torstai 23. toukokuuta 2013

come on let sunlight in your heart (paljon kuvia!)

Pääsin nyt vasta päivittelemään kunnolla blogia, kun lähiaikoina on ollut kaikkea häslinkiä ja koeviikkokin sopivasti alkoi. No, ainakin on paljon matskua jälleen luvassa! Nytkin miun pitäisi olla lukemassa kokeisiin ja huomiseksi pitäisi vielä olla luettuna kirja, josta pitää kokeessa kirjoitella kirja-arvostelu. Hienosti viime tippaan olen jättänyt tämänkin (kuten aina) ja menen vasta sivulla 10.. Mutta normaalit koulupäivät on nyt ohitse, edessä on vielä 4 koetta ja luokkaretki Helsinkiin, jonka jälkeen lukion 2. vuosi onkin finaalissa!

Lauantaina
olin siis itse töissä koko päivän, mutta Henni ja Erika hoitivat iltatallin. Ensimmäiseksi Tiia ja Henni liikuttelivat Helkan ja Vikin ilman satuloita. Olivat aluksi menneet kentällä kaikki askellajit läpi, jonka jälkeen Henni vaihtoi Helkalle riimut ja Tiia Vikille kaulanarun. Hetken kentällä hölkkäiltyään menivät vielä pyörähtämään pelloille, jonka jälkeen loppuverkkasivat kentällä ponskit. Vikin ja Helkan ratsastuksen jälkeen Henni liikutti vielä Fasun kevyesti ilman satulaa kentällä, noin puolisen tuntia. Ponin puunausta seuraavan päivän mätsäreitä varten!Sunnuntaina olikin edessä Helkan ensimmäiset mätsärit! Itse en päässyt mukaan töiden takia, mutta matkaan lähtivät Hennin lisäksi Erika ja Tiia. Helka meni siis normaalin mätsäriluokan lisäksi ratsastusluokan, jossa piti ratsastaa tuomarin ohjeiden mukaan kaikissa askellajeissa. Ratsastusluokka meni kohtuu hyvin ottaen huomioon sen, että Helka oli taas jälleen kerran oikea tahmatassu.. :D Tuloksena kuitenkin parin voitto (eli I. palkinto) ja Helka sai vielä tuomarilta erikoismaininnan päivän symppis.

Ratsastusluokan arvostelu: "Kuuliainen poni. Siisti suoritus. Hyvät laukannostot ja hyvä peruutus."

Team Pink valmiina lähtöön!

Ratsastusluokasta en viitsi laittaa enempää kuvia, kun ne oli otettu niin kaukaa..


ormaalissa mätsäriluokassa ei ollut mitään sen ihmeellisempää, poni käyttäytyi kuitenkin asiallisesti ja jopa liikkui ihan hyvin. Helka hävisi parilleen, mutta oli II. kehän paras ja nousi siitä ykköskehään, josta kuitenkin harmillisesti putosi pois. Päivän saldona kuitenkin 2 ruusuketta ja yksi pokaali!

Arvostelu: "Hyvä rotutyyppi ja tammaleima. Ilmeikäs pää. Hyvin liittynyt kaula. Luisu lautanen, hieman pieni takaosa. Riittävä luusto. Kiverä kinner. Melko hyvä käynti, ravi saisi pyöriä paremmin."
^Videolla myös muutama pätkä lauantain ratsasteluista.

Tallille takaisin päästyään Tiia ja Henni liikuttelivat Vikin ja Fasun kentällä, Erika otti muutamia kuvia ja neuvoi myös Tiiaa. Kokonaisuudessaan molemmilla meni ihan hyvin ja kannattaakin käydä Tiian blogista lukemassa tarkemmat analyysit viikonlopun ratsastuksista, jos kiinnostaa :)Hahha.. :D

