torstai 29. elokuuta 2013

shout out to the dreams you'll chase (mm. puomeja, irtohyppäilyjä, maastakäsin jne!)

Maanantaina ratsasteltiin Roosan kanssa palauttelevasti Viki ja Fasu kisojen jäljiltä. Sofia tuli taas liikuttelemaan Helkan ja mentiin kaikki kolmestaan kentällä. Laittelin Sofialle muutaman ravi- ja laukkapuomin, jota hän tuli Helkan kanssa molempiin suuntiin ja kaksikolla sujui oikein hyvin! Vikillä ja Fasulla vain venyteltiin pääosin kaikissa askellajeissa ja kaksikko sai muutenkin mennä vähän pidemmässä muodossa. Molemmat olivat kyllä kokonaisuudessaan mukavan rentoja ja hyviä ratsastaa.

Muutama julkaisematon kisakuva parin viikon takaisista Kotkan kisoista!
Tiistaina lähdettiin porukalla maastoilemaan, Sofiakin pääsi nyt ensimmäistä kertaa Helkalla kunnon maastoon. En saanut valitettavasti Sports Trackeria nyt päälle, kun akkua oli sen verran vähän, mutta reilun tunnin suht reipas maasto mentiin. Muutama pitkä kunnon laukkasuorakin käytiin vetämässä - voi sitä riemua, kun sai ponit baanata oikein tunteella! Sofia pärjäsi Helkan kanssa oikein hienosti, ei ollut mitään ongelmia ja aika hyvin pysyivät perässäkin. Loppumaastosta taas enemmän käveltiin ja lopuksi käytiin vielä nopsakasti ottamassa hiekkatiellä kaikki askellajit ja venyteltiin sitten ravissa eteen-alas.Keskiviikkona Roosa olikin reippaana jo siivoillut kaikki mökit miun tullessa tallille. Hain Fasun sisälle ja harjailin poitsun läpi, jonka jälkeen käytiin pellolla ja lähimaastoissa ottamassa muutama video tulevaa Fasu videota varten. Sen jälkeen siirryttiin kentälle, jossa tein hetken ponin kanssa maastakäsin ja lopuksi menin vielä n. vartin pelkällä kaulanarulla. Maastakäsin tehtiin hetki seurailuja käynnissä ja ravissa, sekä muutamia kunnioitusharjoituksia - lähinnä väistöjä. Fasu oli tosi miellyttävä ratsastaa, toimi kuin ajatus ja oli kyllä taas niin mukavaa, että rentouttavaa mennä näin välillä! Ponikin kyllä silminnähden tykkäsi :) Kokeiltiin myös ensimmäistä kertaa kaulanarulla jotain avon ja sulun tapaista, kyllähän sieltä jotain nyt sen tapaista irtosi! Pääasia, että oli sentään jonkunlaista yritystä.


Meidän kuvailureitin varrelle osui tälläinen, joten pitihän sitä käydä kokeilemassa!Fasun ratsastuksen jälkeen Roosa laitteli Vikin kuntoon ja suuntasi tamman kanssa kentälle. Laittelin kaksikolle toiselle pitkälle sivulle muutaman ravipuomin ja lopuksi vaihdoin puomeihin laukkavälit. Kokonaisuudessaan ratsastus meni hyvin, mitä nyt puomeille oli välillä vähän hakemista, kun Roosa välillä jäätyi ja paikat ei aina ihan käynyt. No olihan viime puomi/estekerrasta melkein nelisen kuukautta aikaakin, pientä alkukankeutta vaan! Kun kuski muisti alusta loppuun saakka ratsastaa, tehdä päätökset paikoista, että pysyä päätöksissä niin homma alkoikin sujumaan huomattavasti paremmin. Lopuksi Roosa otti vielä kaikki askellajit läpi toisella pääty-ympyrällä ja tamma oli Roosan mukaan ehkä parhain tähän astisista ratsastukerroista ratsastaa. Etenkin loppua kohden Viksu oli todella hyvän ja rennon tuntuinen.

