maanantai 19. elokuuta 2013

hyvin sujunut kisapäivä takana!

Ennen tämän päiväisiä kisasepostuksia laittelen ensin Helkan ja Hennin eilisistä hyppelyistä videokoosteen. Hennin sanoin estetreenit menivät tosi hyvin, yhtäkään kieltoa ei tullut ja vain muutama hassu pudotus. Korkeimmillaan hyppäsivät 80cm okseria ja tehtävät näkyykin videolta!



Sitten päästäänkin tämän päivän kisatunnelmiin. Käytiin tosiaan Tiian kanssa hyppäämässä Kotkassa Vikin ja Fasun kanssa. Tiia starttasi Viksulla 70cm'n seuraluokan ja mie Fasun kanssa alue 80cm ja 90cm -luokat. Henni oli mukana kisahoitajana/auttelijana/kuvaajana jne., sekä lisäksi myös Tiian kaveri Jenni oli mukana. Jennikin pääsi nyt ihan ensimmäistä kertaa katselemaan hevoskisoja.

Tiia starttasi luokan loppupuolella, joten oli hyvää aika valmistautua ja verkkailla. Kisapaikalla oltiin tosin vähän liian myöhässä, kun Tiian luokan radankävely oli juuri meneillään. Nopeasti vaan kisavermeet niskaan ja rataan tutustumaan - ja onneksi rata oli ihan helppo muistaa. Verkassa Viki tuntui kuulemma hyvältä ja energiseltä, verkkahypytkin sujui ihan hyvin. Radalle päästyään neiti innostui vielä entisestään, mutta kuunteli kuitenkin hyvin Tiian apuja. Kokonaisuudessaan rata sujui ihan hyvin, suht tasainen ja laukatkin toimi hyvin. Tiia vaan unohti ratsastaa ihan loppuun asti ja laskea askeleet, hypyt jäivät paikoitellen vähän hassuiksi huonojen paikkojen takia. Tuloksena oli kuitenkin nollarata ja koska arvosteluna oli Clear Round (kaikki puhtaan radan saaneet palkitaan) niin ruusukekin tuli heti mukaan! :)








Me startattiin Fasun kanssa 80cm'n viimeisinä, joten saatiin mekin ihan rauhassa valmistautua rataan. Verkassa poni tuntui tosi hyvältä, eikä liian räjähtävältä ja sainkin ratsastettua Fasun hyvin avuille ja saatiin alle myös hyvät verkkahypyt. En jaksa koko rataa estettä kerrallaa tähän analysoida, kun videoltahan ne sitten näkee. Vai olisiko teistä parempi, että analysoisin aina erikseen joka esteen? Kokonaisuudessaan perusrata oli hyvä, että sujuva. Fasu ei ollut läheskään niin vahva ratsastaa kuin mitä muutamissa edellisissä kisoissa. Saatiin perusradalta puhdas ja jatkettiin uusintaan. Uusinnan vikalle vielä varmistelin, kun meillä on tupannut se tippumaan, lopputuloksena molemmista vaiheista puhdas rata! Muutama paikka jäi vähän liian lähelle/kauas, mutta muuten hypyt sujuivat tosi hyvin ja poni oli super. Tällä tuloksella voitettiinkin yllättäen koko luokka, vajaan sekunnin erolla toiseen ratsukkoon. Kattelin, että meillä oli perusradankin nopein aika, vaikka mielestäni mentiin suht himmaillen.. :D


Saatte toistaiseksi tyytyä videolta otettuihin kuviin, kunnes saan jostain lisää kisakuvia!

1/31 !



90cm'n lähdettiin hyvillä mielin, tavoitteena erityisesti puhdas rata, kun tällä kaudella ei ole tullut kuin yksi nollarata 90cm'stä. Lähdettiin taas häntäpäässä, joten saatiin taas ihan rauhassa valmistautua. Verkassa poni tuntui jälleen hyvältä, mitä nyt hitusen vahvemmalta kuin edellisessä luokassa. Rata alkoi lupaavasti hyvällä lähestymisellä ja hypyllä ykköselle, mutta sitten.. Tosiaan kakkosesteelle en nähnyt hyvää paikkaa ja olin ihan ottamassa töpöä, kun F päättikin sitten yllättäen venyä. Yleensä olen varautunut Fasun leijahyppyihin, kun se mielummin venyy ja pääsen niihin yleensä ihan hyvin mukaankin, mutta tämä pääsi kyllä ihan yllättämään.. :D No, kuski hereille ja matka jatkukoon. Loppurata sujuikin kokonaisuudessaan hyvin, poni tsemppasi mahtavasti ja hypytkin sujuivat tosi jees! Tyhmän kuskin takia 4vp, mutta ei harmittanut hirveästi, kun poni oli tänään niin super. Sijoitus oli kuitenkin 16/37 (ja nopein perusrata taas koko luokasta..), eli kuitenkin loppupeleissä ihan hyvin. Hieno Fabio ♥