Maanantaina
käytiin Roosan kanssa maastoilemassa Viksulla ja Fasulla ~40min lähimaastoissa. Alkuverkkojen jälkeen käytiin laukkailemassa edestakaisin parilla hiekkasuoralla, jonka jälkeen kiipeiltiin vielä muutamia mäkiä ja loppuverkkailtiin sitten hiekkatiellä. Helka sai maanantaina viettää vapaapäivää. Tiistaina ratsastin Fasulla kevyesti noin puolisen tuntia kentällä. Oli tarkoituksena tuuppailla ihan kunnolla, mutta ilma oli tosi painostava ja kuuma, poni aika vetelä ja itse olin varmaan saannut auringonpistoksen, kun oltiin oltu kavereiden kanssa aiemmin rannalla. Lisäksi kauhea määrä ötököitä oli meidän riesanamme, minkä takia käyntityöskentelystäkään ei tullut oikein mitään. Tiistaina oli tarkoitus tuuppailla myös Vikin kanssa, mutta jouduin pitämään tammalle vaparin. Helkan kävin juoksuttamassa kentällä liinassa ja poni oli todella asiallisesti, eikä possuillut yhtään! Tehtiin lopuksi myös muutamia temppuja ja kunnioitusharjoituksia.

Meillä oli valinnaisella liikan kurssilla golffausta! Pahoittelen kännykkälaatua..


Käytiin tiistaina heittämässä talviturkit! Oli kyllä aika vilposta vettä vielä.

Keskiviikkona Erika tuli jälleen Helkailemaan ja oltiin joskus neljän aikoihin tallilla. Erika laitteli Helkan kuntoon sillä välin kun mie putsailin Fasun mökkiä ja siitä suunnattiinkin sitten kentälle. Erika ratsasti noin tunnin ponilla ja pääosin harjoitteli sunnuntain raviohjelmaa varten - kävi radan pari kertaa läpi ja ratsasteli joitakin radan osia. Helka reipastui loppua kohti, vaikka oli aluksi taas aika tahmatassu. Juha oli traktorilla tuonut kentälle puunrungon ja laitoin Erikan lopuksi hyppäämään sen muutaman kerran - pieni tarkkuuseste.. ;D Hyvin poni kuitenkin hyppäsi ja alkoi oikein innostumaan lisää, joten Erika kävi sitten vielä hetken pelloilla rallittelemassa ja hyppäsi muutaman ojan, jonka jälkeen loppuverkkaili kentällä ponin.


^Lopussa muutama klippi vielä Fasusta ja Vikistä.

Erikan loppuverkkaillessa lähdettiin Roosan kanssa laittamaan Vikiä ja Fasua valmiiksi ratsastusta varten. Laitoin Fasulle töppöset etusiin, kun poni on nyt välillä vähän arkonut. Kengittäjä tulee tosiaan tiistaina, mutta pitää katsoa tilaanko vielä sitä ennen Fasulle jonkun kenkääjän - jos pitää vaikka heittää poni pitkästä aikaan kenkään. Ratsastettiin Roosan kanssa aika kevyesti ja vähän yli puolivälin ratsastusta vaihdettiin ratsuja. Käyntityöskentelyä ei voinut taaskaan sen suuremmin tehdä ötököiden takia - yllätys.

Tänään oli kyllä tosi vilpoinen keli varsinkin verrattuna viime päiviin ja kaiken lisäksi vettäkin satoi melkein koko päivän.. Fasulla ratsastin reilu puolisen tuntia ilman satulaa, jälleen töppösten kanssa. Huomaa kyllä eron, kun laittaa töppöset jalkaan - on nimittäin paljon massiivisemmat liikkeet ponilla! Kiipeiltiin lähistöllä muutamia mäkiä pääosin käynnissä, pyörittiin hetki hiekkatiellä ympyrällä kaikissa askellajeissa ja käytiin laukkailemassa myös pari hiekkasuoraa lopuksi. Fasu oli ihan peruskiva ratsastaa, energinen ja mukavan herkkä. Innostuin Fasun jälkeen ratsastamaan vielä Vikinkin ja menin tammalla kevyesti hiekkatiellä ~20min ilman satulaa. Viki oli taas Vikiksi tosi kiva (en niin hirveästi perusta Vikillä ratsastamisesta..), mitä nyt vähän turhankin energinen, mutta mukavan rento, herkkä ja tasainen ratsastaa.