Laatu vähän huono, kun alkoi jo hämärtää ja tuo putki alkaa tulemaan jo tiensä päähän.. :D Pahoittelut!Torstaina Fasu pääsi pitkästä aikaa kunnolla irtohyppäilemään! Viimeeksi Fasu on hyppäillyt kujassa muistaakseni viime vuoden kesällä, sen jälkeen toki olen hypyttänyt silloin tällöin yksittäisiä irtona. Fasu taisi jo vähän arvaillakin mitä tapahtuu, kun siinä rakentelin esteitä - Henni nimittäin harjoittelu sunnuntain mätsäreihin ja poni ei olisi malttanut millään keskittyä! Ensimmäiset hypyt olivat ihan naurettavia, naurettiin vaan kaikki kolme kasassa, kun Fasu ampaisi kuin tykinkuula menemään kujan läpi. Hyvä, että kerkesi edes koipiansa nostaa ja välitkin jäi samalla myös armottoman lyhyiksi. Näistä en valitettavasti videota saanut, olisi kyllä ollut hauska laittaa näytille.. :D Pidennettiin hiukan välejä ja ponikin alkoi pikkuhiljaa rauhottua mitä enemmän hyppäsi. Kokonaisuudessaan irtohyppäilyt meni tosi tosi hyvin, poni hyppäsi innoissaan yhtään epäröimättä ja korkeimmillaan vika okseri olikin 145cm!! Laskettiin sen jälkeen okseria reippaasti ja vaihdettiin samalla suuntaa. Lopuksi poitsu tuli vielä hetken ristikko-ristikko linjaa molempiin suuntiin ja sitten Henni loppuverkkaili Fasun liinassa. Hieno F! ♥


Talliin päästyämme kävin kylmäilemässä Fasun jalat, laittelin arnikaa selkää, sekä venyttelin ponin. Erehdyin tosin arnikapurkin suhteen ja Fasu saikin arnikan sijasta selkäänsä ensin monivitamiiniliuosta.. No kävin pesemässä vitamiinit pois ja sen jälkeen saatiin oikea tökötti selkään. Henni lähti liikuttelemaan Helkan kentälle ilman satulaa ja ratsasti rennosti kaikki askellajit läpi n. puolisen tuntia. Poni oli aluksi ollut kuulemma oikea ADHD ja vähän testaillutkin, mutta loppua kohden poni oli sentäs vähän rauhoittunut! Me lähdettiin Roosan kanssa lähimaastoihin Viksun kanssa maastakäsin kävelylle ja käytiin n. 20min lenkki.Huomenna Helka ja Viki pääsevät vuorostaan hyppäilemään ja sunnuntaina olisikin vuorossa estekisojen sijaan mätsärit Helkalla ja Fasulla! Itse en valitettavasti pääse mukaan, mutta Henni esittää molemmat ja kirjoittelen sitten heti sunnuntaina mätsäreistä postauksen. Huomisen hyppäilyt päivittelen varmaan lauantaina jo blogiin, etteivät mene ihan samaan syssyyn kaikki.

4 kommenttia:

 1. :DDD monivitamiinit.. Mut hitto miten hyvin tuo poni hyppää, ei voi muuta sanoo :) Vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ei oikein toiminu toi mun vitamiinihoito.. :D Fasu osaa kyllä yllättää! Naurattaa tosin ajatella, kun juttelin Fasun kasvattitallin työntekijöiden kanssa ja niiden mukaan poni oli silloin aivan toivoton hyppäjä (myös irtona) ja muutenkin tosi ärsyttävä ja ilkeä luonteeltaan.

   Poista
 2. ite ratsastelen myös yhellä fasulla ja se on kimo, isä arabi ja emä risteytys.. ja samankorkuinen :D

  VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)