perjantai 19. lokakuuta 2012

viikon kuulumisia, äänestys, hihs, ostoksia jne!

Otsikosta voikin päätellä, että pääsin kuin pääsinkin HIHS'iin tänä vuonna, vaikka näytti aluksi aika huonolle. Esittelen aluksi muutamia viime viikon ostoksia (HIHS ostokset alhaalla)

KL'n ratsastuspaita -50% (ovh. 63e)

HKM musta toppatakki ale 58e (ovh. 98e)

Vikille perus Rain Busterin sadeloimi kaulakappaleella, 85e

Kiillotusainetta, 19e (+tavallista isompi koko)

Numerolappu 2,50e

Mutta nyt ensin lyhyesti viime viikkoon:

Perjantaina
kävin Fasun kanssa lähimaastoissa käppäilemässä ~½h ilman satulaa edellisen päivän hieronnan jäljiltä. Lauantaina menin Fasulla kentällä koulupenkin kera ~40min. En tehnyt vielä mitenkään rankkaa treeniä - otin vain kevyesti kaikki askellajit läpi ja taivuttelin huolellisesti ponia niin, että se taipui hyvin koko rungostaan ja oli rento. Sunnuntaina päästiin lähtemään Nancy Walkerin kouluvalmennukseen ja Nancykin ratsasti Fasulla. Valmennuksesta tulossa analysointia myöhemmin, kunhan saan tiedon saanko julkaista siitä videoita täällä blogissa.
Valmennuksen ns. "teemana" oli pääpiirteittäin saada Fasun selkä liikkumaan paremmin, sekä hidastaa askeltiheyttä ja pidentää askelta.

Ekasta vastaan tulleesta videosta nopeakauhea print screen :D

Maanantaina
vanha luokkalaiseni Janna tuli miun kanssa tallille ja liikutettiin yhdessä Fasu ja Helka kentällä ilman satuloita. Fasun kanssa kerrattiin hiukan valmennuksessa käytyjä asioita ja poni olikin loppua kohti tosi kiva ja kevyt ratsastaa. Pidin treenin vielä aika kevyenä, etenkin kun Fasulla oli viime viikko ollut kevyt lihasjumien takia ja en viitsinyt pitää toista rankempaa päivää valmennuksen jälkeen. Huutelin myös Jannalle muutamia ohjeita Helkan kanssa ja parivaljakko näytti välillä oikein hyvältä!

Tiistaina Erika tuli Helkailemaan ja suunnattiin ensin ponskien kanssa kentälle, jossa Erika ratsasti Helkan kaikissa askellajeissa. Kenttä on vähän (ja vähän enemmänkin..) huonokuntoinen jatkuvien loppumattomien sateiden takia, jonka takia Erika pystyi menemään vain suht pienellä keskiympyrällä. Helkan kanssa nyt kentälle mahtuu vielä ihan hyvin menemään, mutta mie suosiolla Fasun kanssa vain kävelin ja siinä samalla ohjeistin Erikaa. Kentältä lähdettiin tallin viereiselle hiekkatielle, jossa otin Fasulla kaikki askellajit läpi. Poni ei olisi oikein jaksanut keskittyä, säpsyi välillä ties mitä, kun pimeäkin oli tullut ja lenkkeilijät/pyöräilijät eivät pimeydestä erottuneet kuin vasta lähistöllä. Laukassa Fasu oli aluksi aivan järkyttävän huono ratsastaa, jännittynyt, kiireinen jne. Mutta muutaman kierroksen jälkeen poni alkoi rentoutua ja saatiin sieltä monia hyviäkin pätkiä!



Toukokuu 2011 kuvia. Ehkä pitäisi kohta etsiä talvikuvia blogiin..



Kuivu pian ♥

Keskiviikkona menin Roosan kanssa tallille, kun Roosa tuli meille yöksi. Kävin ratsastamassa Fasun kanssa hiekkatiellä ja Roosa sillä välin putsaili kaikkien ponskien karsinat, laittoi heinät&vedet ja lakaisi käytävän. Fasu oli edellistä päivää paljon parempi ratsastaa, vaikka hiekkatien pohjakin on suurelta osin mennyt jo niin puuroksi, ettei siinä mitään ihmeempiä enää tehdä.. Äh, tulis nyt sitten se talvi ja lunta niin pääsis kunnolla treenailemaan (mitäs me maneesittomat) Poni oli jo nyt alusta saakka tosi kivan tuntuinen ja kuulolla.

