torstai 2. toukokuuta 2013

alkanut viikko ja tämän päivän hyppäilyt+maasto!

Maanantaina liikutin Fasun kevyesti ilman satulaa kentällä reilu puolisen tuntia ja virtaa kyllä herralla piisasi eilisistä maneesihyppelyistä huolimatta! Kaiken kaikkiaan Fasu oli kyllä hyvä ratsastaa, mitä nyt keskittyminen oli pojulla välillä vähän hakusessa. Fasun liikutuksen jälkeen laittelin Vikin kuntoon ja lähdin tamman kanssa kentälle. Taivuttelin paljon Vikiä saadakseni sen hiukan vetreämmäksi ja keskityttiin pääosin rentouteen. Tamma sai mennä vähän pidemmässä ja matalemmassa muodossa ja olikin kyllä todella hyvä ja tasainen ratsastaa niin. Vaikeampi laukkakin saatiin lopulta ihan hyvin pelittämään, vaikka työsarkaa siinä on vielä paljonkin. No treeniä treeniä vaan niin eiköhän se siitä taas parane!


 
Tiistaina kävin ratsastamassa Fasun päivällä ja käytiin lähimaastoissa pyörähtämässä. Alkuverkkasin aika kevyesti poitsun tallin viereisellä hiekkatiellä ja tultiin siinä muutaman kerran kavalettijumppaa molempiin suuntiin. Kiipesin myös pari mäkeä lähistöltä ja kävin laukkaamassa yhdellä lähistöllä olevalla hiekkasuoralla. Fasu oli taas ihan innoissaan päästessään maastoihin seikkailemaan ja jumppasarjastako se vasta innostuikin.. Tiia kävi myöhemmin iltapäivällä liikuttelemassa Vikin ja tekikin samalla pikku videopostauksen päivästä ("varastankin" sen tuohon alas.. ;D) Tiian blogista löytyy tarkemmat selitykset kuluneesta päivästä!

Keskiviikkona otin itseäni niskasta kiinni, laitoin Fasulle koulupenkin ja suunnattiin kentälle tuuppailemaan! Käyntityöskentelynä tehtiin väistöjä, avoja, muutamia käynti-seis-käynti -siirtymisiä, sekä taivuttelin välillä liioitellusti ulos ja sisään. Aluksi poitsu oli vähän sählä, eikä malttanut keskittyä, mutta erityisesti väistöjen avulla sain Fasun pikkuhiljaa rentoutumaan ja rauhoittumaan. Ravissa jatkettiin aika samalla teemalla, mutta lisäsin mukaan myös muutamia temponmuutoksia. Laukassa Fasu olikin ihan super molempiin suuntiin ja tehtiin laukassa muutamia vastalaukkakiemuroita, temponmuutoksia ja ravi-laukka -siirtymisiä. Laukkojen jälkeen työskenneltiin vielä jonkin aikaa ravissa molempiin suuntiin ja tein hetken ravikahdeksikkoa, joka meni tosi hyvin. Lopuksi venyteltiin tuttuun tapaan vielä eteen-alas.

Fasu oli oikein mukavan herkkä ja miellyttävä ratsastaa, sekä kulki omalla moottorillaan. Ponistahan ois saanut ties mitä irti, jos kuski vaan osaisi asiansa! Pieni epätoivo iskee aina harjoitusravin kohdalla, varsinkaan kun ei ole hetkeen koulupenkillä mennyt niin ei tiedä yhtään mitenpäin siellä olisi.. Fasulla ei edes ole mitenkään vaikea harjoitusravi, mutta istuminen siellä tuntuu ihan kamalalta, vaikkei se ulospäin näyttäisikään mitenkään pahalta. Pitääkin ottaa yhteyttä pitkästä aikaa CR-valkkuun, jos hän pääsisi käymään joku päivä!

Fasun ratsastuksen jälkeen kävin kentällä hetken juoksuttamassa Helkaa liinassa ja poni oli ihan pörheä ja pomppi kuin kumipallo konsanaan! Viki saikin viettää keskiviikkona vapaapäivää.

Muutama vanha kuva viime kesän CR-valkoista (menin tarkoituksella estepenkillä)


Tänään Erika tuli Kouvolaan Helkailemaan ja pääsikin pitkästä pitkästä aikaa hyppäämään ponin kanssa kentällä! Olin suunnitellut kaksikolle 5 esteen radan ja alkuverkkojen jälkeen Erika alkoi tulemaan rataa alottaen ihan matalasta korkeudesta ja nostettiin aina pikkuhiljaa hyvien hyppyjen jälkeen. Korkeimmillaan osa radan esteistä oli ~80cm paikkeilla, yksittäisenä Erika hyppäsi ~85cm pystyä. Kokonaisuudessaan treenit menivät ainakin näin sivusta katselijan mielestä hyvin, ponikin oli ajoittain aika energinen! Erika varmasti analysoi blogiinsa enemmän tämän päivän hyppelyistä, joten käykäähän kurkkimassa.Loppuverkoista ravikuvaa, Helka on jopa laihtunut talvesta!Helkan ja Erikan hypytyksen jälkeen lähdettiin Roosan kanssa Fasulla ja Vikillä heittämään vähän pidempi maastolenkki. Tarkoituksena oli käydä kahlailemassa meidän uittopaikalla, mutta se olikin vielä kaikeksi yllätykseksi jäässä.. Käytiin sitten käymässä vanhalla uittopaikallamme, joka oli ihan vieressä ja se sattuikin olemaan sula, niin ponskit pääsivät jo vähän läträämään veden kanssa. Otin pokkarinkin mukaan maastoon, joten saatte nyt pienen koosteen tämän päivän lenkistä - onhan tuo parempi kun ei mitään!


Huomenna on kaikilla kolmella luvassa kevyt päivä ja lauantaina onkin sitten vuorossa Vikin ja Fasun kanssa hyppäilyä kentällä! En malta odottaa, että pääsen pitkästä aikaa Fasun kanssa omalle kentälle hyppäilemään :)

6 kommenttia:

 1. Toi "valmistaudu pysähtymään" este on kyl hieno.. :D Mä en valmistautunu kunnolla, ku putosin sieltä ;( Fasu on sulonen tuol vedes :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Haha, voi siun kanssas! ;D Jep, Fasulla oli hauskaa!

   Poista
 2. tuli tässä vaa mietittyä ku tuo helkan satula näyttää jotenki oudolta, vai entiä näkeekö silmäni jotain vääryyksiä. kun tuo mahavyö on jotenkin takana tai... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satulan sovittaja on käynyt Helkan satulan ihan katsomassa, että on oikeanpituinen ja muutenkin ponille sopiva. Helkalla on vaan sen verran lyhyt selkä, että näyttää olevan liian takana varmaan sen takia :)

   Poista
 3. vähän siisti toi "valmistaudu pysähtymään" :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, jep! Helka sitä tunnollisesti kerran noudattikin.. :D

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)