perjantai 6. huhtikuuta 2012

we are gonna dance into the sea

Eilen (ke) liikutettiin Ellan kanssa Viki ja Fasu omalla kentällä ja Helkalla oli ansaittu vapaapäivä. Mie menin Fasulla ilman satulaa ja Ella meni satulalla. Jatkettiin keskiviikon puomitehtävästä ja tehtiin käynti- sekä raviväistöjä uralta puomille ja puomilta takaisin uralle. Fasu oli ihan kiva, vaikkakin vähän jäykähkö, mutta vertyi hyvin loppua kohti. Pyrin ratsastamaan ponin rennoksi, enkä vaatinut siltä mitään suurempia kokoamisia. Ella teki väistöjen lisäksi Vikillä myös vastalaukkoja ja kuulemma ne kaikki onnistuivat hyvin myös Vikin vaikeampaan suuntaan! Viksu oli Ellan mukaan kivan rento ja kuunteli hyvin. Pari kertaa kuulemma pakka levähti hetkeksi, mutta Ella sai sen korjattua nopeasti.


Niin ja Fasu on siis syönyt nyt pari viikkoa B-vitamiinikuuria, koska karva oli ilkeästi kulunut mm. kyljistä, selästä ja vähän lavastakin. Kokeilin myös huvikseni kalanmaksaöljyä, jota sivelin niihin karvattomiin kohtiin. Ja voin sanoa, että se haju oli aika _ihana_ mikä siitä lähti.. Ellalla vielä kala-allergia! Haju tarttui loimeenkin, eikä lähtenyt käsistä edes kolmen saippuapesun jälkeen.. Kyllä siitäkin taisi jotain apua olla ja tällä hetkellä on aika hyvin kasvanut karvat takaisin niihin kohtiin. Pääsen taas menemään ilman satulaa, jee! ;D

Päivän rata! Klikkaamalla isommaksi.

Tänään lähdettiin hyppäämään Ellan kanssa Keltin maneesille. Ella oli suunnitellut meille sopivan harjoitusradan kisoja varten. Sain eilenä mahtavan idean, että Ella piirtää radan paperille ja antaa sen miulle autossa menomatkalla Kelttiin, jolloin yritän opetella sen! Viime kisoissa unohdin siis radan, joten kaikkea tämmöistä on hyvä harjoitella.. :D Ihan hyvin muistin sen, jos ei lasketa sitä, että ekalla kerralla yksi este pääsi vähän unohtumaan. Aloitettiin 70cm'stä, tosin osa oli 75cm. Mentiin molemmat se rata kaksi kertaa, jonka jälkeen nostettiin kymmenellä sentillä ja tultiin vielä kerran.

Fasu oli oikein kiva tämän päivän treeneissä. Vähän oli kuitenkin löysähkön tuntuinen ja vasta loppuverkka ristikolle alkoi kuumumaan.. :D Tuli kuitenkin hyvin pidätteistä takaisin, eikä pahemmin punkenut apuja vastaan. Sain sen jopa loppujen lopuksi vähän kääntymäänkin! Maneesissa oli ihan törkeän kuuma ja molemmat ponskit oli ihan litimärkiä, kun lopeteltiin, vaikkei sinänsä kovin rankasti mentykkään. Muuten Fasun kuljetusmatka sujui hyvin Kelttiin, vähän Viki joutui komentelemaan, mutta muuten aika rauhallisesti! Takaisin tallille poika tuli taas maaten, jota vähän epäilikin, kun sen verran kuului välillä ryminää kopista.


Ella: Plopsu oli tänään tosi kiva, kuunteli hyvin ja oli muutenkin yllättävän lunkti vaikka maneesin toisessa päässä oleva pelottava pressu oli aluksi syödä sen !! Mutta kun siintä ongelmasta päästiin niin Viksu oli tosi rauhallinen, sekä rento ja kuunteli hyvin. Viki oli mukavan kevyt edestä, vaikka yleensä se on esteillä vähän raskas. Hypyt sujuivat hyvin, jossei paria hassua hyppyä lasketa. Lisäksi tamma kääntyi ja toimi muutenkin radalla hyvin. Kuskilla oli tosin vähän ongelmia radan muistamisen kanssa :D Loppujen lopuksi olin todella tyytyväinen Vikiin ja oli kyllä tosi kiva hyppykerta taas vaihteeksi!

