torstai 16. toukokuuta 2013

kaksin kappalein videopostauksia ja lämpimiä kesäpäiviä!

Sunnuntaina päätin taasen ryhdistäytyä, joten laitoin Fasulle koulupenkin ja lähdin ponin kanssa kentälle tuuppailemaan. Päälle tunti siinä vierähtikin. Hirveän usein tuppaan luistamaan satulalla menemisestä, ilman satulaa kun on vaan niin paljon kivempi ja helpompikin mennä, että jää aika usein satula talliin.. Poni oli kyllä sunnuntaina niin super, etten kyllä katunut lainkaan päätöstäni.

Käynnissä tein paljon taivutteluja, niin ulos kuin sisään (välillä myös hiukan liioitellusti), muutamia väistöjä ja avoja, sekä käynti-seis-käynti -siirtymisiä. Ravissa jatkoin aikalailla saman kaavan mukaan, välillä keventelin ja välillä istuin harjoitusravissa. Toinen asia mistä helposti luistan onkin tuo harjoitusravi, joten nyt otin itseäni niskasta kiinni ja kuinka ollakkaan ei se niin vaikeaa sitten ollutkaan. Lopuksi tein hetken ravi-laukkatehtävää, jossa ravasin aina päädyt ja laukkasin lävistäjät - tuli siis myös vastalaukkaa harjoiteltua. Fasu oli aluksi koko ajan lävistäjällä vaihtamassa laukkaa ja muutaman kerran lävistäjän jälkeisessä ravisiirtymässä pakka hajosi aika kiitettävästi. Lopulta tehtävä onnistui kyllä tosi hyvin ja sainpahan ainakin ponille vielä hyvät kierrokset päälle.. :D Fasu oli kyllä alusta saakka tosi miellyttävä ratsastaa, mukavan energinen (mitä nyt paikoitellen vähän liiankin), mutta herkkä ja kevyt ratsastaa.



Fasun ratsastuksen jälkeen ratsastin Vikin kentällä palauttelevasti n. puolisen tuntia. Ei tehty mitään erikoisempaa, tamma sai mennä rennosti vähän pidemmässä muodossa ja lopuksi venyteltiin vielä kunnolla eteen-alas. Helka tosiaan sai ansaitun vapaan sunnuntaina.


Maanantaina Erika tuli Kouvolaan ja Helkallahan oli tosiaan 6-vuotis synttärit, josta teinkin viimeeksi postauksen. Vietettiin Helkan synttäreitä seikkailemalla lähimaastoissa Fasun ja Helkan kanssa - kyllä oli poneilla kivaa! Ella käväisi maanantaina tallilla moikkaamassa Viksua ja kävi myös hetken kentällä maastakäsin puuhastelemassa tamman kanssa, sekä irtojuoksutti myös Vikiä hetken. Tiistaina Henni ja Erika lähtivät tallille sillä välin kun mie olin koulussa ja kaksikko tekikin videopostauksen Helkailust. Helka oli ollut kuulemma ihan super ratsastaa, sekä tällä kertaa oikeasti myös energinen! Toivottavasti myös perjantain hyppäilyissä.. ;D












Helkan oikein tyylikkäät laukanvaihdot!



Miun tultua tallille laittelimme Vikin kuntoon irtohypytystä varten. Teimme kentälle pienen kujan kolmesta esteestä Erikan kanssa Hennin irtojuoksuttaessa tammaa, jotta Vikin lihakset lämpenisivät. Aluksi kuja oli Viksun mielestä aika jännä, mutta pikkuhiljaa tamma rentoutui ja hypytkin paranivat huomattavasti. Tarkoituksena ei ollut hypyttää korkeutta, vaan tehdä vähän jumppaa pikkuesteillä. Vikin kanssa on hyvä pitää säännöllinen hyppyrutiini ja kerran viikkoisen estetreenin lisäksi sen kanssa pyritään menemään kerran puomeja/pikkuesteitä. Lisäksi irtohypytys tekee välillä tammalle oikein hyvää ja se tuo myös mukavaa vaihtelua arkeen. Fasu ja Helkakin on tarkoitus irtohypyttää joku päivä!





