perjantai 23. elokuuta 2013

just put your hands up, and feel alright!

Olisin voinut (ja olisi pitänytkin) mennä jo ajat sitten nukkumaan, mutta minä reippaana päätin nyt kirjoitella blogin taas ajan tasalle. Väsymyksestä viis! Englannin ainekin pitäisi huomiseksi kirjoitella, saas nähdä kuinka vähille yöunet taas jäävätkään. No onneksi ollaan jo perjantaissa.

Maanantaina
Fasulla ja Vikillä oli palautteleva liikutus edellisen päivän kisojen jäljiltä. Liikuttelin ensin Viksun ja tamman kanssa menin satulalla hiekkatiellä pääosin ihan vain kevyesti eteen-alas kaikissa askellajeissa venytellen. Sofia tuli maanantaina liikuttelemaan Helkan ja ratsastettiinkin samaan aikaan hiekkatiellä Fasu ja Helka. Hiekkatiellä ei nyt ihmeempiä pysty tekemään, mutta kentän tulviessa sateiden takia, se menee hätäkeinona ihan riittävän hyvin. Fasun kanssa mentiin hiukan pidemmällä ohjalla venytellen kaikki askellajit läpi ja lopuksi otettiin vielä kunnon eteen-alas venyttelyt ravissa. Sofian mukaan Helka oli oikein kiva, että reipas - ei mitään sen ihmeempiä :)


Viime kisoista muutama kuva © JB Kuvaus


Tiistaina lähdettiin Roosan kanssa maastoilemaan Vikillä ja Fasulla. Otettiin alkuverkat pikaisesti hiekkatiellä, ihan vain kaikki askellajit läpi, jonka jälkeen "aloitettiin reissu". Matkan varrella laukkailtiin ja ravailtiin muutamia polkuja ja hiekkateitä, kunnes päädyttiin yhdelle hyvälle hiekkatielle, joka vähän aikaa sitten löydettiin. Siinä pääsi baanaamaan ihan reippaastikin, eikä heti tarvinnut olla hidastelemassa, kuten yleensä. Kyllä oli ponit niin innoissaan! Loppumatkasta enimmäkseen taas käveltiin ja käytiin lopuksi vielä hiekkatiellä loppuverkkailemassa ravissa eteen-alas. Helka tosiaan sai viettää vapaapäivää.





Keskiviikkona irtojuoksutettiin Roosan kanssa Viksu kentällä ja tamma vähän hyppäämäänkin, kun laitettiin pysty toiselle pitkälle sivulle. Innokkaasti neiti spurttaili ja hyppäsi, vaikka onkin hiukan epävarmempi hyppäämään ilman ratsastajaa. Pysty oli korkeimmillaan 95cm ja juoksutettiin Vikiä yhteensä ~20min.






Sofia tuli taasen liikuttelemaan Helkan ja mentiinkin samaan aikaan kentällä. Sofia meni nyt ensimmäistä kertaa Helkan kanssa ilman satulaa ja oikein hyvin meni. Sofia kehuikin ponin askeleita tasaisiksi ja kertoi Helkan muutenkin olleen tosi hyvä ratsastaa. Fasun kanssa oltiin viimeeksi kouluiltu kunnolla koulupenkin kera kentällä vajaa kuukausi sitten, joten olikin jo korkea aika ryhdistäytyä. Ilman satulaa on tullut enimmäkseen tuuppailtua ja varsinkin, jos hiekkatiellä mennään, niin ei sitä varten edes viitsi laittaa koulupenkkiä. Kokonaisuudessaan poni oli hyvä, kuskilla oli tosin vähän hakemista satulan kanssa. Tuntuu vaan, että ilman satulaa on puolet helpompi mennä ja saan myös kaikki avut silloin paremmin läpi. Tehtiin käynnissä ja ravissa pohkeenväistöjä, vastataivutuksia, sekä avoa ja sulkua. Laukoissa keskityttiin siihen, että laukka pyöri hyvin ja Fasu astui kunnolla alleen. Poni oli kyllä tosi hyvä ratsastaa laukassa ja laukkaa pystyi oikeasti kokoamaankin kunnolla, ilman että paketti levisi tai laukan laatu muuttui. Ravissa ja käynnissä ei tullut mitään wow-fiilistä, mutta kokonaisuudessaan sujui kuitenkin hyvin.





Videolta muutama kuvakaappaus, kun Roosa kuvaili tulevaa Fasu-videota varten matskuja!

