tiistai 26. heinäkuuta 2011

kuvailuja & kysymyspostaus !

Eli heti tähän alkuun kerron, että 90 lukijan johdosta mie päätin tehdä kysymyspostauksen! Eli kysymyksiä vaan kommenttilaatikkoon tuonne alas! Voipi olla maan ja taivaan väliltä, mutta koska tää on hevosaiheinen blogi niin mieluiten hevosteluun liittyviä. Ja huomatkaa, että meitä on kolme vastaajaa, joten jos haluatte suunnata kysymyksen jollekkin meistä niin laittakaapas se kysymyksen yhteyteen! :-) Tuttu juttu taitaa muutenkin olla...? Mie sitten julkaisen kysymyspostauksen ku on tullut tarpeeksi kysymyksiä!


Ja vielä ehtinee myös vastailla vas. palkissa olevaan kysymykseen!

Lauantaista ei oisi ollut pahemmin mitään bloggailtavaa, koska mentiin kaikki kolme samaan aikaan, eikä muutenkaan kys. päivältä ole muuta kuin muutama haukotuskuva Fasusta & Vikistä.. :D Muutenkin oli vähän epävarmaa oltaisiinko me ratsastettu hevoset, kun satoi ja ukkosti. Mutta onneksi ilma sitten tyyntyi ja aurinkokin pilkahteli pariin otteeseen! Joten päätin lauantaina jättää kirjoittamatta ja kirjoittaa seuraavana päivänä! (joka tosin jäi)Jotenka me lähdettiin sitten Elinan kanssa ilman satuloita hetkeksi maastoon käppäilemään ja ravailemaan ja Ella lähti Vikin kanssa omille pelloille tuupsimaan. Oltiin tosin vain hetki Elinan kanssa maastossa, jonka jälkeen mekin siirryimme omille pelloille, kun kenttä oli vähän veden vallassa :/ Fasu oli vähän ADHD aluksi, mutta tein taas pojun kanssa kahdeksikkoa ja pikkuhiljaa poju alkoikin kuuntelemaan! Ötököitä ei päässyt edes ravityöskentelyssä karkuun, jotka haittasivat aika paljon meitä molempia. Olivatpahan ne kyllä Elinan ja Helkankin kimpussa. Ärsyttäviä! Ella lähti vielä lähimaastoon laukkauttamaan paremmin Vikin, koska pellolla oli hiukan liukasta ja Viksu on vähän neitikin kaiken lisäksi!Sunnuntaina kouluiltiin kaikki kolme kentällä. Aluksi mie kuvasin Ellaa ja Elinaa, jonka jälkeen menin laittamaan Fasun ja sitten Ella ja Elina kuvailivat minua ja Fasua kentällä.


Hevosten laitsalla oli kettu! :D

Ella meni Vikillä "ilman satulaa" omalla viritelmällään eli huovalla, romaanilla, sekä juoksutusvyöllä. Elina meni ihan satulalla Helkalla. Tekivät alkutunnista siksak-väistöjä käynnissä, jotka sujuivat ihan hyvin. Elina tosin sanoi, että hänen pitäisi harjoitella Helkan kanssa vähän enemmän väistöjä. Mutta eihän Elina nyt kesällä ole pahemmin Helkan kanssa ehtinyt työstääkkään mitään riparinsa ja mökillä olonsa takia :D Mutta kehui Ellan olleen pitänyt hyvää huolta Helkasta sinä aikana! Viki oli kuulemma kiva; on kuunnellut ja mennyt hyvin, sekä laukkakin on pyörinyt, kun sen on saanut aluksi pyörimään.

Sitten olikin miun ja Fasu-pojan vuoro! :') Menin vähän vajaan tunnin kentällä satulalla. Fasu oli ihan mukava, hiukan liian energinen, mutta kuunteli ja asettui tosi kivasti! Tein vähän väistöjä molempiin suuntiin, sekä avoa. Molemmat onnistuivat ihan kiitettävästi. Elinakin kehui, että Fasusta on tullut ihan kivannäköinen, kun ei ole meidän menoa hetkeen nähnyt! Loppua kohti erityisesti laukkojen jälkeen oli mukavan rento ja siihen olikin hyvä lopettaa. Tesmasin miun uusia saappaita, jotka olivat ihan hyvät jalassa, vaikka ovatkin vielä aika uutuuden jäykät ja painoivat vähän joka puolelta.. No kyllä ne siitä vielä pehmiävät!
Tänään (tai itseasiassa eilen) kouluiltiin kaikki kolme myöskin kentällä ja kuvailtiin toisiamme. Mentiin Elinan kanssa ekaksi kentällä ja Ella kuvasi meidän menoa!