Valmennuksen jälkeen on muuten vähentynyt tuo Fasun älytön kiirehtiminen käynnissä varsinkin laukkojen jälkeen - jes! Laukatkin saatiin nyt pyöriviksi ja rennoiksi, mitä nyt aluksi keskusteltiin siitä kumpi määrääkään nopeuden. Pitää varmaan huomenna käydä rallittelemassa lähimaastoissa hiekkasuorilla, kun ponille tuota ylimäärästä energiaa on kertynyt taas ihan riittämiin. Fasukun tarvitsee aina kerran viikkoon sen "aivot narikkaan" päivän, ettei toisen mielenterveys vaan järky liikaa.. ;D

Torstaina lähdettiin kolmestaan Veeran ja Roosan kanssa kohti HIHS'iä heti seiskan jälkeen aamujunalla. Oltiin lopulta alueella sisällä joskus kymmenen aikoihin ja siellä vierähtikin mukavasti melkein 6h. Halusin keretä vielä illalla tallille, joten lähdettiin neljän jälkeen lähtevällä junalla takaisin Kouvolaan. Fasun kanssa pidin tänään ihan kävelypäivän ja käytiin Ellan kanssa käppäilemässä Vikillä ja Fasulla ~½h lähimaastoissa. Ella oli ennen ratsastusta juoksuttanut hetken Viksua kentällä liinassa ja irtona. Tamma oli kuulemma loikkinut innoissaan ja vetänyt välillä myös ilopukkeja, aaws :D

Laittelen muutaman kuvan päivästä (en jaksanut muokkailla noita enää mitenkään):











Oli kyllä oikein mukava päivä Helsingissä ja oishan siellä nyt pidempäänkin viihtynyt, vähän tyhmä kun jouduttiin lähtemään niin aikaisin. Olen jo monta vuotta tahtonut kovasti HIHS'iin ja tänä vuonna vihdoin pääsin. Ensi vuonna jos vaikka oltaisiinkin Fasun kanssa itse hyppäämässä, vähän semmoista tavoitetta oon ensi vuodelle suunnitellut ;D

Sitten muutamia ostoksia expo-alueelta:


HKM'n ratsastushousut, 60e

HV-Polon yleis/estehuopa 55e

Eskadronin kouluhuopa, 35e

Jacsonin aivan ihanan väriset suojat ♥ 50e

Perus Roecklin talvimalli, 30e

Lisäksi muutamia muitakin suojasettejä ja huopia meinasi tarttua mukaan, mutta sain onneksi hillittyä itseni.. :D Oon niin rakastunut tuohon navy-väriin varsinkin yhdessä punaisen ja/tai valkoisen kanssa. Vastahan muuten ostin tuollaisen punasini(valkoi)sen Eskadronin estehuovan meille pääosin kisakäyttöön ja Fasulta löytyy myös tälläinen huopa. Löysin tuollaiset aivan ihastuttavat sinipunavalkoiset pintelit ja sanoin sitten vielä, että hitsikun löytäisi tuon väriset suojat niin eiköhän seuraavalla kojulla ollut! Aivan _pakko_ oli ostaa :D


Tuollaiset suojat + huovan ostin joskus Hööksistä 2010 alkukesällä Fillylle. Tykkäsin niistä niin paljon, että oli pakko jättää ne itselle enkä raaskinut antaa niitä eteenpäin :D Onhan nuo suojat nyt parissa vuodessa kuluneet, joten hyvä että satuin löytämään noi Jacsonin suojat!

Helkalle pitäisi tilata nyt kisasuojat, mutta me ei osata mitenkään päättää ostasimmeko ruskeat vai siniset.. Helkan muut varusteet ovat väriltään ruskeita, joten toisaalta tuo sininen toisi kivan pienen värivivahteen, mutta tuo ruskea on taas niin kivan sävyinen, äh. Meiltä löytyisi jo ponille suojien kanssa yhteensopiva huopa sekä sinisenä että ruskeana.


Helka viime kisoissa ruskeissa © Iida Ruusunen

Ihanaa, että syysloma alkaa huomenna - sitä onkin jo piiitkään odotettu! Tosin mie oon siitä muutaman päivän töissä, mutta haitanneeko tuo kovin paljoa.. :D Ajattelin nyt sunnuntaiksi varailla maneesin sileällä työskentelyyn, että pääsisin edes jotenkin kouluilemaan kunnolla. Saatetaan me tosin innostua ottamaan muutama hyppykin lopputunnista, kun Fasulla on hypätty viimeeksi pari viikkoa sitten. Mutta sen näkee sitten.

