lauantai 5. toukokuuta 2012

kulunut viikko ja vesipedot

Maanantaina käytiin Fasun ja Helkan kanssa maastoilemassa. Tehtiinkin kunnon maastolenkki ja käytiin ponien kanssa myös ensimmäistä kertaa tänä vuonna kahlailemassa. Molemmat menivät heti suosiolla veteen ja olihan niillä hikikin, kun oltiin aika reippaasti laukkailtu. Annettiin Fasun ja Helkan hetken aikaa puljata rannassa, jonka jälkeen lähdettiin kotia kohti.

Ihan täysin ongelmitta ei tältäkään reissulta selvitty. "Uimapaikalle" päästäksemme meidän piti ylittää autotie, jossa ei onneksi suurempaa liikennettä ole. Päästiin jo tien yli kunnes molemmat ponskit äkkäsivät jonkun vanhan nojatuolin tien reunassa ja sitten lähdettiinkin äkkiä takaisinpäin. Ohjasin Fasun sivulle mahdollisimman kauas nojatuolista, että päästäisiin edes kunnolla tien yli. Siinä ne hetken Helkan kanssa tuijottelivat turvallisen välimatkan päästä tuota pelottavaa nojatuolia, jota käytiin sitten tarkemmin lähempää tutkimassa. Helka päätti sitten nostaa etujalat hetkeksi sen päälle ja myöhemmin vielä Fasu kaatoi tuolin turvallaan nurin... :D No oppipahan varmaan ilkeä nojatuoli läksynsä.


Sitten toinen pikku äksidentti. Eli nostin laukan yhden tutun polun alussa, jota ahkerasti ollaan käytetty aiemminkin. Talven aikana polulle oli kuitenkin taipunut isoja oksia, jotka tulivat todella yllättäen. Fasu ei ottanut enää pysähtyäkseen silloin kun tajusin oksat, joten laukattiin sitten niitä päin ja Helka tietysti seurasi perässä. Oksat sitten lämähtivät suoraan Erikan naamalle, joka sen takia tippui ja oksat saivat vielä nätisti aukaistua Erikan huulen. Ihan mukavasti siitä verta tuli, mutta matkaa päästiin jatkamaan ihan normaalisti. Helka onneksi pysähtyi heti Erikan tiputtua ja Erika sai pidettyä ohjista kiinni loppuun asti. En nimittäin tiedä minne tuo poninvintiö olisi siitä karauttanut, jos olisi päässyt vapaaksi.





Ennen tallia käytiin Erikan kanssa vuokraamassa muutama filmi leffailtaa varten ja käytiin myös syömässä jätskiannokset Caminitossa ♥ Myöhemmin käytiin vielä nopsakasti Kouvolan hyppyrimäellä ja kiivettiin pienemmän hyppyrin huipulle ottamaan kuvia.



Tuosta viime vuotisesta blogikoosteesta näkee tuota uimapaikkaa, jossa maanantaina oltiin, sekä vähän myös maastopolkuja joissa maanantaina laukkailtiin. Nähtävästi videon lopussa on tuo hassu Vikin pään pyöritys, jonka sai aikaan lämpölinimentti Vikin selässä..

Tiistaina mentiin Erikan kanssa rennohkosti ilman satuloita. Mentiin aluksi kentällä ja siirryttiin siitä hetkeksi pellolle, jonka jälkeen loppuverkkailtiin kentällä. Innostuin kentällä tekemään Fasulla käynti- ja ravipohkeenväistöjä, sekä diagonaalilla ravipidennyksiä. Kyllähän sieltä jonkinmoista liikettä irtosikin ja kaiken kaikkiaan poni oli tosi kivan tuntuinen! :)

Keskiviikkona Ella palasi kaveriltaan takaisin Kouvolaan ja liikutti Vikin kentällä ennen miun tuloa tallille. Tamma oli kuulemma ollut oikein mukava ja Ellalla oli ollut ihanan kotoisa olo päästessään 5 päivän tauon jälkeen takaisin Viksun selkään. Kentällä Ella oli mennyt keskiympyrällä kahta estettä, joista toinen oli korkeimmillaan ollut 85cm. Hypyt onnistuivat kuulemma hyvin! Lopuksi Ella oli käynyt vielä maastoissa kävelemässä pitkät loppukäynnit ja sitten olikin jo Helkan ja Fasun vuoro päästä lenkille.

