tiistai 6. marraskuuta 2012

If you be my star, I'll be your sky

Huh, johan on taas viikko nopeasti vierähtänyt ja viime postauksestakin on ehtinyt kulua jo tovi. En vain yksinkertaisesti ole ehtinyt kirjoitella blogiin, kun kaikki vapaa-aikani on mennyt töissä, koulussa, tallilla ja kavereiden kanssa. Enkä itse henk. kohtaisesti tykkää päivitellä blogia, ellei mukana ole ajankohtaisia kuvia/videoita. Pimeäkin tulee jo niin aikaisin, ettei saa arkisin enää mitään kuvailtuakkaan, höh :/ Kaiken lisäksi olen iltaisin aina ihan superväsynyt ja viikonloppunakin ehdin nukkua yhteensä vajaa 10h..

Tilasin uuden kisatakin vanhan ollessa pieni..

..enkä voinut olla ostamatta tätä ihanaa Lamicell'n huopaa!

Mutta nyt nopea yhteenveto viime viikosta (lyhyestä virsi kaunis vai miten se oli.. ;D)

Maanantaina käytiin Fasun kanssa hölkkäilemässä kevyesti hiekkasuoralla. Helkalla ja Vikillä oli vapaat, kun Ella oli kipeänä. Tiistaina Janna tuli miun seurakseni tallille ja mentiin Helkalla ja Fasulla pellolla vajaa tunti ilman satuloita. Keskiviikkona oli tullut mukavasti lisää lunta ja päästiinkin Ellan kanssa ratsastamaan tallille vievällä hiekkatiellä (joka on suljettu moottoriliikenteeltä) Ympyrällä otettujen alkuverkkojen jälkeen lähdettiin ravailemaan suoraa edestakaisin ja tehtiin matkalla mm. siksak-väistöjä, taivutteluja ja avoja. Laukassa keskityttiin lähinnä pitämään vauhti rauhallisena, joka onnistui Vikiltä paljon paremmin kuin Fasulta. Fasu ei sitten niin millään olisi halunnut malttaa (varsinkaan kotiin päin mennessä..) Ponskit olivatkin ihan hikisiä treenin jäljiltä ja hyvää kyllä teki niille!


Tallille vievä hiekkatie (videolta otettu kuvankaappaus)

Torstaina käytiin Ellan kanssa palauttelevasti edellisen päivän jäljiltä hölkkäilemässä lähimaastoissa ja laitettiin pitkästä aikaa Vikille ja Fasulle töppösetkin. Oli kyllä oikein tyylikästä askellusta varsinkin aluksi.. :D Perjantaina Fasu sai viettää "aivot narikkaan" -päivänsä ja käytiin läheisellä hiekkasuoralla spurttailemassa. Kyllä pojulla oli sitten niiin hauskaa! Viki ja Helka saivat vapaan perjantaina. Lauantaina kävin ennen töihin lähtöä maastoilemassa Fasun kanssa ja heitettiinkin vajaan tunnin lenkki. Oli niin ihanaa ratsastaa valosan aikaan ettei haitannut kyllä yhtään vaikka melkein koko lenkin ajan satoi. Myöhemmin iltapäivällä Ella klippasi osittain Fasun (mutainen mahan alus + jalat jäi klippaamatta ja siistiminen puoliksi kesken) ja liikutti kevyesti Helkan ja Vikin.

Haha, vähänkö söpö poni.. :D (viime talvelta)

Sunnuntaina
käytiin maneesissa ennen miun töihin lähtöä hyppäilemässä. Kia lupautui meille kuvaajaksi, paljon kiitoksia vielä! ((Käykäähän muuten ihmeessä tutustumassa Kian uunituoreeseen blogiin, joka seurailee hänen ja upean vuokriksensa Santun taivalta!))