Syyslomalla teen ainakin muutamia haasteita tänne blogiin ja ehkä saan otettua itseäni niskasta kiinni ja tehtyä vihdoin ja viimein sen Fasun varustepostauksen. Jos nyt sattuisi joku kaunis aurinkoinen päivä ensi viikolle! Saatte toki ehdotella myös muita erikoispostauksia, pyrin niitä loman aikana toteuttelemaan ehtimiseni mukaan!

Heitelkäähän kommenttia, mitä tykkäsitte postauksesta?


Mutta nyt läksyjen kimppuun ja reippaana seiskalta ylös - meni näköjään taas vähän pitkään..

18 kommenttia:

  1. suojiin en kommentoi mitään, koska haluun noi molemmat suojat :D en osaa päättää parempii.. Mut noi huovat mitä ostit nii ne on ihania <3 ja noi hepat mitkä hyppii HIHSis ! ahh, oisin halunnu mukaa mut miks ei oo rahaa :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha ;D Juu, miekin tykkään ♥ No ens vuonna sitten tuut!

      Poista
  2. Tää oli ihan superkiva postaus ja hyvin jakso lukea loppuun :) Ostakaa Helkalle ne ruskeat suojat, koska sitten on samansävynen koko poni! ;---)

    ps. ah toi huopa ja ne suojat mitkä ostit ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia kommentistasi! :') Kiva kuulla, että postaus oli mieluinen!

      Poista
  3. Kivoja ostoksia! :)
    Varsinkin tuo Eskan huopa! Itse tykkään noista suojista enemmän sinisinä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie rakastuin tuohon Eskan huopaan heti ja se sattui olemaan vielä ihan mukavassa alennuksessa, joten tarttui ehdottomasti mukaan :D Mutta suurkiitokset siulle kommentistasi!

      Poista
  4. Millons tää ulkoasu vaihtuu ?? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie laittelin joskus parisen viikkoa sitten sähköpostia ulkoasusta, mutten ole saanut siihen vastausta, sen takia on kestänyt :/ Saan tosin kyllä onneksi toistakin kautta bannerin, joten sanoisinko että piakkoin!

      Poista
  5. Voi ei, ihanat noi Jacksonin suojat! Ei niitä shettiskokosena sais.. :') Ja muutenki kamalan kivoja varusteita. Sääli kun itse en päässyt tänä vuonna HIHSiin )-:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Ei ainakaan HIHS'ssä ollut myynnissä kuin pony ja full-kokoisena :/ Helkalle yritin sieltä suojia katsoa, mutten nähnyt yhtäkään shettiskokoista suojasettiä tai sitten pieniä pony-kokoisia. Ensi vuonna sitten! :) Mutta paljon kiitoksia siulle kommentistasi!

      Poista
  6. tää postaus oli tosi kiva :) tykkäsin lukee ja sillee :) ja joo minää ainaki aluisin et tekisit sen varustepostauksen ! :D

    VastaaPoista
  7. vähä ihanii kamoi oot löytäny hihsist :)) en ite ehtiny ostaa mitää sielt... vaik oisin halunnu ! mut joo, pakko alottaa taas blogin lukeminen ku tää on jotai lagannu ettei oo ottanu sitä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siel oli kyl vaikka mitä kivaa myynnissä! Miten et ehtinyt :o Haha, joo miulki blogger on välillä jotain vammaillu ton suhteen :/ Mut paljon kiitoksia siulle kommentistasi!

      Poista
    2. en itseasias itekkää tiiä.. siin oli vaa 1 tauko ja sil tauol meijä kaveri halus ruokaa ja sit mentii syömää ja sit oli enää vaa yks 10 min tauko ja sit mentii vessaa ku sin oli iha sika pitkät jotot ja oltii kokoaja vaa kattoo sitä showta ja sit lopuks niit alettii jos sulkee ja kyyti tuli ja sillee :D

      Poista
    3. Haha, voi ei :D Aika hyvin sanoisinko! No Tampereella on huhtikuussa hevosmessut ;D

      Poista
  8. Hei uusi ulkoasu ;) Tää on kivan syksyinen! Toi banneri on muuten tosi kiva, mutta toi helkan ja mun kuva heti tossa ensimmäisenä XDXD ihan hirvee kuva :D!! Helka näyttää ihan muulilta ja mäki tuolla ihan miten sattuu xdd Mut muuten gillar <3

    VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)