Aloitimme molemmat kevyillä hölkkäraveilla pidemmän ohjan kera, jonka jälkeen siirryimme käyntityöskentelyyn. Oli suht lämmin päivä ja kentälle porotti välillä aika kuumasti aurinko, jonka seurauksena oltiin Elinan kanssa vähän laiskimuksia.. :D Tehtiin käynnissä paljon kaarevia linjoja ja taivuteltiin huolellisesti. Pikkuhiljaa aloiteltiin sitten tuntumaraveja.


Fasu oli tänään aika mukava! Peppu jäi välillä vähän omille teilleen, mutta muistuttelin herralle aina välillä takajalkojen olemassa olosta. Lopulta se tulikin ihan hyvin mukaan! Tein paljon käynti-ravi-käyntisiirtymisiä, sekä ravi-stop-peruutus-ravisiirtymisiä. Fasu olikin hyvin kuulolla ja ne onnistui aika kivasti :-) Helkakin oli kuulemma ihan mukava, vaikka aluksi vähän puski. Mutta loppua kohti parani! Kun oltiin työskennelty ravissa molempiin suuntiin siirryttiinkin sitten laukkatyöskentelyn pariin! ;D

Laukkatyöskentelyn jälkeen käveltiin aika pitkään sillä aikaa kun Ella kokosi meille pientä puomirataa, jonka ratapiirrustuksen oli löytänyt jostain vanhasta hoitopäiväkirjasta. Sitä oli tarkoitus hypätä huomenna ihan esteiden kanssa, mutta rata paljastui aika mielenkiintoiseksi ja meijän kenttä oli ehkä vähän turhan kaponen siihen. Joten mie suunnittelen tässä samalla uutta esterataa huomista (tai no tän päivästä) hyppykertaa varten! Fasu oli kiva, kuunteli ja kääntyi hyvin, mutta sitten kun kunnolla syttyi niin hiukan oli ohjaamis- ja jarrutusongelmia.. :D Innoissaan! Kivoja vaihtoja saatiin ainakin puomien päälle! ;D Helkakin meni aika innokkaasti, pikkuneidillä oli tosin vähän omia mielipiteitä vaihtojen suhteen ja muutaman kerran vaihto unohtui kokonaan. Elinan napauttaessa pepulle tuli useimmiten pukin kautta suora vaihto. Mutta muutaman tosi kivannäköisen suoran vaihdon ilman pukkiakin Helka teki!

Sitten olikin Vikin ja Ellan vuoro. Alkuverkkailunsa jälkeen Ella aloitti Vikillä puomiradan menemisen, joka sujui hyvin! Monta hyvää vaihtoa tuli ja muutaman kerran Viki vaihtoikin jo ennen puomia laukan. Viki kuulemma oli tosi kiva ja kauaa tehtävää ei tarvinnutkaan mennä, kun se sujui niin hyvin. Tosi hyvän suorituksen jälkeen Ella lopettikin tehtävän menemisen ja siirtyi tuntumalla ravailuun, josta otin muutaman kuvan!
Valitettavasti puomiradasta ei ole kuin videoita (nekin vain Vikistä), joiden lataamista en jaksa odotella ku miulla on aikanen herätys kun Pauliina tulee meille pariksi päivää. Jenna1penna-käyttäjäni tubevideoissa tuutte sitten näkemään Vikistä ja Ellasta jotain pätkiä puomiradalta! Mutta luvassa on siis parilta seuraavalta päivältä paaljon matskua! ;D

Fasun "emmie oo mtn tehny" - ilme :')


Helkan hieno tukka, joka tosin kuoli ridan aikana :(

Muistakee kysellä! ;D
Ja suuuurkiitokset kaikille meijän lukijoille :') ♥

5 kommenttia:

 1. hei voitteko kertoo mitä tarkoittaa aina tuo eteen-alas ? en oo ratsastuskoulussa tuommoista kuullutkaan ja mitä hyötyä siitä on ? (:

  VastaaPoista
 2. Mitä kuolainta Helkalla käytetään ja miksi juuri sitä? :)
  Paljon se on hypänny kotona ratana & minkä kokoset on tähtäimessä? (samoin myös Fasulla&Vikillä)
  Minkä ikänen Fasu on?

  VastaaPoista
 3. Ehin jo pelästyy, että ootte menny kynii ton Helkan harjan ihan totaallisesti, muta nähtävästi ei ollut näin tapahtunut (:

  VastaaPoista
 4. kuinka usein hyppäätte tai käytte maastossa näillä? :)

  VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)