sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

loppuviikko ja tämän päivän estevalkka

Perjantaina mentiin Ellan kanssa Vikillä ja Fasulla pelloilla. Alunperin oli tarkoitus mennä kaikenlaisia puomitehtäviä kentällä, mutta harmiksemme kenttä oli siinä kunnossa, ettei siellä edes ravattu :/ Kävin tekemässä pellolle yhden kavaletin ja hypittiin sitten sitä. Fasu oli ihan menossa, pomppi muutaman kerran esteen jälkeen ja jarruja ei tuntunut löytyvän yhtään ennen estettä! Rauhottui onneksi kuitenkin loppua kohti aika paljonkin ja lopuksi päästiin ihan rauhassa esteelle :D Helkalla oli perjantaina vapaapäivä.

Lauantaina menin tallille edeltä ja lähdin Fasun kanssa omille pelloille. Aika paljon pyörin ympyröillä, kun kenttä on käyttökelvoton. Peltokin täynnä kaikenmaailman vanhoja uria, eikä sielläkään kovin kummosesti voi mennä, kun upottaa aika ajoin. Löysin kuitenkin "käyttämättömän" kohdan ja tein siihen ihan oman ympyrän ;D

Taivuttelin Fasua paljon, sekä tein paljon siirtymisiä niin askellajin sisällä kuin askellajista toiseen. Laukassa keskityin aika paljon kokoamiseen. Fasulle on ollut tuo laukassa kokoaminen aika kompastuskivi ja ollaan nyt talvella sitä paljon treenailtu. Pojulla on siis vas. takasessa kinnerpatti, joka ei ole ihan kokonaan luutunut, joten sekin varmasti vaikuttaa asiaan. Ei ole onneksi kuitenkaan tähän päivään mennessä oireillut *koputtaa puuta*.

Ella ilmestyi Helkan kanssa myöhemmin pelloille ja hyppäsi eilistä kavalettia ponilla. Lähdin viemään Fasun talliin ja kävin laittamassa Vikin kuntoon Ellalle. Tehtiin pelloilla sitten "vaihtokauppa" ja talutin Helkan talliin. Ella meni Vikillä aika kevyesti hangessa ~½h ja muutaman kerran hyppäsi eilisen kavaletinkin.


Fasun ja miun eilinen lenkki.

Tänään miulla ja Fasulla oli pitkästä aikaa estevalmennus! Viimeeksi oltiin saman valmentajan valkassa marraskuussa ja Santtu kehuikin, että Fasu on nykyään huomattavasti parempi! :) Tehtiin aluksi käynnissä väistöjä puomille ja puomilta pois, jonka jälkeen tultiin samaa tehtävää ravissa. Sitten tultiin ravipuomit, joiden jälkeen nostettiin laukka ja tultiin uralla avotaivutusta laukassa. Sen jälkeen mentiin muutaman kerran pikkuristikko samalla idealla kuin mitä aikaisemmin ravissa ja käynnissä. Eli väistettiin ravissa esteelle ja hypyn jälkeen väistettiin takaisin uralle. Lopuksi mentiin pikkurataa.Pusu :')


Vähän eripituiset jalustimet tjt?! :D

Fasu oli tänään oikein kiva, hypyt olivat hyviä ja poika oli ihan hyvin kuulollakin. Fasulla oli vähän ylimääräisiä menohaluja, mutta laukka oli parempi kuin edellisessä valkassa!
Valmentajakin kehui, että ollaan kyllä tehty töitä edellisen kerran jälkeen ja että Fasu oli paljon parempi tänään kuin viime kerralla (siis yleisesti parempi, ei pelkän laukan puolesta :D) Muutama rikko nytkin tuli, enkä saanut muutamalla kerralla vaihtoa heti ulos, mutta siihen nähden ok. Töitä on vielä tehtävä paaaaaljon, mutta suunta on ylöspäin! :) Seuraava estevalmennus viimeistään kuukauden päästä, jos ei ole kisoja tmv.

8 kommenttia:

 1. Sun ratsastus on mun mielestä tosi kivaa katsottavaa, ratsastat siististi :) Ja Fasu on hieno!

  VastaaPoista
 2. haha, kivat noi jalustimet :'D vai onks toi satula vaa vinossa tjn? Hienoja kuvia, kuka oli kuvaamassa? ;)

  VastaaPoista
 3. Mikä toi kännykän sovellus on mistä näkee noi reitit,alotusaika ym. ? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on joku Sport Tracker. Latasin sen Nokian sieltä ovi-kaupasta :)

   Poista
 4. Kuinka sä aina löydät jostain kuvaajan? :D
  Oliks tää muutes Ratsukeltissä, ratsastitko sinne vai vieks jouk ain teiät? Kivan näköstä!

  Ootko tulossa KJR'n pääsiäis- este- tai koulukisoihin, tai Kiviharjuun 15.4?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, jaa-a! :D Ratsukeltistä oli ja Juha heitti meijät sinne ja nii ollaan tulossa KJR'n estekilpailuihin :) Kiitokset siulle kommentistasi!

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)