maanantai 8. lokakuuta 2012

duracel-Fasu + seuramestaruudet

Muutama vanha julkaisematon kisakuva viime kisoista © Moona Espo




Perjantaina
lähdinkin jo tallille, kun oli pakko saada jotain tuntumaa poniin ennen kisoja. Torstain vapari + suht kevyt alkuviikko lupasikin jo hyvää ja vastassa olikin aika _reipas_ poni. Kouluilin aluksi puolituntia tallin viereisellä hiekkatiellä, jossa otin kaikki askellajit läpi. Fasu ei meinannut aluksi oikein keskittyä, vaan kyttäili vähän kaikkea, mutta pikkuhiljaa alkoi onneksi rentoutumaan. Fasulle pitäisi pitää ainakin kerran viikkoon kunnon "aivot narikkaan"-päivä, joten päätin lähteä purkamaan ponilta ylimääräisiä energioita.

Mentiin siis päästelemään läheiselle hiekkasuoralle reiluksi puoleksi tunniksi (toki välillä myös käveltiin ja ravailtiinkin) Toiseen suuntaan tulin aina hiekkasuoran päätteeksi pikkumäen, jolle Fasu ei koskaan meinannut pysyä nahkoissaan. Se olisi muutenkin omasta mielestään voinut juosta vaikka maailmantappiin.. :D Käveltiin takaisin tallin viereiselle hiekkatielle, jossa ravailin hetken tuntumalla ja otin sitten eteen-alas ravit(, joihin vieläkin riitti virtaa.)


Hiekkasuorasta muutama viimevuotinen kuva :)


Lauantaina
Ella kouluili Vikin kanssa ja antaakin kuvien puhua puolestaan:









Ellan jälkeen liikutin Fasun kevyesti ilman satulaa hiekkatiellä ~25min. Laukkojen jälkeen otin pikkukavaletin hetkeksi mukaan kuvioihin ja siitäkös poni riemastui! Tarkoituksena oli vain ja ainoastaan malttaa, malttaa ja malttaa. Hypyt itsessään oli tosi hyviä, napakoita ja löytyi sieltä lopulta rauhallisiakin hyppyjä. Ei veivattu tämän asian kanssa enempää, lopetin heti kun poni jäi oikeasti odottamaan ennen estettä. Kokonaisuudessaan poni oli muutoin tosi miellyttävä ratsastaa ja malttoi tällä kertaa hyvin myös keskittyä.

Sunnuntaina suunnattinkin Fasun kanssa kohti seuraestekisoja ja samalla seuramestaruuksia. Ja Iida lähti meille kisahoitajaksi - paljon kiitoksia vielä! Starttasin 70cm (AM5), joka oli junioreiden mestaruusluokka. Sen lisäksi startattiin myös 80cm (AM5) luokassa.

70cm'n verkka meni ihan ok, kerrankin ehdin verkkaamaan suht hyvin molempiin suuntiin. Radan yritin mennä hiljakseen, ajalla kun ei ollut väliä - vain sillä, että saisi puhtaan radan. Fasu oli aika vahva edestä, enkä saanut pidätteitä lähes juurikaan läpi. Ratti sentäs toimi joten kuten! Kolmosesteelle oli paikka vähän enemmän ja vähemmän haussa, siihen tuli sitten jotain ihan epämääräistä räpellystä... Seuraava huomautettava asia olisikin noi vaihdot, jotka poni kyllä osaa, mutta kuskin pitäisi vaan olla paaljon nopeampi ja vaativampi niiden suhteen.. Loppurata oli ihan siedettävä, mitä nyt meinasin vielä unohtaa viimeisen esteen.

Uusinnassa Fasua ei ainakaan tarvinut yhtään käskeä eteen.. :D Jotain positiivista sentäs (?) Eipä tuosta oikein ole mitään sanottavaa, ei mikään tyylipuhtain suoritus todellakaan ollut.
Ja en kyllä tosiaankaan tiedä mikä ihme tuo asento on joidenkin esteiden päällä?!? Ennenkään mitään tollasia ongelmia ollut - ei huhhuh :D En tiedä pitäisikö tässä itkeä vai nauraa.. Jalustinhihnat vissiin oli vähän eripituiset ja mie tajusin sen vasta videolta katsoessa.

