sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

viikkokatsaus

Ei olla viikolla ehditty yhtään kuvailemaan, jonka takia en ole aiemmin tällä viikolla postaillut. En vaan yhtään henk. kohtaisesti tykkää tehdä kuvattomia postauksia.. :D Eikä mitään ihmeellistäkään ole tapahtunut. Joten kerrataas lyhyesti mennyt viikko, kun tästä päivästä on tulossa hiukan pidempi postaus kuin mitä normaalisti! ;D

Maanantaina olin yksin tallilla, Helkalla ja Vikillä oli siis vapaat. Kävin maastossa Fasulla hölköttelemässä, aika paljon eteen-alas venyttelyä ja muutaman kerran sai edetä myös vähän reippaamminkin. Tiistaina Helkalla oli toinen vapaapäivä ja oltiin Ellan kanssa Vikillä ja Fasulla maastossa. Tehtiin ihan kunnon lenkki ja vierähtipä siinä aikaakin yli 2h! Aluksi mentiin yhtä hiekkasuoraa edes takaisin, jonka jälkeen lähdettiin vähän kauemmas maastoilemaan. Otettiin myös tosi paljon kokoamisharjoituksia laukassa, ettei aina vaan hurjastella! Olipahan siinä ainakin tekemistä, vielä kun molemmat ponskeista oli ihan meno päällä.. :D Saatiin kuitenkin tosi hyviäkin pätkiä ja kiitokseksi annettiin sitten laukata reippaamminkin!

Maanantain lenkki, tiistaina unohdin :(

Keskiviikkona irtojuoksutettiin kaikki kolme aika nopsakkaan. Vikille ja Fasulle ehti vähän hiki tulla, Helka taas tuttuun tapaan lintsasi juoksemisesta.. :D Käytiin illemmalla Ellan kanssa aluekoulutuksissa, jossa suoritettiin myös aluelupakokeet. Molemmilta meni koe läpi ja enää siis puuttuu yksi hyväksytty seura 80cm molemmilta, jonka jälkeen saadaan alueluvat. Torstaina Erika tuli Helkailemaan ja mentiin kaikki kolmestaan maastoilemaan. Reilun tunnin lenkki käytiin ja muutamalla hiekkasuoralla pystyttiin ottamaan pidempääkin laukkapätkää. Oli oikein mukavaa maastossa ja Helkakin pysyi hyvin perässä! Perjantaina oli vapaapäivä.

Laadukkaat kännykkäkuvat.. :D Kotiin päin jo menossa!Kännykkä oli jumittanut tuon maksiminopeuden kohdalla alkuverkkojen aikana. Kuten varmaan näette.. :D Laitoin sitten uusiksi tuon, sen takia kaksi erillistä. Niin ja sovellus oli jäänyt päälle, kun oltiin jo tultu ratsastamasta. Joku 10min turhaa jälkimmäisessä kuvassa ja tallin kohdalla upeat koukerot. Mutta huippunopeudeksi tuli jo 46,2 km/h!

Ella liikutti aluksi tänään Helkan ja voikin tällä kertaa itse kertoa mitä teki ponin kanssa yms!

Aluksi harjailin ponin, jonka jälkeen otettiin pulleasta ponista rakennekuvat. Sitten lähdin Helkan kanssa kenttää kohti (laitoin siis suitset ennen kuin lähin :D) Alkuverkkailin Helkan nopeahkosti ja taivuttelin paljon. Hain irtonaisesti liikkuvaa ponia, joka on kevyt kädelle ja joka kuuntelee hyvin. Menimme aluksi vähän ravi- ja laukkapuomeja, jotka sujuivat ihan ok.


Sen jälkeen siirryimme hyppäämään ja aloitimme pikkupystystä, joka oli noin 45cm - se sujui hyvin :) Nostimme estettä pari kertaa, ja se oli lopulta joku 70cm. Helka hyppäsi hyvin, mutta jouduimme lopettamaan kentällä hyppäämisen, koska pohja alkoi mennä huonoksi, vaikka oli aluksi ollut hyvä. Poni kyllä hyppäsi toosi hyvin, eikä ole mitään moitittavaa. Teki myös näppärät vaihdot, jos laskeutui väärässä alas.