Tämä ja kaksi ao. kuvaa © Katja Rannanjärvi





Talliin päästyämme tuttuun tapaan purkailtiin auto tavaroista, kylmäiltiin ponskien jalat, laitettiin arnikaa selkiin ja venyteltiin. Henni alkoi laittelemaan Helkaa kuntoon ratsastusta varten ja suuntasi sitten ponin kanssa pellolle tuuppailemaan. Vietiin Tiian kanssa Viki ja Fasu laitsalle herkuttelemaan, jonka jälkeen kuvailin hetken Hennin ratsastusta. Hennin mukaan poni oli tänään ihan yli-energinen - hyvin oli Helka taas kerännyt energiaa päivän aikana. Helka pääsi liikutuksen jälkeen kavereiden kanssa laitsalle ja Tiia lähti viemään Henniä koululle. Mie tein iltatallin ruokia vaille valmiiksi, jonka jälkeen lähdin kotiin ja kävin vielä myöhemmin illemmalla hakemassa kolmikon sisälle ja ruokkimassa ne.

Huomaa meidän upea harmaa formula!







Ensi viikon suunnitelmista sen verran, että huomenna on siis isommilla palautteleva ratsastus. Helkalla joko kärrittely tai sitten Sofia tulee liikuttamaan ponin. Roosa liikuttelee Vikin ainakin muutamana päivänä, keskiviikkona ajattelin juoksuttaa tamman liinassa ja samalla hypyttää jotain pientä. Sunnuntaina sitten skabaillaan Lahdessa, jossa Tiiakin pääsee hyppäämään seura 70cm ja 80cm -luokat. Mie hyppään siellä Fasun kanssa seura 80cm ja alue 90cm -luokat. Sen jälkeen tuleekin pientä kisataukoa esteistä, kun Fasu ja Helka suuntaavat mätsäreihin 1.9. Henni tosiaan esittää molemmat, kun ehdin jo Fasun sinne ilmoittaa ennen kuin tajusin, että minulla on silloin sunnuntaina muualle sovittua menoa.

PS. 650+ lukijan kunniaksi on kehitteillä jonkinsortin arvonta! Ensi viikolla tulossa myös kännykkäkuvien tyhjennyspostaus, sekä jos kiinnostusta löytyy voisin toteuttaa myös ns. "kuvapostauksen", jota on lähiaikoina näkynytkin paljon eri blogeissa. Löytyisikö kannatusta? :)

12 kommenttia:

  1. Onnea hyvin menneistä kisoista :)
    Kuvapostaukset on aina kivoja,joten mie ainaki kannatan!

    VastaaPoista
  2. Teillä meni tosi hyvin eilen, onnea!

    VastaaPoista
  3. Tee kuvapostaus:) Ja meette kyl älyttömän hienosti Fasun kanssa!:)

    VastaaPoista
  4. Kuvapostaus (y) tee vaan olisi tosi kiva! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että kannatusta löytyisi :) Paljon kiitoksia siulle kommentistasi!

      Poista
  5. Onnea myös teille hyvin menneistä kisoista ja voitosta ! :D

    VastaaPoista
  6. https://plus.google.com/u/0/photos/101109313612149370738/albums/5913522976654379921
    ^tuolla on kuvia teistä ;)
    menitte oikeesti ihan _pirun_ kovaa! mäkin jännitin siellä hirveesti!

    Onnea paljon menestyksestä! :) En oo vieläkää muistanu tulla moikkaamaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia kommentistasi ja kuvista! Haha, miusta se ei tuntunut edes kovin kovalta vauhdilta, mut kaikki tuli jälkikäteen sanomaan, että menitte hirmu kovaa.. :D Haha, no ensi kerralla sitten ja paljon kiitoksia vielä kerran!

      Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)