sunnuntai 12. helmikuuta 2012

don't stop, turn that up, take it higher

Tämä viikkokin on ollut aika helppo hevosille, kun alkuviikosta oli vielä aika viileä. Maanantai oli ainakin Fasulla vapaa, Helkalla & Vikillä kai kävelypäivä(?) Tiistaina muistaakseni irtojuoksutettu, keskiviikkona/torstaina jompikumpi vapaa. Perjantaina mentiin reilu puolituntia aika kevyesti ilman satuloita kentällä Erikan ja Ellan kanssa. Ja oltiin muuten myös Nost3'n & Protron levyjulkkareissa Ellan, Elinan, Hennan ja Tanjan kanssa - oli siistii! Eilenä tuupittiin Ellan kanssa Vikillä ja Fasulla kentällä jonkun vajaan tunnin verran, molemmilla ratsuilla oli kiitettävästi virtaa.. :D Ja Helkalla oli eilen vapaapäivä.

Nost3'n ja Protron nimmarit :D

Tänään piti olla kaikkien hyppypäivä, mutta koska aikataulut venyivät, niin mie hyppään Fasun kanssa joskus ensi viikolla. Saadaan sitten sekin kuvattua! Oli jo alkanut vähän hämärtymään kun Ella ja Elina tulivat kentältä pois, joten vedettiin Fasulla pulkkaa.


Elina aloittaa nyt kertomalla Helkasta ja tästä päivästä! :)

Helka oli alkuverkoissa aika reipas, eikä oikein malttanut keskittyä ja tuntui jo alkuverkoista lähtien vähän jyrältä.. Pohja oli hiukan epätasanen, joten askelti vähä huonosti ja kompasteli muutaman kerran. Laukassa sai jalat lopulta järjestykseen, eikä kompastellut enää ollenkaan. Kuunteli muutenki paljon paremmin kuin ravissa ja takaset olivat tosi hyvin alla! Tehtiin ennen hyppäämistä pari vaihtoa, jotka sujuivat ihan superisti - Helka ei edes pukittanu niissä :D



Esteillä Helka oli reipas ja hieman "maantiejyrä" eikä oikein kuunnellut jarrua. Hyppäsi kuitenkin ihan hyvin ja oli mukavan aktiivinen. Rataharjoituksissa painoi hieman kädelle, mutta itse hypyt menivät ihan hyvin, vaikka vauhtia piisasikin! Kerran ei löytynyt kunnolla ponnistuspaikkaa ja sen takia tuli kielto (ja tippuminen.. :D) Esteiden jälkeen laukkailtiin vähän hangessa ja siellä poni meni reippaasti. Loppuverkoissa saatiin pari hyvää pätkää ja Helka kulki välillä ihan mukavasti pyöreänä. Siinäkin oli hieman epätasaisuutta rytmissä, mutta muuten meni hyvin. Keskittyikin jo hieman paremmin ja lopuksi ravailtiin eteen-alas :)



Ellan mukaan Viki oli jo alkuverkoissa mukavan rento ja kuunteli, sekä taipui hyvin. Laukkakin pyöri! Viksu oli tänään vähän kuumahko ja kiireinen, eikä olisi halunnut malttaa esteillä. Vaikka oli häslä, niin oli samalla tarkka jaloistaan. Kuulemma ihan kiva!


Tyylilyylit lähdössä vetämään Fasulla pulkkaa... :D



Huomenna on siis CR-valkka ja hiihtolomalla (vk 9) ollaan ehkä menossa läheiselle ratsastuskoululle yksityisestetunnille. Eipähän tarvitse ainakaan Fasua kopilla sinne liikutella, kun päästään kävellen! Minä ja Ella oltaisiin menossa Fasulla ja Vikillä, en vielä tiedä olisiko Helka tulossa tunnille :) Lastasin Fasun muuten eilen, käyttäytyi ihan ok'sti ja lopulta ei rymissyt yhtään. Ehkäpä tämä vielä tästä, onhan se ainakin osannut käyttäytyä kopissa!

5 kommenttia:

  1. Näyttää kauheen räpelykseltä toi vikin laukka .

    VastaaPoista
  2. ^ täysin samaa mieltä. muuten vikin liikkeet on nätit mut tuo laukka on aivan kamala jos sitä laukaks voi ees sanoo.

    VastaaPoista
  3. huhhuuh toi vikin laukka :D
    ja eikö tossa lumisella pellolla oo aika raskas hypätä :o

    VastaaPoista
  4. ^ Ehkä se ei oo teidän anonyymien asia kuinnka Viki laukkaa. Eikä tossa pellolla nyt niin kauheesti näyttäs lunta olevan että se ois raskas, ja ei kai noi siinä tollee liikkus jos se on raskas mennä.. Jälleen kerran Jenna kiva postaus :p ! ;)

    VastaaPoista
  5. Vikin laukka on mitä on - tyypillisesti nelitahtinen, niin kuin yleensä lämppäreillä on. Ei sitä kolmitahtiseksi saa. Laukkaa saa kumminkin säädeltyä ja näin talvisin hangessa saa hyvin treenailtua laukan kanssa. Niin ja kentällä kyllä hyppäsivät ja on tänä talvena hypätty pellollakin, jossa oli enemmän lunta. Helkakin jaksoi siellä hyvin, joten ei tuo eilinen treeni raskaimmasta päästä ollut. Mutta kiitokset teille neljälle kommentistanne!

    VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)