Torstaina Henni pääsi jo liikuttelemaan Helkan, kun heillä ei ole perjantaisin koulua. Henni kävi päivällä ratsastelemassa ponin ilman satulaa ja Helka oli kuulemma superhyvä - mukavan energinen ja herkkä avuille. Oli lähtenyt kuulemma todella hyvät ravilisäyksetkin ponista ja Henni oli kyllä tosi tyytyväinen meidän pikkutyttöön! Me lähdettiin Roosan kanssa koulun jälkeen käymään Lahdessa, josta oli tarkoitus löytyä miulle kisahousut. Käytiin myös tässä paikallisessa hevostarvikkeessa, josta tarttuikin mukaan minulle ja Roosalle samanlaiset Mountain Horsen pikeepaidat, jotka olivat -50%! Lahdessa vierailtiin ekana Horseprossa, josta ei oikeastaan löytynyt mitään. Huristeltiin siitä Horzelle, josta löytyi minulle ihan perus valkoiset kisahousut ja Roosa osti itselleen ratsastussukat, sekä pikkuveljelleen paidan ja näppylähanskat. Käytiin vielä Wahlstenillä pyörähtämässä ja ostin sieltä kauan kaivatun silatyynyn, sekä rintaremmin Helkalle ajoon. Helkan ajovarusteiden väriksi valikoitui nyt punamusta - kärryt olisikin tarkoitus maalailla punaiseksi. Kuvia en tajunnut tähän hätään ottaa, mutta laittelen ensi postaukseen!


Tallille päästyämme putsailtiin mökit, laiteltiin heinät ja haettiin ponskit sisälle. Roosa lähti käymään Vikin kanssa maastakäsin kävelyllä sillä välin, kun laittelin Fasun valmiiksi. Fasun kanssa hyppäiltiin tänään hiukan, kun viikonlopun suunnitelmat menivät vähän puihin. Laitoin kahdeksikolle kaksi estettä - pystyn ja okserin, ihan niinkin yksinkertaista tehtävää mentiin. Otin muutaman pienemmän verkkahypyn, jonka jälkeen tulin tehtävää 85cm korkeudella ja nostettiinkin sitä aika pian 95cm'n ja lopulta molemmat olivat 110cm. Tulin vielä lopuksi pienemmillä esteillä tehtävää toisesta suunnasta ja kokonaisuudessaan hypyt menivät kyllä tosi kivasti! Poni oli taas ihan innoissaan, kun pääsi hiukan pomppimaan ja varsinkin okserille oli Fasusta erittäin hauska leijjailla (ja sen jälkeen nakella niskojaan innostuksesta)



Ai, kun kiva könötys!



Niin tosiaan sunnuntain kisoista sen verran, että arvatkaahan kuka oli 2min liian myöhässä.. Ilmoittautuminen oli ehtinyt jo päättymään, eikä jälki-ilmoja oteta, joten 90cm meni sitten ohi suun. 80cm'n tosiaan ilmottauduin jo aikaisemmin viikolla, mutten viitsinyt silloin vielä 90cm'n ilmottautua. Parempi ettette edes kysy.. :D Ei toki kyllä yhtään ärsyttänyt. No me lähtään Fasun kanssa sitten hyppäämään pelkkä seura 80cm ja Tiia menee Viksun kanssa seuraluokat 70cm & 80cm. Tosin tutkin äsken tarkemmin kilpailukutsua ja bongasin sieltä tälläisen kohdan: "
Ei jälki-ilmoittautuneita. Kilpailuun ilmoittautuneet voivat halutessaan vaihtaa luokkaa tai jälki-ilmoittautua toiseen luokkaan jälki-ilmoittautumismaksun maksamalla." Eli perjaatteessa vissiin voisinkin mennä myös sen 90cm..?

Huh, nyt kiireen vilkkaasti enkun kimppuun, että pääsen vielä joskus nukkumaankin!

8 kommenttia:

  1. Joo, ota yhteyttä sinne kilpailunjärjestäjään. Jossain menee niin että kun maksat se jälki-ilmon niin voit vaan vaihtaa luokkaa, mutta jossain voi tosiaan olla että jo ilmoittautuneet voivat jälkiilmoittautua, mutta ns. uudet tulijat eivät. :) Näin teitä muuten Kotkan kisoissa kun olin siellä itsekin kisaamassa, olipa kiva nähdä teidät ihan livenä, kun oon tätä blogia melkein alusta asti seurannut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jees, pitääkin nyt varmaan ottaa yhteyttä ja kysäistä :) Joo, miekin bongasin teidät sieltä! Harmillinen se teidän 80cm, kun ohja irtosi.. :/ Mutta paljon kiitoksia siulle kommentistasi!

      Poista
    2. No joo, eka olin tosi v*ttuuntunu, mut kyllä siinä sitten itkukin pääs :D Onneks 90cm meni vähän paremmi, vaikka sarjan b-osa alas tulikin.

      Poista
  2. Soffe on niin kauniiin näkönen tuolla helkan selässä sopii sinnw hyvin.

    VastaaPoista
  3. NIIN lahjakkaan näköinen pikku-ratsastaja!! :)

    VastaaPoista
  4. Jee spottasin teidät tänään takkulan kisoista! :-)

    VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)