sunnuntai 26. helmikuuta 2012

yllätysreissu ja pukkiponi

Torstaina Helkalla oli ansaittu vapaa ja tein iltatallin yksin, kun Ellalla oli kipeä olo. Irtojuoksutin vähän aikaa Vikiä ja Fasua tarhassa, jonka jälkeen menin hetkeksi Fasun kanssa kentälle ilman satulaa kouluilemaan. Eilen tuli postitse Fasulle kokeiltuun Prestigen estepenkki, joka oli juuri sopiva! Vaihdoin siis päittäin Fasun entisen estepenkin Momentumin Prestigeen :) Paitsi että se on musta ja meijän _kaikki_ estekamat on ruskeat, kun sain juuri kauhealla vaivalla ne vaihdetuksi. Tänään tosin Momentumin ostaja soitti ja ehdotti suitsien, vöiden yms. vaihtoa, kun hänellä taas oli mustat kamat ja ruskea satula. Aika hyvin!

Prestige Appaloosa Silverstar

Eilenä testasin kentällä uutta satulaa ja hyppäsin muutaman kerran yksittäisen esteen. Korkeimmillaan este oli jonkun metrin ja Fasu tuntui tosi hyvältä! :) Ellakin tuli testaamaan satulaa ja otti kanssa muutaman hypyn. Mie sillä välin jölköttelin Vikillä. Tykästyttiin kyllä molemmat hirveästi satulaan ja näytti Fasukin pitävän! Erika kouluili ilman satulaa Helkalla samaan aikaan kentällä ja Helka meni kuulemma ihan hyvin.

Erika tuli meille siis eilen yöksi ja tänä aamuna yllätin aikaisella herätyksellä ja uutisella ;D Kerroin vasta pihalla, että tehdään näin yllättäen reissu Lahteen ja Ella ja Elinakin lähtee messiin! Kierreltiin Lahdessa pari tuntia kauppoja, jonka jälkeen käytiin Raxissa syömässä (jättipehmikset ♥) ja kiirehdittiin siitä assalle kahdelta lähtevään junaan.
Mentiin tallille joskus 4 maissa, Erika ja Elina jäi laittamaan Helkaa kuntoon ja me reippailtiin Ellan kanssa kentälle rakentamaan muutama este.


Erika meni aluksi Helkalla ja alkuverkkaili ponin hyvin molempiin suuntiin. Helka oli alusta saakka energisellä tuulella, eikä olisi malttanut kuunnella oikein mitään apuja. Saatika sitten nostaa pikkuristikolle jalkojaan!
Toiseen suuntaan meni ihan ongelmitta alkuverkkahypyt, mutta toiseen suuntaan poni yllättikin pukkisarjalla, johon Erika ei ollut varautunut :D Sitten se lähtikin ihan possuilun puolelle, kun Erika oli kaksi kertaa peräkkäin tippunut pukkien takia. Helka saikin lievän "ahaa"-elämyksen ja koitti monta kertaa uudestaan tiputtaa Erikan pukittelemalla. Esim. laukan nostossa jäi vaan paikalleen loikkimaan. Erika pysyi kuitenkin skarppina ja pian poni huomasikin, ettei pukittelusta ole mitään hyötyä!

Possuilua ei onneksi kuitenkaan kauaa kestänyt ja hypyt onnistuivat lopulta hyvin ja täysin ilman pukkeja. Erika hyppäsi muutaman kerran ~60cm okseria yksittäisenä, jonka jälkeen tuli sarjaa, jonka takaosa oli korkeimmillaan 75cm. Kaikinpuolin sujui lopulta hyvin! :)
Erikan jälkeen oli Elinan vuoro. Elina meni aluksi kaikki askellajit läpi, otti vähän "tuntumaa" poniin, jonka jälkeen tuli okseria muutaman kerran. Helka oli kuulemma ihan mukava tänään, vaikkakin aika reipas, eikä ihan täysin kuunnellut varsinkaan hidastavia apuja. Okserille oli vähän ohjausongelmia ja muutaman huonon hypyn takia puomi tippui. Kerran vaihdon jälkeen Helkalle jäi pukkinappula päälle ja Elina horjahti kaulalle, jonka seurauksena poni ovelana kiskaisi pään alas. Mie en valitettavasti saanut kuin lopun videolle... :D

Laskettiin hyvän hypyn jälkeen kaikki esteet pienemmiksi ja Elina tuli muutaman kerran sarjan ja ristikon peräkkäin. Sen jälkeen Elina teki muutaman vaihdon lävistäjällä ja loppuverkkaili Helkan hyvin. Loppuraveissa saivat pari nättiä pätkää ravia, vaikka Helka vähän vielä siinäkin kaahotti. Yleisesti ihan onnistunut hyppykerta! :)


?

Helkan hypyyttämisen jälkeen lähdettiin Ellan kanssa Fasulla ja Vikillä kentälle. Mie kouluilin aika kevyesti Fasulla ilman satulaa ja Ella meni Vikillä pelkällä kaulanauhalla. Viki oli kuulemma tänään kiva ja kuunteli hyvin paino/pohjeapuja, eikä kaulanauhaa itseasiassa juuri tarvinnut käyttää. Siirtymiset, sekä myös kääntymiset onnistuivat hyvin. Viki laukkasi molempiin suuntiin mukavan hallitusti, venyttäen rennosti eteen-alas ja pyöritti laukkaa hyvin. Fasu oli tänään myös ihan mukava ja saatiinkin monta hyvää pätkää!


Oikeanpuolimmainen kuva on tämän päivän ratsastuksesta, vasemman puoleinen eilisestä :D Koulussa leikin Nokian Ovi-kaupalla ja latailin tuollaisen sovelluksen, ihan jees!Ja maanantaina on vuorossa Fasun & Vikin hypytys ft. video ;) Huomenna kysymyspostaus!

6 kommenttia:

 1. söpöä tuo Helkan pukittelu :D

  VastaaPoista
 2. siis ketkä noi elina a eerika on ja miks ne menee samal ponilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat vuokraa Helkaa :D Erika tosin on vuokrannut vasta pari kuukautta, Elina siitä asti kun Helka tuli tuolle tallille eli reilu 2 vuotta.

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)