Lauantaina onkin vuorossa taas Vikin ja Tiian hypytys, pitääkin keksiä joku kiva tehtävä niille! Fasulta jää varmaan tältä viikolta hyppykerta väliin, kun en viitsi töppöstenkään kanssa hypätä. Hennillä ja Helkalla onkin lauantaina omalla kotikentällä ensimmäinen yhteinen valkka, siitäkin tulossa sitten koostetta blogiin :) Ja sunnuntaina Erika ja Henni menevät molemmat Helkan kanssa raviohjelman seurakoulukilpailuissa. Alunperin Fasunkin piti lähteä Hennin kanssa, mutta poni saapi olla vähän kevyemmällä ennen kuin kenkääjä tulee.

14 kommenttia:

 1. Olen uusi lukija ja mulla olisi pari kysymystä?
  -onko helka ja viki myös sun omia?
  -asuuko ne sun tallilla/onko oma talli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että "liityit" lukijaksi! :) Helka ja Viki ei ole minun omia, vaan ne omistaa Juha, joka omistaa myös tämän tallin. Talli on kolmen hevosen pieni yksityistalli Juhan pihassa. Fasu on siis miun oma ja asuu vuokralla siinä tallissa :)

   Poista
 2. Huomaatteko että istutte hieman takakenossa, ponin selässä istunta näyttää paremmalta. Itselläni juuri toisin päin :D

  VastaaPoista
 3. Minä oon lukenu tätä blogia ties kuin kauan mutta luulin silti että Helkan omistaa se tyttö joka kävi ihan alkuaikoina sillä ratsastamassa. Olikohan sen nimi Elina..? Kuinka pitkään muuten se Vikin liikuttaja joutuu olemaan ratsastamatta(se punatukkainen)? Miks Eerika ei enää käy ratsastamassa Helkaa? Tää on muuten tosi hyvä blogi, yks mun lempiblogeista! Terveisin. Lukija joka ei jaksanu kirjautua.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Elina ratsasteli aikoinaan Helkaa.. :) Juha ponin tosiaan omistaa. Ella, eli punatukkainen on ainakin vuoden ratsastuskiellossa, mutta huonolta näyttää tulevaisuudessakin, no pitää katsoa miltä vuoden päästä näyttää tilanne. Henni ja Erika molemmat liikuttelevat Helkaa, eli kyllä Erika vielä käy (viimeeksi oli toissapäivänä Helkailemassa). Mutta paljon kiitoksia siulle kommentistasi ja ihana kuulla, että blogi on mieluinen! :)

   Poista
 4. miksi ellalla on rats. kieltoa ?

  VastaaPoista
 5. Miks käytätte kengättömillä hevosilla bootseja??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytetään yleensä syksyisin/keväisin maastoillessa, kun on pohjat huonommassa kunnossa. Nyt Fasun kaviot ovat vähän huonossa kunnossa niin käytän siihen asti kunnes kenkääjä tulee :)

   Poista
  2. Joo, ymmärsin siis miks käytät "töppösiä", mut tarkotin buutseja mitkä Vikillä näyttää olevan joka kuvassa/videossa =))

   Poista
  3. Sen takia käytetään bootseja, kun Fasu ja Viki astuvat kannoilleen, vaikka siitä ei niin suurta "haittaa" ole, kun eivät ole kengässä. Ollaan kuitenkin totuttu niitä käyttämään :)

   Poista
 6. miks ella ei käy ollenkaa tallilla vaikka se onki ratsastuskiellossa ? ihme homma et heti unohtaa heppansa ku ei pääse ratsastamaa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ella käy aina silloin tällöin juoksuttelemassa/maastakäsin puuhailemassa Vikin kanssa. Viki ei siis ole Ellan oma :)

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)