tiistai 10. huhtikuuta 2012

KJR'n seuraestekilpailut 9.4 !

Lauantaina Helkalla oli vapaapäivä, joten Erika kuvasi minua ja Ellaa, kun mentiin ilman satuloita maastossa. Alunperin piti mennä kentällä, mutta se oli niin kova ja jäinen, ettei siinä pahemmin pystynyt menemään :/ Illalla joskus 9 jälkeen käytiin kolmestaan Erikan ja Ellan kanssa lähistöllä sijaitsevassa autiotalossa, oli aika jänskää. Niin ja launtaista tulossa kuvapostaus ja ehkä jokunen videokin lähipäivinä! Sunnuntaina, kisoja edeltävänä päivänä pidettiin rento päivä ponskeille. Irtojuoksutettiin niitä jonkin aikaa tarhassa, jonka jälkeen käytiin riimuilla lähimaastoissa käppäilemässä. Iida tuli meille yöksi, kun lähti kisahoitajaksi ja käytiin illemmalla katsomassa Iron Skyn Erikan, Ellan & Ellan porukoiden kanssa.

Viki päätti sit näköjään muuttaa Fasun karsinaan.. :D

Kura-Fasu juoksutuksen jälkeen! Juha pistäny Vikin riimut.. :D

Maanantaina mentiin aamulla kahdeksan jälkeen tallille, laitettiin Helka kuntoon ja pakattiin auto, kun iskä lähti Helkalle kuskiksi. Lähdettiin ponin kanssa kohti kisapaikkaa puoli 10 aikoihin. Matka ei ollut pitkä, joten oltiin joskus 10 maissa paikan päällä.


Helka starttasi ekaksi 50cm'ssä ja poni lähti luokan ekana, joten jäi suoraan verkasta maneesin. Arvostelu oli A.1.0 eli kaikki puhtaan radan saaneet palkittiin ruusukkein. Erika hyppäsi Helkan kanssa puhtaan radan, joten saivat ensimmäinen ruusukkeen! Seuraavaksi Helka starttasi 60cm'ssä, jossa arvostelu oli 369.2. Poni hyppäsi puhtaan perusradan, joten pääsi uusintaan ja suoriutui myöskin uusinnasta virhepisteittä. Menivät silloin luokan kärkeen! Ratsukkoja oli luokassa ~15 ja loppujen lopuksi Erika sijoittui Helkalla neljänneksi ja saivat siis päivän toisen ruusukkeen! Erikan ja Helkan ekat kisat menivät siis todella hyvin - ylpeitä ollaan molemmista ♥ Erikan blogista kannattaa käydä lukemassa tarkemmat infot!


© Mira Ruuskanen

Tämä & 2 seuraavaa kuvaa © Veera N
Käytiin Juhan kanssa hakemassa Fasu ja Viki Erikan ensimmäisen radan jälkeen, eikä nähty Helkan 60cm suoritusta :/ Iida kuvasi sen kuitenkin videolle ja vaikkei ollut koskaan ennen pahemmin kuvaillutkaan suoriutui työstään ihan hyvin puolen minuutin pikakurssilla! ;D

Startattiin Ellan kanssa molemmat 70cm ja 80cm'ssä. Oltiin 70cm'ssä vikassa verkkaryhmässä, mie lähdin koko luokan kolmanneksi vikana ja Ella toka vikana. Fasu oli verkassa energinen, mutta otti silti pidätteet hyvin läpi, eikä pahemmin punkenut mihinkään suuntaan. Olin jo odottanut paljon pahempaa, kun viime kisaverkoissa Fasu oli todella vahva edestä, eikä oikein kääntynytkään. Verkkahypytkin onnistuivat ihan hyvin!

Ella: Viki oli verkassa todella energinen, eivätkä jalat meinanneet välillä pysyä maassa. Yllätyin positiivisesti, kun Vikin molemmat laukat pyörivät hyvin sen mielentilasta huolimatta! Verkkahypyt sujuivat hyvin ja kokonaisuudessaan verkka oli onnistunut.


Kunnollisempia kuvia tulee heti, kun jostain niitä saan! :)

Olen oikein tyytyväinen Fasun ja miun 70cm rataan. Poni oli paljon paremmin avuilla kuin viime kilpailuissa, tuli takaisin pyynnöstä ja kääntyi paljon paremmin! Yksi hassu hyppy tuli, mutta muuten hyvin. Päästiin uusinnassa vähän kiihdyttelemäänkin ja poni oli innoissaan menossa :') Loppupeleissä sijoituttiin Fasun kanssa luokassa neljänsiksi ja osallistujia koko luokassa taisi olla ~20. En ole varma näistä luokkakoista, kun oli tullut jälki-ilmottautumisia.

