sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

let's go

Alkuviikosta ei ole mitään ihmeellisempää kerrottavaa, joten selitän nyt aika lyhyesti (tuskin kukaan jaksaisi edes lukea, jos kirjottaisin pidemmän kaavan kautta?) Maanantaina kävimme Ellan kanssa maastoilemassa ilman satuloita Fasulla ja Helkalla. Ella oli kouluillut Vikin kanssa aiemmin samana päivänä. Tiistaina menin Fasulla aika kevyesti kaikki askellajit läpi "koirankoulutuskentällä" ja poika oli sinä päivänä ihan super kiva! :') Keskiviikkona kouluiltiin Ellan kanssa molemmat "koirankoulutuskentällä" Vikillä ja Fasulla, jonka jälkeen Ella liikutti Helkan lähimaastoissa. Torstaina Elina tuli Ellan kanssa tallille ja he kävivät Vikin ja Helkan kanssa maastoilemassa, ja myöhemmin irtojuoksuttivat Fasun kentällä.


Tästä näkee muuten tuon Ellan uuden hupparin hyvin :)

Perjantaina Erika tuli meille yöksi ja Ella lähti aamupäivästä Varkauteen kaverilleen. Kouluiltiin Erikan kanssa "koirankoulutuskentällä" Fasulla ja Helkalla. Lauantaina, eli eilen kuvasin Erikaa, kun hän tuuppaili Helkan kanssa kentällä ja hyppäsin myöhemmin itse Fasun kanssa hiekkatiellä. Menin vain yksittäistä estettä, joka oli korkeimmillaan metrin. Fasu hyppäsi ihan kivasti ja Erikakin pääsi ottamaan muutaman hypyn pojun kanssa!Tänään Erika oli Helkan kanssa maneesilla hyppäilemässä ja mie toimin puomipirkkona/kuvaajana. Helka oli alkuverkoissa tosi pirteä, ei olisi millään malttanut kuunnella apuja ja leikki vieläpä pelkäävänsä toista päätyä (jonka on nähnyt vähintään 39859 kertaa..) Alkupirteyden jälkeen ponista tuli vähän tahmea, mutta yleisesti treenit sujuivat hyvin yhtä kieltoa lukuunottamatta! :) Korkeimmillaan kaksi pystyä olivat korkeudeltaan 80cm ja okseri oli kai ~75cm(?) Kun päästiin maneesilta takaisin tallille lähdin aika pian Fasun kanssa kentälle kouluilemaan. Kenttä ei ole vielä kokonaan ihan priimakunnossa, mutta keskiympyrällä pystyi hyvin menemään. Koulutreenit menivät aika hyvin, Fasu oli tosi mukava. Onneksi pian päästään taas CR-tunneille niin pääsee istuntaakin kunnolla korjailemaan! ;DHeittäkääpäs ihmeessä kommenttia! Olisi todella kiva kuulla mimmoisista postauksista tykkäätte, että osaisin tehdä mahdollisimman mieleisiä postauksia :) Kaikkia erikoispostausideoita yms. saa ehdotella. Ensi viikonloppuna mennään Fasun ja Vikin kanssa maneesiin pitämään rataharjoitukset ja ensi kuussa onkin tiedossa 3 estekilpailut!

28 kommenttia:

 1. En oo varmaa ikinä nähny shettistä joka menee noi hienosti (ei vaan tässä postauksessa) (: ja mikä kamera sulla on? Ja tee vaikka kysymyspostaus, mulla olis ainakin tosipaljon kysymyksiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitokset! :') Nikon D90. Helmikuun lopussa oli viimeeksi kysymyspostaus, mutta pitänee funtsia jos pitäisi pian taas uuden! Mutta kiitoksia siulle vielä kerran kommentistasi =)

   Poista
 2. Aika kivast toi helka hyppää, mulla on itelläni kans shetu mikä hyppää vaa jotaa 40-50cm :)
  tee sellai 'päivä tallilla' -postaus, sellai mis kerrot kaikkee mitä teet sen yhen päivän aikana ja tollee? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps! :) Haha, Helka on kyllä vähän isompikin! Kiitokset ehdotuksestasi ja pistetään tämä toteutukseen parin viikon sisällä!

   Poista
 3. Kuinka usein Helkalla käytetään kannuksia, ilman että turtuu niihin?

  En halua arvostella, varmaan ratsastaja itse tiedostaa mutta kielto ja jotkut hissihypyt näyttää johtuvan siitä, että vauhtia on tosi vähän. Itse aikoinani shettiksillä ratsastaneena muistan,että tuntui että mentäisiin kauheaa vauhtia mutta oikeasti pitää vaan edetä noin pienellä ponilla tosi kovaa, että pääsee noinkin isoista esteistä yli!

  Tsemppiä treeneihin!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helkalla käytetään kannuksia ~2-4 kertaa viikossa. Pääosin esteillä ja kunnolla kouluiltaessa. Erika ei ole tosin käyttänyt Helkan kanssa kannuksia kuin pari kertaa kotona + kisoissa & nyt eilen maneesissa :) Jeps, varsinkin tuo kielto 80cm johtui pääosin vauhdin puutteesta (& ratsastajan matkustamisesta) Nyt kun kenttäkin alkaa olemaan käyttökunnossa niin päästään sinne kunnolla treenailemaan. Helkalla oli aika lepsu viime talvi, mutta pikkuhiljaa päästään taas rutiineihin kiinni. Mutta suurkiitokset siulle kommentistasi! =)

   Poista
 4. Kivan näköstä menoa! :')

  Ois kiva saada joku "päivä tallilta" videopostaus, ja jos mahdollista niin vielä parempi, "viikko tallilla" videopostaus.

