sunnuntai 5. toukokuuta 2013

lauantain super(pomppu)ponit!

Poni oli hieno lauantain hyppelöissä ♥

Perjantaina
Tiia oli kouluillut Vikin kanssa kentällä ja tamma oli ollut todella hyvä ja rento ratsastaa! Tiia oli tehnyt erilaisia asetteluja ja taivutteluja, sekä myös avotaivutuksia ja pohkeenväistöjä, jotka olivat sujuneet kuulemma paremmin kuin koskaan. Laukassa Tiia oli tehnyt kokoamisia, sekä pidennyksiä ja myös muutamia laukanvaihtoja. Eteen-alas loppuravien jälkeen olivat käyneet vielä kävelemässä pitkät loppukäynnit maastossa. Saavuttiin Hennin kanssa tallille, kun Tiia oli juuri tullut ratsastamasta ja alettiin melkein heti laittamaan Fasua ja Helkaa kuntoon. Henni lähti Helkan kanssa hiekkatielle, sekä lähimaastoihin seikkailemaan ja Tiia meni kuvaamaan parivaljakkoa. Me käytiin Fasun kanssa rennosti ilman satulaa hölkkäilemässä kentällä, otettiin kaikki askellajit suht nopsakasti läpi ja poni oli tosi hyvä ratsastaa! :)
Lauantaina olikin vuorossa Vikillä ja Fasulla kentällä hyppäilemistä, tehtävänä toimi sama pikkutehtävä mitä Erikakin oli aikaisemmin viikolla mennyt Helkan kanssa. Tiia hyppäsi Vikin kanssa ensimmäiseksi ja viimeeksi kaksikko olikin hypännyt rataa viime kisoissa reilu kuukausi sitten. Aloiteltiin ihan pikku korkeuksista ja nostettiin kaikkia esteitä pikkuhiljaa hyvien hyppyjen jälkeen. Korkein rata oli n. 80cm ja ratojen jälkeen Tiia hyppäsi hetken linjaa, jonka toinen este oli lopuksi metrin. Estetreenit menivät kokonaisuudessaan tosi hyvin muutamaa tiputusta lukuunottamatta ja Viki oli kuulemma tosi hyvän ja varmantuntuinen hypätä!

Saatte nyt videoiden lisäksi hypyistä kuviakin, kun saatiin Marin kamera lainaan.
Henni käväisi lopuksi Viksun selässä ottamassa muutaman hypyn!Vikin hyppäilyjen jälkeen olikin sitten miun ja Fasun vuoro. Alkuverkkojen jälkeen hyppäsin muutaman verkkahypyn, jonka jälkeen aloin tulemaan n. 70-80cm rataa. Fasu oli ihan innoissaan varsinkin tuosta vikasta okserista ja teki siihen välillä melkoisia ninjaloikkia.. :D Hypättiin korkeimmillaan n. metrin rataa, joka sujui kyllä tosi hyvin! Välillä oli jarrut vähän hukassa ja kuskikin onnistui säätämään omiaan, mutta kokonaisuudessaan jäi tosi hyvä fiilis treeneistä ja poni oli kyllä ihan super! Viimeinen pysty ja okseri olivat 110cm, okserinkin yli poni leijaili ihan kevyesti, Fasu oli kyllä ihan elementissään :') Henni käväisi Fasunkin selässä lopuksi ja otti muutamia hyppyjä, joista korkein oli 110cm (sarjan toka osa)

Viimeisemmäksi muttei vähäisemmäksi oli Helkan ja Hennin kouluilun vuoro. Aluksi poni oli vähän possu, mutta parani huomattavasti loppua kohden. Lopuksi Helka olikin tosi tasainen ja rento, sekä kevyt edestä ja liikkui jopa hyvin omalla moottorillaan eteen!Henni otti Helkan kanssa yhden hypyn ponin mielenvirkistykseksi :) Kyllä innostui!

6 kommenttia:

 1. Miksi Helka satuloidaan noin taakse?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satulan sovittaja on käynyt Helkan satulan ihan katsomassa, että on oikeanpituinen ja muutenkin ponille sopiva. Helkalla on vaan sen verran lyhyt selkä, että näyttää olevan liian takana varmaan sen takia :)

   Poista
 2. Ihanan kevyen näköistä sun ja fasun meno ! (: hauskasti löytyy tuota ponnua! ja hauska tuo "valmistaudu pysähtymaan " ::: D eikä muissakaan mitään valittamista, hienoja ponskeja (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia kommentistasi! :) Haha, noi on kyllä hauskoja noi liikennemerkit tuolla esteiden joukossa!

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)