Mentiin molemmat Ellan kanssa ilman satuloita. Alkuverkkojen jälkeen hypittiin muutamaa meidän itse tekemää maastoestettä, sekä pellolla olevia ojia. Fasu oli sanottakoon nyt ihan liekeissä ja todella innoissaan. Niin oli kyllä Helkakin, joka viiletti meijän perässä. Fasu tuli innostuksestaan huolimatta kuitenkin nopeasti pidätteistä takaisin ja tehtiin todella hienoja loikkia ojille. Pitääkin muuten joku viikko ottaa uusiksi ja käskeä joku kuvaamaan ;D


Tuommoisen Elina&Ella on joskus väsännyt :) Joku -10 kuva

Pellolla menon jälkeen siirryttiin kentälle. Tultiin molemmat kahta pikkupystyä ympyrällä molempiin suuntiin ja Ella nosti niitä muutaman kerran. Molemmat ponit hyppäsivät hyvin ja Fasu tuntui mukavan napakalta. Ella nosti miulle molemmat pystyt aluksi 80cm ja tulin ne muutaman kerran molempiin suuntiin. Korkeimmillaan toinen pysty oli 105cm ja toinen joku metrinen. Fasu oli todella todella mukava ja olin vähintäänkin nääääin ylpeä pojusta :') Muutaman kerran ponnistuspaikka ei ihan sattunut, mutta hienosti Fasu sai pelastettua. Pitänee ottaa tämäkin joku viikko uusiksi niin saatte ilman satulaa hyppymatskua!

Päästin Fasun vielä vapaaksi kentälle spurttailemaan ja ottamaan irtona muutaman hypyn. Poika meni välillä ihan itsenäisesti ympyrällä esteitä, vaikka Ellan kanssa tönötettiin vaan keskellä.. :D Ihan hupsu poika. Korkeimmillaan Fasu hyppäsi 120cm pystyä, jolle se esitti meille hienoja venymisiä. Loppuverkaksi Fasu tuli ympyrällä aika itsenäisesti ristikoita ja sitten se sai hölkkäillä loppuraveiksi kenttää ympäri.
Poika oli ihan innoissaan päivän treenistä ja vaikutti niin tyytyväiseltä siinä hölkkäilessään. Ois pitäny olla kamera messissä!

Laittelen tähän muutamia vanhoja kuvia ojahypyistä, kun innostuin etsimään niitä.


Filly ja minä loppukesä 2010



Fasun mielestä on niin hauskaa seota ojan jälkeen.. :D


Ella ja Viki 2009!

Torstaina kaikki kolme saivat vapaapäivän ratsastuksesta. Ponskit pääsivät ensimmäistä kertaa tänä vuonna laitumelle ja voi sitä riemun määrää! Irtojuoksutettiin Ellan kanssa jonkin aikaa heppoja, jotka spurttailivat häntä tötteröllä laitumea edes takaisin. Helka päätti sitten tuttuun tapaan myös karata muutaman kerran ja juoksutettiin lopulta vain Vikiä ja Fasua. Molemmille ponskeille tuli ihan hikikin, muttei mikään ihme tuollaisella spurttailulla. Juoksuttamisen jälkeen kaikki jäivät joksikin aikaa laitumelle syöpöttelemään. Helka tosin vähän laitumen ulkopuolelle. Ei siitä onneksi oikein pääse mihinkään kauemmas karkaamaan, joten loppujen lopuksi ei ole niinkään väliä, vaikka Helka vähän karkaileekin laitsalta.








Perjantaina lähdettiin Ellan kanssa maastoilemaan Vikillä ja Fasulla. Alunperin olisin tahtonut perjantaina tuuppia Fasun läpi kentällä, mutta sain niskani niin jumiin torstai-iltana ettei pää kääntynyt mihinkään suuntaan ja toinen puoli niskasta oli turvoksissa :/

Päämääränämme oli viime kesäinen heppojen uittopaikka, ei siis sama kuin missä maanantaina käytiin. Mentiin jonkin matkaa
kävelykadun reunassa, josta käytiin matkan varrelta laukkailemassa pieni maastolenkkikin (sama kuin maanantaina & näkyy myös tuossa vanhassa blogivideossa) Meniköhän joku ~20min niin oltiin uittopaikalla. Viki ja Fasu menivät hyvin veteen ja Viki jopa etuperin !! Tosiaan Viki harvoin suostuu etuperin menemään veteen vaan menee yleensä peruuttaen. Ties vaikka olisi äkkisyvää niin ei ainakaan humpsahda naama edeltä ;D Hetki kahluuteltiin ponskeja rannassa, josta lähdettiin tutkimaan lähellä olevan metsän polkuja. Muutama pikku maastoestekin tuli sitten samalla hypättyä. Seurattiin yhtä polkua, joka veikin meidät suoraan takaisin Ahlmannintielle. Laittelen alle vielä Sport Trackerin version meidän lenkistä ja ihan mukavan pitkä siitä tulikin!