  Mihin ootte menossa kisoihin?

  Jaja tykkäisin että kertosit joka päivästä tarkasti (jos vaan jaksat) eikä niinkun tossa alussa että parilla lauseella vaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! :) Jees, ainakin tuo "päivä tallilla" -videopostaus on toteutuksen alla lähiaikoina. Suursuolla on 13.5 kilpailut, Kiviksessä sitä seuraavana viikonloppuna ja 27.5 on Koivurannan ratsutilalla harjoitusesteet. Pitänee katsoa jos ensi kerralla selostaisi pidemmällä kaavalla ;D

   Poista
 5. Ootteko tulossa Suursuon kisoihin ens kuussa? Itse tuun sinne, tosin tuntsarilla. Mihin luokkiin? Helka hyppää ihan sikahienosti! Ja toi Ellan huppari on aikas magee:DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ollaan tulossa! :) Näillä näkymin Vikillä ja Fasulla 70cm & 80cm, tai ehkä menen Fasun kanssa 90cm - en vielä osaa sanoa :D Erika tulee Helkalla ainakin 50-60cm, ehkäpä ristikkoon lisäksi(?) Ei viitsi vielä näin alkukaudesta lähteä Helkalla 70cm kisoihin hyppäämään, varsinkin kun ovat vasta Erikan ja Helkan toiset kilpailut. Kiitokset siulle kommentistasi! :')

   Poista
 6. Helka shetu sm'ii kesällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helka ei pysty ylikorkeutensa takia osallistumaan :/ Muuta kuin luokkien ulkopuolella (?)

   Poista
 7. En halua moittia, mitta minkä kokoinen tuo poni on vai onko se shettis? :) näyttää hirveen isolta tuo ratsastaja! :D Mutta kiva postaus. just tämmöset on ihan huippuja. Varsinki ku kuvia löytyy. Paitsi kuvat vois olla isompia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helka on juu shettis ja kooltaan joku ~113-115cm :) Kuvasin pääosin seisovilteen, joka vielä vääristää kuvasuhteita. Kiva kuulla, että postaus oli mieluinen ja suurkiitokset kommentistasi!

   Poista
 8. Tosi hyvä postaus! Tää teidän blogi on hirmu kiva, koska postauksissa on aina sopivasti kuvia ja videoita. :) Helka on kyllä ihan superponi shettikseksi, vaikka ylikorkea onkin. Ja Fasu ja Viki on myös hienoja. Tsemppiä teille jatkoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia siulle kommentistasi! :') Kiva kuulla, että olet pitänyt!

   Poista
 9. miks tos yhes lausees sanot et kenttä ei oo priima kunnossa? ottaen huomioon että olette menny pahemmissakin maastoissa nii tuo kenttähän on jo niihin nähden täydellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Viime kesänä/syksynä kenttä oli tosi hyvä, mutta nyt ei ole ehtinyt vielä kokonaan kuivaa. Keskiympyrällä toki pystyy menemään, se on tosi hyvä, mutta muualla ei pysty vielä menemään. Molemmista päädyistä tulee savet läpi ja pohja lähtee alta jos siellä menee. Kunhan kuivavat ensin ihan kokonaan niin pitänee viedä lisää hiekkaa :)

   Poista
  2. eli teil on kenttän pohjatyö tehty tosi hyvin.

   Poista
 10. kiva postaus :) tarjositkohan sä tätä vuokrattavaksi htnetissä?

  VastaaPoista
 11. Oon nähny bloginne tosi monissa blogeissa linkitettynä, mutta nyt vasta jaksoin kattoa! Näinkin teidät kisoissa Kuukson maneesilla, vähän teillä meni silloin hyvin. :D
  No mutta liityn jokatapauksessa lukijaksi, tosi kivannäköinen blogi! (:

  VastaaPoista
 12. Aijaa! Juu oltiin Kuuksossa kisailemassa :) Mukava kuulla, että pidät ja kiitokset kommentistasi!

  VastaaPoista
 13. Vähän näää teiän ponit menee kivasti :)! Tykkään tosi paljon lukee teiän blogii ja munkii puolesta voisit kertoa enemmän muistakin päivistä mitä ootte tehny :) Sellanen erikoispostaus voisi olla missä kerrotte videolla/kuvilla teidän perus ratsastuspaikoista. :D?

  Tykkään teidän ratsastustyylistä ja ei minun mielestäni tuo Erika edes näytä isolta Helkan selkään? Fasu on todella söpö mielestäni ♥

  Paljonko Vikillä on säkää? Ja kuinka pitkä Ella on kun hänkin on jossain videossa helkalla ratsastanut eikä näyttänyt edes pitkältä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset ja kiva, että olet pitänyt blogistamme! :') Pitääkin varmaan toteuttaa joku päivä tuo "ratsastuspaikka" -postaus - kiva idea!

   Shettiksille on vaikeaa löytää juuri oikeankokoista ratsastajaa ja varsinkin kun Helka on vähän possuilevaa sorttia, niin pitäisi olla tarpeeksi kokenutkin. Maneesilla kuvasin vieläpä turhan ylhäältä, joka vähän vääristää noita kuvasuhteita!

   Viki on ponikoon rajalla eli joku ~147-148cm. Ella on 163cm pitkä :)

   Poista
 14. Tee varustepostaus Fasun varusteista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, semmoinen tulossa kunhan saan vaihdettua muutaman tavaran :)

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)