Rakenneltiin maneesiin pieni viiden esteen rata, sisältäen sarjan, kaksi yksittäistä pystyä ja okserin. Muutaman verkkahypyn jälkeen aloitettiin n. 70cm korkuisesta radasta ja nostettiin sen jälkeen rataa kymmenen senttiä. Tultiin molemmat se kerran, jonka jälkeen nostettiin rata miulle ~90-95cm korkeuteen ja lopuksi vielä kaikkia muita paitsi sarjaa korotettiin n. 10cm. Hyppäsin radan jälkeen vielä kerran okserin vähän isompana (oisko ollut n. 110cm) Ja loppuverkkojen jälkeen ponskit pääsivät vielä hetkeksi spurttailemaan vapaana maneesiin.





Molemmat ponskit hyppäsivät kyllä tosi hyvin, eikä yhtään pudotuksiakaan tullut! :) Fasukin oli viimeeksi päässyt hyppäämään kisoissa kuukausi sitten, että olin jo varautunut paljon paljon pahempaan. Tottakai edessä on vieläkin paljon tekemistä, mutta onneksi on talvi aikaa treenailla! Oli muuten yhtä jäykän näköistä touhua Fasun kanssa kuin miltä tuntuikin, no ehkäpä nuo housut joskus venyvät (ja ehkä olisi kannattanut sovittaa myös kokoa isompia.. :D) Mutta pitääkin keskittyä ensi hyppykerralla tuohon laukan istumiseen entistäkin enemmän!

Mie lähdin maneesin jälkeen töihin, Ella ja Kia jäivät tallille ja kävivät liikuttamassa Helkan hiekkatiellä. Kiakin pääsi kokeilemaan ponia ja hyppäsivät pikkupystyä :)



Laittelin nyt vain molempien isoimmat radat (+lopussa Helkan ratsastuksesta pätkiä) Fasun rata tuli vähän pätkissä ja juoksutuksesta ei ollut kuin ihan lopusta, mutta pikkuvikoja!



Maanantaina ratsastin Fasun palauttelevasti ~30min koulupenkin kanssa.
Ratsastin kokoajan puolipitkällä ohjalla ja vähän pidemmässä muodossa, enkä vaatinut laisinkaan kootumpaa muotoa. Oikein tyytyväisen ja rennon oloisena poni hölköttelikin menemään :') Ravissa Fasu jäi tosi hyvin ulko-ohjalle ja pyydettäessä venytti myös hyvin eteen-alas. Fasun ratsastuksen jälkeen juoksutin Viksun liinassa ja reipas Roosa-apulainen olikin sillä välin laittanut kaiken valmiiksi tallissa (kiitos♥) Tänään kouluilin Fasun kanssa tallin viereisellä hiekkatiellä ilman satulaa ja poni oli superhyvä! Käynnissä tehtiin muutamia väistöjä ja avoja, ravissa taasen muutamia siirtymisiä ja laukassa keskityin lähinnä siihen, että laukka pyörii hyvin. Fasu oli tänään kevyt ja miellyttävä ratsastaa, sekä taipui ja kuunteli tosi hyvin - hieno jäbä!

Ella & Fasu hiekkatiellä reilu vuosi sitten!


Keskiviikkona/torstaina olisi tarkoitus käydä vielä maneesissa vähän pomppimassa ennen kisoja, jos saadaan vuoro varattua. Fasun kanssa suuntaamme tosiaan sunnuntaina Haminaan aluekisoihin hyppäämään 80 & 90cm (huomasinpas että VIP oli eilen, jälkkärinä mukaan..)

PS. MUISTAKAAHAN LUKIJA-ARVONTA ! :)

4 kommenttia:

  1. Missä oot töissä?:) tosi kiva blogi!:)

    VastaaPoista
  2. jenna ootko sä ikinä ratsastanu tolla vikillä? ois kyll mielenkiintosta nähä videota ku sä menisit sillä! :--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, joo oonhan mie.. :D Pitää katella jos joku päivä vaikka maneesissa vaihettais hetkeks Ellan kans heppoja!

      Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)