Lähdimme hetkeksi katsomaan missä kunnossa pelto oli, mutta sekin oli huono, joten suuntasimme lähimaastoihin. Siellä menimme hangessa vähän ja kiipeilimme yhtä mäkeä. Helka ylitti itsensä ja käyttäytyi tosi asiallisesti, jos yhtä ilopukkia ei lasketa ;D Tuli taas sellainen olo, että Helkan kanssa on ilo tehdä töitä, kun sillä on niin hyvä asenne kaikkea kohtaan! Oon tässä aatellut, että jos ottaisin Helkan suhteen itseäni niskasta kiinni ja kävisin tosiaan puuhailemaan Helkan kanssa sen kolmisen kertaa viikossa (kun mulla oikeesti aikaakin riittäisi hyvin!) Esim. juoksuttaisin kerran viikossa liinassa, jonka lisäksi kaksi kunnon koulukertaa, niin saataisiin taas Helkan peruskunto nousemaan ja sen taidot pois ruosteesta.


Mä päätin jo Viksua laitellessa, että pitää taas käydä harjoittelemaan inkkarilla pääsyä hepan kyytiin! Vähän epäilin, että onnistuuko se vielä, mutta kyllähän miä sinne pääsin neljännellä yrittämällä - tosin kamalan vaivalloisesti :D Siintä kun lähdettiin maastoa kohti, niin mentiin heti eka mäki kaniloikilla ylös ja Viki nakkeli niskojaan (oli pakko linkittää t. Jenna) Se oli ihan innoissaan päästessään rennosti ilman satulaa maastoon.

Kerran tosin tipuin selästä, kun lähettiin eri suuntiin. Tein muuten samalla hienon spagaatin!! Siintä sitten pääsinkin takaisin selkään inkkarilla jo ekalla yrittämällä (tuutte joskus näkemään tästä videomateriaalia, kunhan liikkeet on taas kunnol hallussa) Niin ja maastossa kiipeiltiin ja hypittii vähän lumipenkkoja. Lisäksi Vikillä oli hauska visio kuinka yhden oksan yli pitää hypätä, vaikka se oksa oli tosi ohut ja 1,5m korkeudessa... Viki näytti varmaan joltain linnunpoikaselta, joka yritti opetella lentämään tjt?! Maastolenkki oli kerrassaan rentouttava ja hauska! Tämän kaiken T: yliväsynyt Ella, jonka aivot ei oikein toimi... :D

Ihmeellisempiä lisäyksiä ylläolevaan ei ole. Tosin käveltiin pitkät loppukäynnit maastossa ja Fasukin oli oikein energinen ja innoissaan. Tämänpäivän (sunnuntain) liikutuksesta en ole varma, Elina tulee tosin meijän kanssa tallille. Maneesi olisi pitänyt varata jo torstaina ja kun perjantaina vasta se muistettiin, niin oli jo myöhäistä. Pitää katsoa mitä keksii. Itse haluaisin ainakin hypätä tai tehdä jotain puomi/kavalettityöskentelyä, kun tällä viikolla ei olla vielä tehty. Kenttä on kuitenkin huonossa kunnossa, samaten pelto (+ rapea pinta hangen päällä..) Eikä maastossakaan kummoisempia tehdä. Tulispa jo se kesä!


Ja kiitokset taas kerran youtubelle mustasta pätkästä :)Nyt haluan kuulla teidän mielipiteenne tästä postauksesta. Jatkaako Ella samalla tapaa, että kirjoittelee pidempiä postauksia (ei välttämättä aina, mutta useammin) vai jatketaanko niin, että mie selostan lyhyesti miten Viki meni Ellan mielestä?

6 kommenttia:

 1. Mun mielestä Ella vois jatkaa kirjoittamista, postaukset ois näin entistäkin värikkäämpiä :)

  VastaaPoista
 2. Mun mielestä ella vois kirjotella kans postauksia :)

  VastaaPoista
 3. uu helka pomppaa :---) joo samal taval vaan et ellaki välil kertoilee itse :)

  VastaaPoista
 4. Ellaki vois kirjotella :)! Tulis monipuolisia postauksia !

  VastaaPoista
 5. mikä ton ohjelman nimi on mikä sul on puhelimes

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sport Tracker :) Latasin sen ilmaiseksi Nokian ovi-kaupasta.

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)