sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

megapostaus: paaaljon kuvia, videoita yms!

Laitan tähän alkuun kisoista muutamia kuvia! :)

Tästä alaspäin © Laura Taimioja, tuulis.net
Tästä alaspäin © Anna Dahl


Tästä alaspäin © Helmi Tulokas


Kiitokset vielä kerran kuvaajille kuvista! :)

Kisojen jälkeinen päivä, eli tiistai pidettiin ponskeille rentona palauttelupäivänä. Ella kävi ensiksi kävelemässä Helkan kanssa pelloilla ilman satulaa, jonka jälkeen lähdettiin Vikin ja Fasun kanssa pelloille hölkkäilemään. Mentiin molemmat Ellan kanssa ilman satuloita, mie tosin menin Fasulla suitsilla ja Ella Vikillä pelkällä kaulanauhalla. Ratsastuksen päätteeksi päästettiin molemmat hepat juoksentelemaan hetkeksi kentälle.

Keskiviikkona
kengittäjä kävi vuolemassa kaikkien kaviot ja Ella lähti Helkan kanssa siitä suoraan lenkille. Kuulemma aluksi meni hetken pelloilla, jonka jälkeen meni kentälle läpiratsastamaan ponin. Sen jälkeen lähdettiin Vikin ja Fasun kanssa maastoon. Ravailtiin ja käveltiin tosin sitä ennen muutama kiekka omilla pelloilla. Maasto oli loppujen lopuksi aika käyntipainoitteinen, mutta toki myös ravattiin ja laukattiinkin pariin otteeseen. Löydettiin myös muutama pikkuinen maastoeste, jotka hypättiin muutaman kerran. Fasu ja Viki innostuivat vähän esteistä ja Fasukin nakkeli oikein söpösti päätään hypyn jälkeen.. :D


Torstaina oltiin Erikan kanssa tallilla kahdestaan. Mentiin molemmat pellolla satuloilla ja tehtiinkin sinne oma ympyrä, jossa mentiin. Pelto on nimittäin muuten huonossa kunnossa, sulanut tosi epätasaisesti (muutama ura sieltä sun täältä, jotka nekin ovat tosin ihan lössöä) joten ei pystytty pahemmin menemään muualla kun tuolla meijän ympyrällä. Otettiin laukkaa vain ihan vähän ja tehtiinkin pääosin käynti- ja ravityöskentelyä. Sulaispa nyt kenttäkin äkkiä, niin pääsis jo kunnolla kotona treenailemaan. Perjantaina käytiin Ellan kanssa Vikillä ja Fasulla maastoilemassa, pääosin taas käyntimaasto. Päätettiin ihan extempore kiertää vähän erikoisempi maastolenkki ja nappasinpas muutaman kuvankin :)


Matkan varrelta haettiin hepoille sokerit Ellan mummolta!

Eilen
Ella liikutti Helkan. Hyppäsi ponilla aluksi ilman satulaa hiekkatiellä, jonka jälkeen kävi hetken kiipeilemässä lähimaastoissa. Korkeimmillaan hyppäsivät ehkä ~80cm? Vikillä oli vapaa ja mie kävin Fasun kanssa ilman satulaa yhdellä lähistöllä olevalla hiekkatiellä hölkkäilemässä. Alkukävelyjen jälkeen ravasin tien muutaman kerran edestakaisin, jonka jälkeen otin laukat molempiin suuntiin. Sen jälkeen loppuverkkailin pojun ja kävelin talliin :)Sitten vielä ne lupaamani kuvat viime lauantailta (07.04):

Noi Fasun suojat ♥ Pikkasen kuraset tosin tässä :DTänään käytiin taas läheisen yksityistallin maneesilla hyppäilemässä Vikillä ja Fasulla. Tehtävänä oli aluksi 2 innaria, 1 laukka, pysty ja taas 1 laukka ja 2 innaria. Treenit sujuivat oikein hyvin - antaa tällä kertaa nyt videoiden puhua puolestaan! Ella hyppäsi Vikin kanssa korkeimmillaan 95cm ja mie pomppasin Fasun kanssa 120cm. Myöhemmin iltapäivällä Erika liikutti Helkan ilman satulaa hiekkasuoralla ja mie kuvailin heitä. Erika onnistui tippumaan pitkästä aikaa ponilta (päivän tippumissaldo 4) ja Helka olikin _oikea possu_! Sai muuten Ellankin tiputettua eilen, kun yllättäen lähti kesken laukan suoraan sivulle puskaan ja tempaisi samalla vielä päänsä alas. On se poni sitten olevinaan niin ovela :DVideolta.. :D En ehtinyt saamaan kokonaan videolle :/Kuvaaja vaihtui pari kertaa, jonka takia kuvaus on vähän vaihtelevaa.. :D

Huh, johan on postauksella mittaa! Meinasin jo laittaa tämän kahteen eri osaan, mutta kaikki ei välttämättä olisi huomannut molempia, joten näin helpompi. Lupaan kyllä, ettei ihan tämmöinen tule toistumaan! Viki ja Helka rokotetaan huomenna ja saavat perjantaihin asti vapaata eli pikku kevätloman. Lauantaina mennäänkin sitten hevosmessuille, josta on luvassa videopostausta ja sunnuntaina tuttuun tapaan maneesiin hyppimään :)

Loppuun muutama kuva, että näette missä kunnossa meijän kenttä/pellot on:

12 kommenttia:

 1. vähä kiva ku toi musiikki menee hyppyjen tahtiin :D söpö toi mun putoominen ♥

  VastaaPoista
 2. Megapostaus, mutta hauska sellainen. :D

  VastaaPoista
 3. kui usei hyppäätte ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran viikkoon :) Tämä viikko oli tosin poikkeus, kun maanantaina oli kisat, mutta olihan siinäkin 6pv'n väli. Meillä on siis aina sunnuntaisin maneesilla estetreenit. Sen lisäksi saatetaan kotona mennä välillä puomeja/kavaletteja, mutta esim. tällä hetkellä ei pystytä kuin maastoilemaan. Kesällä siirrymme hyppäämään omalle kentällä, kun saadaan se käyttöön, ettemme käy enää siis kesäisin maneesilla. Pyrimme kesällä pitämään sen kerran viikkoon puomi/kavalettikerran.

   Hui, olipas sekavaa :D Toivottavasti tajusit!

   Poista
 4. Mäkin oon menossa lauantaina messuille :))

  VastaaPoista
 5. Ei liity oikeen aiheeseen, mutta eiks Viki ookkaan Ellan oma? Hippoksessa luki omistajan kohdalla ''Juha Heltola''

  VastaaPoista
 6. Molemmilla hepoilla näyttää tyyli vaan paranevan kun esteet nousee, noilla varmaan olisi aikas turha mitään 60 cm luokkia kisata :D HIenosti meni!

  VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)