Kuitenkin puhtaat radat molemmista vaiheista ja toiseksi nopein aika, joten sijoituttiin lopulta luokassa toisiksi! Ja samalla saatiin myös junioriestemestaruus hopeaa!! :)


© Sirkku Riitala

© Moona Espo

© Moona Espo

© Moona Espo


© Moona Espo

Olin vielä kävelemässä/opettelemassa rataa, kun poni olisi pitänyt olla jo melkein verkkailtu.. Lähdin seuraavassa luokassa toisena, joten pikku paniikki ehti iskemään :D Ehdin verkata toiseen suuntaan hetken ja ottamaan yhden hypyn, kun piti jo suunnistaa radalle. Yritin mennä rauhassa, mutta poni oli (ylläri) vähän toista mieltä asiasta. Nelosesteelle asti meni hyvin, mutta vitosestettä ennen en saanut Fasua tarpeeksi takaisin, joten tuloksena oli ihmeellistä räpellystä. Loppurata sujuikin sitten onneksi ihan jees :)

Uusinta olikin sitten 90cm ja poni oli ihan menopäällä. Nelosesteelle en saanut mitenkään pidätteitä läpi, joten napattiin siitä puomi mukaan ja sen jälkeen hyppäsinkin jo väärän esteen. Enkä suinkaan ollut opetellut väärää rataa..

Nämä © Moona Espo





Mitenkään tyytyväinen en ole ratoihini, toki olen superiloinen siitä, että poni hyppäsi hyvin, saatiin 3 puhdasta suoritusta ja hopeaa. Viime kisoissa Fasu kuitenkin malttoi niin nätisti ja nyt edellisissä valmennuksissakin jäänyt pyydettäessä tosi hyvin odottamaan ennen estettä, äh. No lähiviikkoina ponista on kyllä kuoriutunut kotioloissakin sellainen duracellpupu, lieneekö ilmojen viilentyminen vaikuttaneen asiaan. No tästä jatketaan vain etiäppäin, ensi kisoissa sitten _toivottavasti_ paljon siistimmin. Meinasin jättää radat julkistamatta, mutta olkoon.

Ja olin muuten onnistunut jotenkin ihmeellisesti laittamaan tuon Fasun ketjun niin, että se otti kuolaimeen kiinni. Aina hidastaessa, kääntäessä jne. ketju väänsi välillä myös kuolainta, joka vaikeutti samalla huomattavasti. 70cm perusradalla Fasu yhdessä vaiheessa ravisteli päätänsä pidätteen jälkeen. Tajusin ja korjasin sen muistaakseni ennen 90cm uusintaa ja poni oli paljon parempi ratsastaa verkassa (radalla tosin jarrut oli sitäkin enemmän hukassa) No mitäpä tästä opimmekaan, yhtä asiaa ainakin viisaampana ensi kerralla!


Esim. tästä kuvasta näkee (klikkaa isommaksi)



Ja vielä muutama kuva © Krista Heikkilä, kiitokset!






Miul oli nähtävästi kypäräki silmillä (kuvista päätellen) melkein koko ajan.. :D

Ehkä jätetään tämä itsensä kritisoiminen tähän - voisin toki jatkaa sitä vaikka loputtomiin, mutta siirrytään iloisempiin asioihin. Eli perjantaina olisikin luvassa kouluvalmennus! Bongasin facebookista ilmoituksen, että Nancy Walker tulee valmentamaan Suomeen lokakuun alkupuolella ja kiinnostuin heti. Hintakaan ei ollut kovin paha (sisältää tulkinkin), joten laittelin heti sähköpostiviestiä ja sainkin perjantai-illaksi tunnin, jes! Voin tehdä valmennuksesta jonkinnäköisen koosteen, jos haluatte? Ehkä saatte jotain videoitakin :)


Sunnuntaina lähden ehkä hyppäämään Kotkan alue-esteille 80cm & 90cm, pitää vielä katsoa viitsinkö lähteä. Saatiin muuten Kristalta lainaan klipperi, joten Fasu ja Helka pitäisi joku päivä klipata. Vikiä ei ainakaan nyt tarvitse, kun neiti on muutenkin niin ohut karvainen :D

6 kommenttia:

  1. Näin sut :D Hienosti teil meni :) Itellä huonommin koska kiellettii sille sarjanlle:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa! No kiitokset :) Harmi, mutta ensi kisoissa sitten paremmin! :)

      Poista
  2. hei mistä sait/löysit noita takkulan kisojen kuvia? :) ja hyvin meni teillä kisat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moonalta sain ne jo aiemmin, mutten muistanut niitä julkaista blogiin :D Mutta kiitokset!

      Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)