lauantai 17. elokuuta 2013

kesä(loma) tuli oli ja meni (mm. sponsorituotteiden esittelyä!)

Huhhuh, ensimmäinen viikko koulussa takana, vaikkei se nyt ihan kokonainen viikko ollutkaan. Tajusinpas, että bilsan kirjoituksiin on alle kuukausi ja en ole vielä aloittanutkaan lukemista.. Terveystiedon kirjoituksiin on sentäs vajaa 6 viikkoa, mutta se sitten osuukin koeviikolle kaiken muiden kokeiden sekaan. Minulla fiksulla on melkein täyspäiväinen lukkarikin ja kouluhan kulkee ihan normaalisti kokoajan. No ehkä mie jostain saan aikaa revittyä, älkää siis ihmetelkö, jos postaustahti vähän harvenee kuukauden sisään.


Käytiin tiistain illalla ajelemassa ja oli pakko ottaa kuva, kun oli sen verran ihanan näköinen taivas!

Tiistaina Sofia tuli taas liikuttelemaan Helkaa. Mentiin ensin kentällä kaikki askellajit läpi, jonka jälkeen suunnattiin hetkeksi lähimaastoihin. Kiipeiltiin siinä muutama mäki, laukkailtiin yksi suora ja loppuverkkailtiin sitten hiekkatiellä ponit. Tällä kertaa en juurikaan Sofiaa neuvonut, kun keskityin omaan ratsastukseeni ja Sofia saikin mennä ihan itsenäisesti. Helkan kanssa sujui kuulemma hyvin, mitänyt maastossa poni oli hiukan vahva innostuttuaan, eikä Sofia saanut kovin hyvin apuja läpi. Ja Viki sai tosiaan viettää tiistaina ansaittua vapaapäivää. Keskiviikkona vuorostaan Helkalla oli vapaa ja Roosa tuli pitkästä aikaa tallille liikuttamaan Viksun. Roosa alkaa nyt siis viikolla liikuttelemaan taas tammaa, kun koulut alkoivat. Lähdettiin heittämään Vikillä ja Fasulla reilun puolen tunnin maastolenkki ihanassa vesisateessa. Pääosin käveltiin muutamaa hupsua ravi- ja laukkapätkää lukuunottamatta.



Käytiin tallin jälkeen hohtokeilaamassa, joka sujui vähän vaihtelevalla menestyksellä.. :D


Torstaina käytiin Roosan kanssa hakemassa Henni iltapäivällä koulustaan Asikkalasta ja tallilla oltiinkin vasta joskus 8 aikoihin. Lähipäivinä oli ollut sen verran sateista, jonka takia kentälle ei tuskin olisi ollut asiaa, niin päätettiin lähteä kolmestaan maastoilemaan. Alkuverkkailtiin ponskit hiekkatiellä käynnissä ja ravissa, jonka jälkeen jatkettiin matkaa. Matkan varrelle osui muutama hyvä laukkapätkä ja kerran päästiinkin suht pitkällä ja leveällä hiekkatiellä painattamaan ihan reippaasti - kyllä ponit olivat mielissään! Loppumatkasta enimmäkseen käveltiin, kunnes tultiin takaisin hiekkatielle, jossa otettiin vielä kaikki askellajit kevyesti läpi. Kaikki kolme olivat kyllä kokonaisuudessaan tosi hyviä ratsastaa. Roosakin sai ratsastettua Vikin yllättävän hyväksi ja rennoksi, eikä hänen 2,5kk ratsastustaukoa edes huomannut.

Sofia oli tuonut Helkalle uudet, söpöt (ja ihanan väriset!) riimut:



