sunnuntai 30. syyskuuta 2012

chasing the sun (mm. estevalkkailua)

Perjantaina käytiin Ellan kanssa maastoissa seikkailemassa Vikin ja Fasun kanssa. Mentiin käyntipainoitteisesti noin tunnin lenkki, mutta otettiin myös muutamat ravipätkät. Käytiin tutustumassa pitkästä aikaa tallin lähellä olevaan ns. monttuun, jonka pohjalla on vettä. Ella kävi vielä maastakäsin tarkastamassa varmuuden vuoksi pohjan kunnon. Ollaan muutaman kerran ennenkin yritetty saada poneja menemään siitä ja kerran oon muistaakseni tippunutkin, kun Fasu vähän otti ja lähti. Nyt poni meni kuitenkin nätisti sinne alle viidessä minuutissa, vaikka jouduttiinkin aluksi neuvottelemaan asiasta.. :D Pitääkin käydä joku päivä ottamassa siitä video, niin näätte! Vähän vaikea selittää.

Huomasin muuten, etten oo blogiin laittanutkaan filmikameralla otettuja mustavalkokuvia, joita otin kuviksen työtä varten viime keväänä. Laatu on kehno, kun nappasin kameralla niistä kuvat blogia varten, mutta pitää skannata ne joskus koneelle ja laittaa sitten uudestaan.



Vähän valot yms. heijastu näihin, sen takia värit huonot :/

Vähän huonot jalka-asennot, kun en yhtään tiennyt mistä kohtaa otti kuvan.

Lauantaina
Vikillä ja Helkalla oli vapaat. Fasun kanssa kävin tallin viereillä hiekkatiellä tekemässä ~20min nopsakan treenin ilman satulaa riimuilla. Otin kaikki askellajit läpi ja tulin muutaman kerran laukassa pikkukavalettia molempiin suuntiin. Hypyt meni tosi hyvin, poni malttoi superisti, eikä lähtenyt rynnimään esteelle :) Ravissa saatiin myös tosi kivoja ja rentoja pätkiä - että on kyllä mukava mennä riimuilla vaihtelun vuoksi!

Tänään oltiinkin Fasun kanssa estevalkassa. Viis nukkumisista, mie päätin kuitenkin lähteä sinne valkkaan, kun ei oltaisi päästy muuten hyppäämään kunnolla ennen kisoja.


Alkuverkkailtiin aika itsenäisesti kaikissa askellajeissa, jonka jälkeen aloitettiin tehtävät. Ekaksi tultiin muutaman kerran molempiin suuntiin kolmea laukkapuomia kolmen laukan väleillä, joka sujui ihan hyvin. Seuraavaksi tultiin tuota 3 ristikon linjaa molempiin suuntiin  ravissa. Ekan ristikon jälkeen piti väistää tokan ristikon ohi okserin ja ristikon välistä. Väistön jälkeen piti nostaa seinän puoleinen laukka ja sitten hypätä hiukan kaarevasti toinen ristikko. Tää tehtävä sujui meiltä vähän vaihtelevalla menestyksellä, kuski oli ihan nukuksissa ja valmentajan kanssa naurettiikin, kun oltiin ihan hitaita näin aamusta.. :D Loppujen lopuksi saatiin ihan ok't suoritukset siihen. Pitääkin ottaa joskus kotona sama tehtävä harjoitteluun!

Sen jälkeen tultiin molempiin suuntiin niin, että hypättiin 1. ristikko ja 2. ristikko, jonka päälle tehtiin ympyrä niin että hypättiin myös tuo valkoruskea este. Sitten hypättiin uudestaan 2. ristikko ja perään 3. ristikko. Tehtävä sujui ihan hyvin, mitä nyt oli vähän rytmi ja omat avut hakusessa. Roikuin vähän liikaa sisäohjassa oikeaan suuntaan ja poni oli ihan mutkalla.. Vasempaan kierrokseen koko tehtävä sujui huomattavasti paremmin. Sen jälkeen tultiin kaksi kertaa suoraan tuo kolmen esteen linja, joka meni hyvin!



Lopuksi tulin vielä 3 kertaa pikkuradan, ensin pienempänä ja kaksi seuraavaa kertaa vähän isompana. Radat meni kokonaisuudessaan hyvin, mitä nyt okserin jälkeen oli aina pieniä ongelmia vaihdoissa.. :D Ja Ella sai oikeat asetukset kameraan vasta toka vikan radan aikana. Jossain pätkissä kuvaus myös vähän heiluu, joku johtui jostakin kissasta, joka tuli kynsimään Ellaa?! Jätin noihin ratoihin kuitenkin äänet, muista klipeistä otin pois, kun Ellan äänitehosteet/valitukset olivat aika mielenkiintoisia :D Kumpi parempi musiikki vai äänet?




Huomenna tai tiistaina jos ilma suosii Ella luultavemmin hyppää Vikillä ja Helkalla. Siitä tulossa sitten myöhemmin videokoostetta blogiin! Ensi sunnuntaina onkin seuramestaruudet, joihin ainakin Fasu ottaa osaa. Helkalle siellä olisi vain 50cm luokka ja Ella tuskin vielä lähtenee Vikillä kisoihin näin vähällä treenillä. Mestaruusluokka on 70cm AM5 ja hyppään myös 80cm AM5'n. Sitä seuraavana sunnuntaina onkin sitten Kotkassa taas alue-esteet, joihin ollaan Fasun kanssa todennäköisesti myös menossa hyppäämään 80 & 90cm.

Katselin muuten, että ulkomailta tulee parin viikon päästä kouluvalmentaja tänne lähistölle ja sinne ajattelin suunnata Fasun kanssa, jos saadaan mitenkään onnistumaan. Vähän liian myöhään huomasin ilmoituksen ja samaisen viikon sunnuntaina on kisatkin, joten lauantaille tai maanantaille en viitsi valmennusta ottaa, jota ehdotettiin. No pitää katsoa miten asian käy, jos ei tällä kertaa päästä mukaan niin sitten ensi kerralla :)


Suunnittelin myös, että jos joskus saadaan 550 lukijaa täyteen niin järjestän uuden arvonnan!

9 kommenttia:

  1. Mielestäni äänet ovat parempia, ainankin ite tykkään kuunnella, saattaa saada vinkkejä omaankin ratsastuskseen:) Hyvältä näyttää meno ja mukava blogi muutenkin (:!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jees, pitääkin varmaan sitten ensi valkka videoon jättää äänet :) Paljon kiitoksia siulle kommentistasi ja kiva kuulla, että blogi on mieluinen!

      Poista
  2. Äänet ovat mustakin paremmat! Kiva postaus jälleen kerran :)

    VastaaPoista
  3. hieno fasuuuuuuu (; Joo jätä vaaan äänet valkkavideoihin :) jaja fasu oli eilen ihan sekopäääääää:D:DDD jeje ekohta tulee arvontaaa :p kummalle tulee ensin ;)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha ;D Söpö Fasu ♥ Tiiä sitä! Varmaa siulle kummiski :D

      Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)