sunnuntai 28. lokakuuta 2012

peltokuvailua ja mörköestekisailua

Eilen päivällä Erika tuli Kouvolaan sunnuntain kisoja varten. Lähdettiinkin suhteellisen ajoissa tallille, kun suunnitelmissa oli pitkästä aikaa toistemme kuvailemista. Laitettiin ekaksi Helka kuntoon ratsastusta varten ja mentiin sitten tallin viereiselle pellolle.

Erikan blogista: "Kävelin ja ravailin hetken pitkällä ohjalla, kunnes aloin työskentelemään käynnissä. Helka tuntui vähän tahmealta alussa pohkeelle, mutta poni heräsi loppua kohden hyvin ja saatin nättejä pätkiä. Käynnin jälkeen aloin ravaamaan ja tässä vaiheessa poni taas melkein nukkui. Ravi tuntui kauhean hitaalta ja kovasti yritin saada sitä eteenpäin pyrkiväksi. Kyllä se lopulta taas onnistui, kun olimme jo jonkin aikaa ravissa tehneet töitä.Kun aloimme laukkaamaan niin poni heräsi totaalisesti ja yritti välillä viedä minua jonnekin, mihin ei olisi pitänyt mennä.. Kuitenkin ympyrällä sain sen pysymään ja toimimaan suhtkoht hyvin, vaikka vauhtia löytyikin enemmän :D Laukassa Helkaa oli muuten helppo ratsastaa, mutta kun vauhtia oli liikaa pienellä ympyrällä, niin omat aivoni eivät riittäneet kaikkialle. Laukkojen jälkeen siirryimme toiselle pellolle, missä vähän laukkailin ja otin muutaman hypyn pienelle pystylle. Helka meni hyvin esteistä yli!"Erikan loppuverkkaillessa Helkaa lähdin laittamaan Fasun valmiiksi. Yriteltiin hetki ponin kanssa kouluilla pellolla, mutta tuolla pohjalla ei ihmeellisyyksiin pystynyt.. Otin vähän käyntiä ja ravia molempiin suuntiin ympyröillä ja Fasu tuntui ihan hyvältä ratsastaa, mitä nyt tosi epätasainen pohjan takia. Otettiin lyhyitä laukkapätkiä suoralla uralla, kun en uskaltanut edes kokeilla ympyröillä laukkaamista. Mentiin lopuksi Fasunkin kanssa ottamaan muutamat loikat polven korkuiselle esteelle ja ponin mielestä este oli aluksi aika jännittävä! Pidettiin sitten omat mörkökisat kun ei huomisen kisoihin päästy ;D Hyppyjen jälkeen otin vielä hetken käyntiä ja ravia ympyrällä, jonka jälkeen venyteltiin eteen-alas ravit.
Hurrrja este! Söpö Fasu.. :D ♥


Melkein luulin jo päässeeni eroon tosta ulkokäden ihme vammauksesta oikeeseen kierrokseen, kun oon siihen lähiaikoina keskittynyt. Mutta en sitten näköjään, hyi olkoon minä!

Fasun ratsastuksen jälkeen juoksutin Vikin liinassa, jonka jälkeen tamma pääsi vielä hetkeksi irtona spurttailemaan laitsalle. Oli sen verran pimeää, ettei saatu enää matskua.Tänään
olikin vuorossa Erikalla ja Helkalla mörköestekilpailut lähitallilla. Ellankin piti mennä hyppäämään Vikillä 70-80cm, mutta ei pystynyt osallistumaan kun oli kipeänä :/ Erika hyppäsi suppean luokkavalikoiman takia vain pelkän 50cm, joka on kyllä naurettavan pieni meidän Helkallekin! Halloweenin kunniaksi ratsukot saivat laittaa jotain erikoisempaa päälle ja Erika pukeutuikin söpöön ravipukuun ;D Helkakin sai sinivalkoisen rintaremmin.

Erikan blogista jälleen (käykää sieltä lukemassa pidempi postaus): "
Rataa kävellessä se näytti melko helpolta, paitsi vikalle esteelle tuli kauhean jyrkkä tie. Pari estettä siellä pelotti minua, että Helka kieltää niille satavarmasti, mutta hyvin se hyppäsi! Verryttelyssä Helka eteni tosi reippaasti ja saatiin heti hyvät hypyt esteille! Lähdin hyvin mielin radalle :)
Radalla Helka liikkui hyvin eteenpäin ja aina tilaisuuden tullen kiihyttelin :D Tulimme enimmäkseen aika lähelle hypyissä, mutta onneksi Helka selvitti jalkansa esteistä yli ! Radan jälkeen tärisin vain ja kauhea puhina, kun en ollut radan aikana hengittänyt yhtään.. Minua oikeasti jännitti paljon tuo rata ! Katselin loput radat katsomosta ja ajattelin, että yksi ratsukko meni ainankin edelleni - meni se sen verran nopeaa vauhtia ja vieläpä iso hevonen. Kuinkas ollakkaan me voitettiin Helkan kanssa ! Yllätyin todella paljon palkintojen jakoon mentäessä, että minä voitin ! Ei aika ero suuri ollut sillä minun aikani oli 0.56,00 ja toiseksi tulleen hevosen aika oli 0.56,31 :D"


1/8

Hienot ♥ (sävy sävyyn!)


Erika kävi myöhemmin iltapäivällä käppäilemässä pellolla Fasun kanssa ja teki iltatallin, kun mie olin töissä. Ensi viikolla tiedossa varmaan Fasun klippausta ja ensi viikonloppuna suunnataan varmaan pitkästä aikaa maneesille pomppimaan!


(pst. pari lukijaa vielä lisää niin saadaan arvonta pystyyn! ;D)

10 kommenttia:

 1. hyvä minä ja helka !<3 No ei, kyl teki meette Fasun kanssa hienost ;)!

  VastaaPoista
 2. kuvailitko muitakin heppoja kun vain helkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ollut edes koko kilpailuissa :D Kyllä ainakin kamerasta löytyy muutama pätkä 50cm'stä.

   Poista
 3. mikä ton erikan blogi o?

  VastaaPoista
 4. Ootteko muuten tulossa ensvuonna tarhikseen leiriavustajiks? Ei mulla muuten mitään, mutta tuli tuossa mieleen ku katselin noita Fasun ja sun kuvia :D

  VastaaPoista
 5. Moi! Mun blogissa ois sulle haaste :)

  VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)