Perjantaina liikuteltiin kolmestaan Hennin ja Tiian kanssa ponskit "koirankoulutuskentällä". Tiian kaveri Jenni oli meitä kuvailemassa, joten saatte myös jonkun näköistä materiaaliakin ratsastuksista. Jenni ei ole ennen kuitenkaan hevosia kuvannut, eikä ole hevosihminenkään, niin kovin erikoisia kuvia ei loppupeleissä tullut. Matkoihin meni reilu 10min suuntaansa ja ratsastettiin kentällä vajaan tunnin verran. Fasu oli pienen alkukankeuden jälkeen tosi hyvä, kevyt, että tasainen ratsastaa ja jäi hyvin ulko-ohjalle. Tein taas tuttuun tapaan väistöjä, avoa ja sulkua, joiden avulla saan ponin paremmin ulko-ohjalle ja selän paremmin käyttöön. Saatiin vaikeampaankin kierrokseen etenkin ravissa kunnon ahaa-elämys, fiilisteltiin vain hetki ja sitten verkkailin poitsun eteen-alas. Vikikin oli yllättävän hyvä ja suhteellisen tasainen ratsastaa, vaikkei se yleensä kovin hyvin koulutuskentällä keskitykkään. Helka sen sijaan ei olisi malttanut keskittyä olennaiseen ja vähän possuili, mutta loppua kohden alkoi keskittymään ja sujui alkua paremmin.









Tänään Vikillä ja Fasulla on ihan kevyt liikutus huomisen kisoja ajatellen. Lähdetään siis huomenna Kotkaan, jossa Tiia hyppää Viksun kanssa seura 70cm -luokan ja minä Fasun kanssa alue 80 ja alue 90cm -luokat. Lähtijöitä on kisoissa yllättävän paljon, seuraluokassa on 29 lähtöä, 80cm'ssä 31 ja 90cm'ssä 36. Henni kävi jo aamupäivällä liikuttelemassa Helkan, että ehti ennen sadetta ratsastaa. Huomisen postaukseen tulossa enemmän matskua tämän päivän ratsastuksesta, sekä ehkä myös videopostaus!

Pientä ensimakua tämän päivän hyppelyistä!

Kännykkäkuvien tyhjennyspostaus piti tulla jo tällä viikolla, mutten missään välissä ehtinyt sitä toteuttamaan, joten se siirtyy ensi viikolle. Tähän loppuun vielä pieni esittely Horse Pet Dreams'ltä tilaamistani sponsorituotteista. Tehtiin tosiaan kyseisen yrityksen kanssa yhteistyötä viime vuoden syyskuusta lähtien tämän vuoden kesäkuuhun saakka. Horse Pet Dreams kuitenkin vähensi sponsoroitavien blogiensa määrää, jonka takia meidän sopimus loppui nyt kesän alussa.


W-Profilen kaksiteholinimenttiä ja arnikaa. Arnikaa käytämme ihan viikoittain, yleensä hyppytreenien ja rankempien maastojen jälkeen laitamme hevosten selkään. Auttaa
hevosen jänne-, jännetuppi ja nivelvaivoihin, pelkästään positiivista sanottavaa löytyy. Kaksiteholinimenttiä tulee hiukan harvemmin käytettyä, kun meiltä löytyy kylmäyssuojatkin, mutta käytetään tätä silloin hevosten jalkoihin tällöin rankemman liikutuksen jälkeen. Ensin vaikuttavat viilentävät aineosat turvotusta ja tulehdusta laskien. Tämän jälkeen alkaa lämmittävä ja rentouttava vaikutus.


Ihan perus valkoinen pinteli ilman kiinnityksiä. Ostettiin näitä 4kpl. Helkalla näyttäisi aika kivalta.. ;D


"Paksut ja hyvin ryhtinsä säilyttävät HKM'n Polar fleecepintelit." Ostettiin, kun meiltä ei silloin ruskeita pinteleitä vielä löytynytkään. Ei olla vielä päästy koeajamaan näitä, joten en osaa sanoa vielä mielipidettä. Ihan perushyviltä kyllä vaikuttivat!


Kuvassa ensimmäinen vasemmalta. USG'n kaviokoukku varustettuna söpöllä design-printillä.


60 cm pitkä esteraippa (Pro with Crystals), jossa kädensijan alapuolella tyylikkäät kristallit. Tässä on hyvin pitävä ja mukava kädensija ja ihastuttiin kyllä Tiian kanssa molemmat tähän. Tiia käyttää tätä enimmäkseen Vikin kanssa hypätessä.

Lisäksi tilattiin 2 pussia heppanameja, lakritsin ja banaanin makuisina. Jos hevosilta kysytään, niin on tainnut maistua vähän liiankin hyvin, kun kaikki namit on melkein jo syöty.. :)

2 kommenttia:

  1. Jonkinlainen varustepostaus olisi mukava:) Liityin lukijaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia kommentistasi! :) Varustepostaus on työn alla!

      Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)