Suurkiitokset Hennille, joka jaksoi raahautua meitä kuvaamaan ;D
Myöhemmin iltapäivällä Erika liikutti Helkan ja he hyppäsivät tallin lähistöllä olevalla ns. hiekkatiellä. Vanhat lukijat ovat tästä kuulleetkin, mutta lainaan jostain vanhasta postauksesta: "Hiekkatiellä, jossa menimme ei siis mene autoja, kävelijöitä, pyöräilijöitä tmv. koska melkein sen vieressä on toinen ihan siihen tarkoitettu tie, joka tosin on suljettu moottoriajoneuvoilta :D Vaikeaa selittää!" Tosin tällä hetkellä tuota ei voi edes luulla miksikään yleiseksi kulkuväyläksi, kun ei ole tullut käytettyä pahemmin talven aikana :D

Erikan blogista löytyy selostus miten Helka meni yms. En jaksa tähän melkein samanlaista tekstiä kirjottaa, joten käykää kurkkimassa jos kiinnostaa!
Tämän päiväisten treenien osalta voidaan ihan hyvissä mielin lähteä maanantaina estekisoihin. Isot kisat ovat kuulemma vielä tiedossa, apua.. :D No ehkä me selvitään Fasun kanssa hengissä ja tavoitteena on nollaradat molemmista luokista - tai no ehkä tärkein tavoite on se, että kuski muistaa radan. Mutta mie lähen nyt nukkumaan, öitä!PS. Muistakaahan osallistua viimeistään nyt meijän arvontaan !
Tarkistakaa muutenkin, että osallistumisesi näkyy kommenteissa !

11 kommenttia:

 1. Oi, kivasti näytti menevän kaikilla! :) Paaaaljon tsemppiä maanantaille teille kaikille! Näin väsyneessä mielentilassa ei irtoa fiksumpaa kommenttia ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Riina! ;D Ja samoin myös itsellesi ja Rullelle! Haha, no pikkuvikoi! Onpas huutomerkkejä!

   Poista
 2. Onko hei teillä toi B-vitamiinikuur auttanu?(:, meilläki ku meinaa karvat lähteä selästä ja kyljistä ):

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se on tepsinyt! Harmiku en tajunnut ottaa kuvaa ennen kuuria, muuten ois voinnu vertailla :/ No eiköhän olla ensi talvella taas samassa tilanteessa, haha :D

   Poista
 3. Anteeeks mut mä en vaaan jaksanu lukea noita kaikkia sivuja, niin kysyn nyt tässä. ELI onko tuo Fasu sinun oma? Jakun oon nähnyt pelkkiä videoita missä Ella ratsastaa Vikillä, niin onko Viki Ellan oma, vai onko sekin sun. Ja kenen tuo Helka sitten on? :D Ja millä maneesilla olette päässeet ratsastamaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no ei se mitään! :) Juu Fasu on miun oma. Helka ja Viki ovat yhden Juhan omistamia ja kaikki kolme hevosta asuvat tällä Juhan "pikkutallilla". Ella sitten hoitaa/liikuttaa jne. Vikiä, pitää kuin omaansa :) Käydään kerran viikossa läheisen yksityistallin maneesilla, sekä silloin tällöin läheisen ratsastuskoulun maneesilla.

   Poista
  2. Okei, hienolta näyttää sinun ja Fasun meno! :)

   Poista
 4. noi hepat on niin ihanii <3 oon nähny ne vaa pari kertaa :)ja hienosti hyppäätte ;D mie en koskaa osais hypätä tollee XD

  VastaaPoista
 5. Jees, pitänee itsekkin kokeilla(: Onko se karva jo miten paljon kasvanut? (:

  VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)