Fasun kanssa kouluiltiin taas kentällä ja poni oli jälleen hyvä, ehkei ihan niin hyvä kuin sunnuntaina, mutta hyvä jokatapauksessa. Tein suurinpiirtein samanlaisen treenin ja aika paljon samoja tehtäviä menin mitä viime kerrallakin. Fasu oli mukavan eteenpäinpyrkivä, sekä taasen herkkä avuille, että kevyt ratsastaa. Kuskikun vielä osaisi ratsastaa niin voi että. Tällä kertaa on jotain kuvamateriaaliakin, kun Erika oli kentän laidalla napsimassa meistä kuvia (muisti tosin oli melkein täynnä..) Oma istunta on paikoitellen kyllä järkyttävä, mutta toivottavasti saan ensi viikoksi kouluvalkan niin päästään sitä sitten fiksailemaan!







Keskiviikkona päätin olla reipas ja kuvasin teille koko päivästä videopostauksen! Ratsastin Fasun ja Vikin, sekä juoksutin Helkan liinassa - videolla sitten enemmän. Muistin rajallinen tila tuli kuitenkin vähän vastaan, ihan hirveästi en ratsastuksista sitten kuvaillut ja iltatallin teosta jäi kuvaamatta aika paljon. Pituutta silti näkyy olevan kiitettävät 12min ja risat, joten ehkäpä tuo ei nyt hirveästi haittaakaan.

Nyt onkin hyvä aika antaa risuja ruusuja videopostauksesta, toivoisinkin kovasti nyt palautetta tästä, että tiedän tulevaisuuden kannalta kannattaako näitä ollenkaan tehdä/katsooko edes kukaan, etten näe ihan turhaa vaivaa.. Tai vastaavanlaisesti pystyn palautteen avulla parantamaan videopostauksia ja tehdä niistä jatkossa entistäkin parempia! Esimerkiksi oliko liian tylsä, jaksoiko tuota lainkaan edes katsoa? Oliko liikaa/liian vähän klippejä? Entäpä nopeutukset, hyvä vai huono? Suuret kiitokset kaikille, jotka viitsii vastata! :)




Tänään Viki ja Helka saavat vapaapäivän, Fasun kanssa keksin jotain kivaa ja rentoa. Ajattelin ehkä hetken irtojuoksuttaa poikaa kentällä, jonka jälkeen hömpsötellä kevyesti riimuilla. Huomenna sitten hyppäillään!

12 kommenttia:

  1. tää oli superhyvämegaparas postaus ;D Sun videopostaus on just superrr !

    VastaaPoista
  2. mikä biisi on tossa ihan ekassa videossa kohdassa 07:10 ?

    VastaaPoista
  3. Mun on pakko kysyy, et minkä pituin sie oot? :)

    Kiva postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ~167cm :) Paljon kiitoksia siulle kommentistasi ja mukava, että pidit!

      Poista
  4. miten oot opettanu Fasulle ton 'hymyn' :D supersöpö ;3 haluaisin munki hepalle jotain opettaa, voisitko tehä jonku videon mis näytät miten teet ton ja jotain muitakin temppuja? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fasu on niin herkkis irvistelemään, että yhdistin vain irvistyksen aluksi äänikomentoon "huuli" ja sitten sormen nostoon. Juu, voisin sellaisen joku päivä tehdä ja ottaa vaikka Helkan ja Vikinkin mukaan temppuilemaan! Suurkiitokset kommentistasi :)

      Poista
  5. Videopostaus oli just täydellinen! Sulla ja Fasulla on näköjään aika hyvä luottamus, kun poni seisoo kiltisti pihalla vapaana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että videopostaus miellytti! :') Joo, Fasu seisoo siinä kuin tatti paikallaan! Paljon kiitoksia kommentista!

      Poista
  6. Tosi kiva tällänen vähä isopi postaus ja sun video oli tosi kiva :) miksei Ella oo käyny ratsastaa vikii pitkään aikaa ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia ja kiva, että pidit! :) Ella ei pysty/saa selkänsä takia ratsastaa, ihan fysioterapeutilta on kielto.. :/

      Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)