torstai 30. toukokuuta 2013

alkuviikon kuulumisia (mm. super-Helka!)

Maanantaina Erika ja Tiia kävivät päivällä liikuttelemassa Helkan ja Vikin samaan aikaan. Molemmat olivat ratsastaneet kevyesti ilman satulaa, Erika oli mennyt riimuilla ja Tiia suitsilla. Helka oli kuulemma ollut ihmeellisen asiallisesti koko ratsastuksen ajan, mitä nyt aluksi taas vähän tahmea, mutta piristynyt loppua kohden. Tiian mukaan Viki oli toiminut kaikissa askellajeissa tosi hyvin ja oli ollut kokonaisuudessaan hirmu hyväntuntuinen. Erika oli napannut meiltä kameran tallille mukaan, joten saatte kaksikon ratsastuksesta myös videokoosteen. Lopuksi Tiia ja Erika olivat tehneet joitakin temppuja hevosten selässä ja Tiian tasapaino oli yht'äkkiä horjahtanut, jonka seurauksena hän oli tippunut ja lyönyt leukansa kentällä olevaan puunrunkoon. Ei onneksi käynyt mitään pahemmin ja Erika ja Tiia olivat käyneet tallissa putsaamassa tippumisesta tulleet haavat ja menneet sitten vielä maastoon kävelemään pitkät loppukäynnit.Fasun kanssa menin myöhemmin iltapäivällä ilman satulaa kentällä puomeja, (sekä kavalettia) Toisella pitkällä sivulla oli 4 laukkapuomia innarivälillä ja toisella pitkällä sivulla oli uran sisäpuolella kavaletti, jota tulin molemmista suunnista laukassa loivalla kiemurauralla. Lisäksi lyhyiden sivujen uran sisäpuolella oli puomit molemmissa päissä, joita pystyi tulemaan joko keskiympyrällä tai pääty-ympyröillä. Fasu oli tosi miellyttävä ja kevyt ratsastaa, vaikkakin vähän malttamaton, kun innostui tehtävistä. En mennyt kovinkaan kauaa ja ainakun jokin tietty tehtävä onnistui hyvin en jäänyt hinkkaamaan sitä ikuisuuksiin vaan vaihdoin toiseen tehtävään. Lopuksi käytiin vielä hetki pelloilla baanailemassa, jonka jälkeen loppuverkkasin poitsun ravissa eteen-alas.


Tiistaina liikutin Fasun lisäksi myös Vikin kentällä. Heti tallille päästyäni kävin hakemassa Viksun tarhasta ja laittelin tamman valmiiksi ratsastusta varten. Alkuverkkailin aluksi kaikissa askellajeissa huolellisesti taivutellen, niin että hevonen taipui koko rungostaan ja ratsastin mahdollisimman paljon kaarevia uria. Sen jälkeen aloin tulemaan pikkuhiljaa ravissa puomeja erilaisilla linjoilla ja tulin pääty- ja keskiympyröiden lisäksi myös kolmikaarisella noita kahta sinistä puomia. Laukassa jatkoin samalla tavalla, mutta jätin pääosin kolmikaarisen pois ja tulin laukkapuomeja, sekä kavalettia kiemurauralla. Vikin laukat pyörivät yllättävän hyvin ja vaikeammankin suunnan (vasemman) laukka oli hyvin säädeltävissä. Vaihdot tulivat pääosin suoraan puomin/kavaletin päällä, muutaman kerran hevonen korjasi itse hyvin laukan oikeaksi. Lopuksi kävin vielä pelloilla pari kierrosta baanailemassa ja Viksu hidasti kiltisti melkein ajatuksen (ts. äänen/istunnan) voimalla aina pyydettäessä. Baanailun jälkeen käveltiin hetki kentällä, jonka jälkeen työstin hetken kaikkia askellajia molemmista suunnista ja sitten venyteltiin ravissa pitkään eteen-alas.