Huomasin, että vähän heittää tuo kartta, mutta antaapahan edes vähän jotain osviittaa!

Tein näistä nyt uittosuitset, jotka saa kastua :D



Ostin Fasulle uudet vaaleammat meksikolaiset, joista saatte joku päivä kuvan! Vielä pitäisi shoppailla vähän vaaleampi vatsapanssari ja jalustinhihnat, ehkä vielä vaaleampi rintaremmimartsarikin. 13pv kaikki kolme lähteekin lähitallin harjoitusestekilpailuihin. Helka menee 50-60cm, Viki 70cm & 80cm ja Fasu samat tai ehkä lähden 70cm sijasta 90cm. Onhan Fasu hypännyt jo 90cm radan kisoissa viime syksynä, jolloin oli puolet huonommassa kunnossa. No jaa, onhan tässä vielä hetki aikaa miettiä luokkia!

20pv on seuraestekilpailut, joissa hyppäämme Ellan kanssa Vikillä ja Fasulla pelkän 80cm. Sitä ennen olisi ollut 60cm, mutta meistä ei oo mitään järkeä lähteä niin pieneen luokkaan. Mitä järkeä olisi laskea luokkakokoa, kun mie en oo koskaan Fasun kanssa noin pientä luokkaa edes mennyt :D Sitä seuraavana viikonloppuna on tässä lähistöllä harjoitusestekilpailut, joissa menemme sitten kaksi luokkaa molemmat. Kutsua ei ole vielä tullut, mutta ehkä uskallan niissä sitten viimeistään mennä sen 90cm ;D Haha, en kyllä tiedä mitä jännittämistä siinä on.

Tämän päivän suunnitelmista en osaa vielä sanoa. Yöllä oli satanut jonkin verran vettä ja pitää katsoa missä kunnossa kenttä on. Alunperin piti irtohypyttää Viki ja Helka ja Ellan piti kouluilla Fasun kanssa, mutta en osaa sanoa vielä varmasti. Maanantaiksi suunnittelin, että jos lähtäisiin läheisen tallin isolle hiekkakentälle pitämään vikat estetreenit ennen kisoja :)



Vikistä on muuten työn alla ihan kunnon videota, ehkäpä saan sen tässä lähipäivinä valmiiksi. Helkasta tarvitsen vielä joitakin matskuja, samaten Fasusta. Mitä muuten nyt piditte, kun kirjoittelin hieman pidemmän kaavan kautta. Jaksoiko kukaan edes lukea?

16 kommenttia:

  1. Mulle tuli tässä mieleen, että olisko mahdollista että tekisit jonkinlaisen tallin ja tallinympäristön esittelypostauksen videona? Semmonen ois tosi, kiva ellet ole jo aiemmin tehnyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, sellainen on itseasiassa työn alla! :) Tallista olen tehnyt videopostauksen aiemmin, sen löytää tuolta "alltheseupsanddowns"-youtubekanavalta aika alusta.

      Poista
  2. Jaksoin lukea! :) Kiva et näis postauksis on aina paljon kuvii ja videoitaki ni kyl jaksaa lukaaa :-)

    VastaaPoista
  3. Oootte vissiin Suursuon kisoihin menossa ? =)
    Tiiätkö yhtäään, onks ne kisat siin kentällä vai maneesissa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ollaan! Ainakin viime vuonna tähän samoihin aikoihin pidettiin kentällä, mutta pitänee vielä varmaan kysäistä, että miten aikovat nytten! :) Luulisin, että kentällä.

      Poista
  4. Yhyy, et laittanu mun sarjakuvaa :'(

    VastaaPoista
  5. saanko olla tyhmä ja kysyä, mikä ohjelma sulla on tossa kännyssä auki? että näät miten kauan ja monta kilometriä oot ratsastanu jne. pitääkö ladta jostain? mistä? kiitos vastausestasi jos jaksat vastata ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, toki! :D Sovellus on nimeltään Sports Tracker ja latasin sen ilmaiseksi Nokian Ovi-kaupasta.

      Poista
    2. okkei kiitos :)

      Poista
  6. siis vikillä oli 5 päivää vapaata ja ella hyppäs heti ku tuli :o?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jees, 5 vapaata kunnollisesta työskentelystä. Viki oli kuitenkin tarhannut ihan aamusta iltaan asti ja kävin tiistaina Erikan putsatessa karsinoita Viksun kanssa kävelyllä. Mutta Ella piti treenin aika kevyenä ja teki pitkät loppuverkat.

      Poista
  7. Mä oon käyny tos paikas mis Viki ja Fasu asuu ku siel asu joskus meiän entinen hevonen. Silloo Viki oli siel myös:)

    VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)