Sofia?) ratsastaa, sekä Helka saa varmaan yhden vapaan aina arkisin :)

      Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)