Ella: Viki lähti pillin kuultuaan innoissaan eteenpäin. Väleissä kuunteli ok, pari hassua askeleen sekaannusta tuli, mutta ei mitään sen suurempaa. Uusinnassa Viki kiihtyi ja kääntyi hyvin, niin kuin aina, ja sillä saatiinkin voitto! Olin kyllä tyytyväinen rataan kokonaisuutena.

Seuraavaksi hypättiin Ellan kanssa 80cm'ssä. Siinä oli arvosteluna C, joka on aika vähän käytetty arvostelumenetelmä. Uusintaa ei siis ollut, eikä tullut erillisiä virhepisteitä, vaan esim. pudotus lisättiin virhesekunteina aikaan. Ja vain ajalla oli merkitystä! Oltiin taas lähtölistoissa aika häntäpäässä ja muiden suorituksia katsellessa olin ihan varma, ettei meillä ole mitään mahiksia, sen verran kova taso oli! Mutta puhdas rata ennen kaikkea :)

Verkassa Fasu tuntui kuitenkin tosi hyvältä, oli avuilla, joten päätin lähteä radalla kisaamaan vähän aikaa. En suunnitellut oikovani mistään, niin kuin en tehnytkään ja sen puolesta olin varma, ettei meillä ole mahiksia. Rata meni tosi nopeasti ohi, annoin ponin vaan edetä ja sehän sopi sille ihan mainiosti.. :D Itse mokasin yhdellä esteellä, poni lähtikin vähän kauempaa. Maneesista ulos astellessa sain kuulla, että olimme menneet luokan kärkeen, wow!


Nämä © Mira Ruuskanen
Ella: 80cm verkassa ei ollut mitään suurempaa eroa, kuin 70cm'n. Radalla Viki liikkui hyvin eteen, sekä kääntyi hyvin. Tosin kuski unohti täysin ohjata hevosen nelosesteelle, joten eihän se sille tietysti mennytkään! Loppurata meni kuitenkin tosi hyvin ja olen todella tyytyväinen koko kisoihin kokonaisuutena. Viki oli todella asiallinen pientä pomppimista lukuunottamatta.


Loppupeleissä sijoituimme Fasun kanssa toisiksi ja osallistujia koko luokassa oli päälle 20. Olen kyllä oikein tyytyväinen poniin, itse tosin mokailin muutaman kerran, mutta Fasu oli hieno! :') Nämä olivat miun ja pojun tokat kilpailut ja tästä onkin hyvä jatkaa eteenpäin.   Kilpailuiden taso oli kova ja lähtöjäkin per. luokka oli aika paljon! Pelkkä puhdas rata ei nyt riittänytkään sijoittumiseen, vaan sen lisäksi oli ratsastettava lyhyet ja nopeat tiet. Mukana oli kyllä paljon hyviä ratsukoita ja kokonaisuudessaan oli kyllä tosi hyvät kilpailut :)

Seuraavat estekilpailut ovat 13.5, sekä 20.5. Katsoo tosin, jos lähiseudulla olisi vielä sitä ennen jotain estekilpailuja, mutta noihin ollaan ainakin menossa! Nyt meillä on muuten Ellan kanssa tarvittavat kvaalit aluelupiin, joten nekin pitäisi lähiaikoina hommata :)

Ja blogiarvonta on siis päättynyt, mutten kiireiltäni ole ehtinyt vielä listaamaan osallistujia saatika arpomaan tuloksia! Yritän huomen illalla saada arvonnan päätökseen - koittakaa jaksaa siihen asti. Pahoittelen tämän tekstin sekavuutta jne, väsymys painaa päälle!

17 kommenttia:

 1. Mulla on susta ja Ellasta aika paljon kuvia :)
  Helkasta ja mun ponista tuli kavereita, ne haisteli toisiaa tie kuinka kauan, mut sit alko vinkuminen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, kiva! :) Viittisitkö pistää miun sähköpostiin jennan miukumaukutähän tuulilakki.org? Joo Ella kerto jotain, aaws :D

   Poista
 2. hyvin sujui kaikilla, onnittelut :)

  VastaaPoista
 3. Moi, sait minulta haasten, jonka löydät blogistani, toivottavasti otat sen vastaan :)

  http://kuurankukkasi.blogspot.com/

  VastaaPoista
 4. Siistiä menoa! Hui kun Fasu lähti menemään kovaa kyytiä uusinnoissa! :D

  VastaaPoista
 5. Hyvin meni ja äsken katsellessani kuvia koneelta Viki oli niin hauskan näkönen parissa kuvassa.. Fasusta puhumattakaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps! Aijaa, no en kyllä yhtään ihmettelekään.. :D Viitsisitkö lähetellä miulle niitä sähköpostitse?

   Poista
  2. Joo, muokkaan vaan eka niitä hiukan ja sit lähettelen niitä! :) Ja muista maneesilaatu! :D

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)