Kokonaisuudessaan Viksu oli kyllä ihan superkiva ratsastaa ja tämä oli valehtelematta parhain ratsastuskerta tammalla. En yleensä hirveästi tykkää tammalla ratsastaa, vaikkei Vikissä kyllä mitään "vikaa" ole, mutta ei olla vaan löydetty sellaista yhteistä säveltä ja enemmänhän Fasun kanssa tulee puuhasteltua. Fasu tosin alkaa innostuessaan ja varsinkin kuumuessaan säheltämään ja saattaa muuttua myös aika vahvaksi ratsastaa. Viki oli koko ratsastuksen ajan todella herkkä, rento, miellyttämisenhaluinen ja kuunteli, sekä odotti tosi hyvin. Eihän tuosta voi olla muuta kuin tyytyväinen, kertakaikkiaan hieno plopsu! :)

Haha oli pakko kaivaa arkistojen kätköistä muutama (hirveä) kuva, nämä kaksi -08 vuodelta. Viki pikkasen muuttunut!


Nämä talvikuvat -10 alusta ja vika joskus -10 loppupuoleltaFasun läpiratsastin koulupenkin kera kentällä reilu puolisen tuntia ja loppua kohti poni olikin tosi jees! Tein muutamia väistöjä, avoja, siirtymisiä, sekä temponmuutoksia että sain ponin hyvin kuulolle, reaktiiviseksi ja käyttämään selkäänsä paremmin.

Keskiviikkona Erika tuli taasen Kouvolaan Helkailemaan ja tallille päästyämme laiteltiin eka Helka kuntoon ja sitten Erika suuntasi ponin kanssa kentälle alkuverkkailemaan. Alkuverkkojen jälkeen mentiin pelloille, jossa Erika otti muutaman hypyn Helkan kanssa ja siirryttiin sen jälkeen takaisin kentälle, johon väsäsin kaksikolle pikku jumppiksen. Nostin aina pikkuhiljaa okseria (ja aluksi pystyäkin) hyvän hypyn jälkeen ja korkeimmillaan okseri olikin 90cm! Poni hyppäsi tosi hyvin, eikä epäröinyt yhtään, eikä tuo 90cm näyttänyt tuottavan ollenkaan vaikeuksia. Päätettiin kuitenkin ottaa varman päälle ja lopettaa siihen, kun okseri meni vielä kun vettä vaan. Jumppiksen jälkeen Erika tuli vielä muutaman kerran kolmen esteen rataa ja lopuksi hyppäsi isompana kahden esteen tehtävää, jossa ensimmäinen pysty oli 80cm ja toinen 85cm. Treenit menivät kyllä superhyvin!Helkan hypytyksen jälkeen lähdettiin Erikan kanssa ilman satuloita Viksun ja Fasun kanssa maastoilemaan. Heitettiin tunnin pituinen lenkki ja löydettiin hyväpohjainen pitkä hiekkasuorakin, jossa pääsisi kunnolla baanaamaan. Harmi, että se menee ihan junanradan vieressä.. Pääosin käveltiin, mutta muutamalla suoralla otettiin myös vähän laukkaa ja ravia (Sports Trackerin keskinopeuden mukaan vähän enemmänkin.. :D)


Tänään lähdettiin tallille heti kun pääsin kotiin kokeesta. Roosa tuli mukaan liikuttelemaan Vikin ja ratsastettiinkin ensiksi Fasu ja Viki kentällä. Mentiin vajaa tunti, miekin sain napattua itseäni taas niskasta kiinni ja kouluiltiin Fasun kanssa, eikä vaan hömpsötelty. Roosa ratsasti pääosin ilman jalustimia ja meni muutenkin aika rennosti Viksun kanssa. Fasu oli kokonaisuudessaan hyvä ratsastaa, vaikkakin vähän turhan energinen ja malttamaton - varsinkin kun kuumui vähän yhdestä laukka-ravi -tehtävästä.


Vikin ja Fasun liikutuksen jälkeen Erika ratsasti Helkan kevyesti ilman satulaa aluksi kentällä, jonka jälkeen meni vielä hetken pelloilla, että saatiin pari "kukkaiskuvaa". Helka oli kuulemma tänään tosi miellyttävä, että mukava ratsastaa ja loppua kohden taas kivan reipaskin.Kengittäjän piti tiistaina käydä, mutta hänestä ei sitten kuulutkaan mitään, joten kengitys siirtyi ensi viikolle. Jouduin siirtämään tämän päiväisen kouluvalmennuksenkin ensi viikolle, mutta nyt sunnuntaina olisi tarkoitus mennä Henkan estevalkkaan. Ja lauantaina Hennillä ja Helkalla on tosiaan se kouluvalmennus omalla kentällä.

1 kommentti:

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)