torstai 16. helmikuuta 2012

outta control

Fasu ja sen variskaveri :)

 Maanantaina oltiin taas Ellan kanssa Vikillä ja Fasulla CR-valkassa omalla kentällä. Käytiin aluksi samoja juttuja läpi kuin viime kerralla ja valmentaja korjaili vähän molempien istuntaa. Päästiin tällä kerralla jo ravailemaan ja keskityttiin erityisesti lantioon ja sen liikkumiseen. Tehtiin paljon siirtymisiä ja harjoiteltiin pelkällä istunnalla hidastamista. Fasu oli aivan varma, että hän pääsee hyppäämään, kun kentälläkin oli esteitä! Ei olisi millään malttanut keskittyä, varsinkin kun käveltiin kuitenkin pääosin. Ravisiirtymisissä oltiin lähdössä vähän turhankin kovaa eteen ja muutenkin poju oli aika ADHD-tapaus.. :D

Valmentaja sitten kysyi yhdessä vaiheessa, että rauhottuisko se, jos hyppäisin sillä muutaman esteen. Nauroin vaan siinä, että joo ei kyllä rauhoitu, päinvastoin :D Yli-innokas/energinen Fasu, esteitä, kolmipalat - kuulostaa aika huonolta yhtälöltä. Tunnin lopuksi otin itsenäisesti vähän laukkaa ja soin Fasulle sen ilon, että se saa hypätä muutaman kerran pikkuesteen, kerta sinne hinkusikin! Fasukun tajusi, että nyt ollaankin menossa esteelle niin lähti kuin ohjus.. :D En ehtinyt pahemmin mitään edes tekemään, harpottiin nopeasti esteelle ja venyttiin paikasta x. Fasu meni ihan korvat tötteröllä innoissaan ja valmentajakin sanoi, että aivan ihanan näköistä, kun toinen on niin iloisen/onnellisen näköinen! :')

Näin btw, löysin meidän kentästä kuvan viime kesältä :)

Meillä on keskiviikkona seuraava CR-valmennus Ellan kanssa ja voisin itseasiassa siitä kirjoitella sitten enemmän heti keskiviikko-iltana, kun on tuoreessa muistissa. Niin ja Ella oli aikaisemmin päivällä kouluillut Helkan kanssa kentällä, poni oli kuulemma ollut aika possu!


Tiistaina liikutettiin kaikki kolme ponskia samaan aikaan. Erika meni Helkalla, Ella Vikillä ja mie tietysti Fasulla! Ratsastettiin kaikki ilman satuloita ja Fasulla & Helkalla oli suitset, paitsi Vikillä oli riimut. Mentiin pääosin omilla pelloilla ja pyörittiin hetki siinä ympyrälläkin kaikissa askellajeissa. Lopuksi menimme kentälle loppuverkkailemaan.

Hmm, löysin kans mielenkiintoisen kuvasarjan alkukesältä..?

Laittelin muutaman kuvan ku tältä päivältä pääosin vain video :D

Eilen Helkalla oli vapaapäivä ja kouluiltiin Ellan kanssa Fasulla ja Vikillä kentällä. Mentiin reilun tunnin verran ja molemmat ponskit olivat aika reippaita. Huomasi kyllä, ettei ole vähän aikaan ihan kunnolla kouluiltu. Näyttää siltä, että leudot kelit pysyvät pitkään, joten nyt päästään ilman jäätymistä kunnolla treenailemaan - jes! :) Vikiltä oli kadonnut ratsastuksen aikana etusesta toinen kenkä ja kengittäjä pääsee vasta maanantaina tulemaan.

Tänään
Vikillä oli kenkänsä takia vapaapäivä ja Helkalla toinen vapaapäivä. Fasu sen sijaan pääsi tänään pitkästä aikaa kunnolla hyppäämään - edellisestä hyppykerrasta näyttää olevan yli kolme viikkoa ja silloinkin mentiin korkeimmillaan 60cm esteitä. Mitähän tässä välissä onkaan tapahtunut?! :D No sanomattakin selvää, että Fasu oli innoissaan päästessään hyppimään.


Kuvaajalla (Ellalla) oli vähän kiireinen aikataulu, jonka takia alkuverkat jäivät omaan makuuni liian lyhyeksi. Otin molempiin suuntiin verkkahyppyjä pikkuristikolla ja menin muutaman kerran ristikko/pystyradan. Sen jälkeen Ella nosti esteitä ja korkeimmillaan menin tänään ~80cm rataa. Fasulla oli ihan meno päällä, eikä hidastaminen oikein kiinnostanut ja vähän pääsi aika ajoin punkemaan pohkeitten läpi. Ponnistuspaikat olivat muutaman kerran vähän hukassa, joka oli ihan täysin miun vika, mutta poni sentäs aina yritti :') Ella kuvaili meitä jonkin aikaa, mutta joutui sitten lähtemään. Jäin kentälle hyppäämään vielä joksikin aikaa, mutta lopettelin aika pian, kun saatiin monta hyvää hyppyä peräkkäin! Lopuksi hypättiin muutaman kerran pikkuristikkoa molempiin suuntiin.Menin vielä hetkeksi pellolla laukkailemaan ja annoin Fasun päästellä ylimääräisiä höyryjä! Poika oli innoissaan ja suorilla kiihdytteli korvat tötteröllä menemään :') Sen jälkeen kävelin jonkin aikaa hangessa peltoja pitkin, jonka jälkeen menin kentälle tekemään pitkät ja huolelliset loppuverkat. Vähän kuin korvaukseksi aika nopeista alkuverkoista. Lähdin vielä sen jälkeen hetkeksi maastoon käppäilemään, kun ei olla tallin pihapiiristä poistuttu piiiitkään aikaan (en edes muista milloin viimeeksi!) Koko ratsastus kesti noin 1½h. Huomenna on taas kouluilupäivä ja Erika tulee menemään Helkan. Ajattelin, että viikonloppuna oisi mukava mennä pitkästä aikaa vähän jumppasarjoja, joten siitä sitten ehkä seuraavaksi postaus! Käytiin muuten hevostarvikeliikkeessä tiistaina, josta mukaan tarttui 2,5kg heppanameja yhteisiksi Vikille ja Fasulle (ehkä vähän Helkallekin ;D)

Kysymys !! Mitä muuten tykkäätte, kun postaan kaikista päivistä samassa postauksessa vai pitäisikö jättää edelliset päivät pois..? Ilman kuvia/videoita en jaksa pahemmin postailla ja postaan muutenkin yleensä silloin, jos joku on käynyt kuvailemassa. Jaksaako kukaan ylipäätänsä edes lukea, mitä edellisinä päivinä on puuhailtu?

Tänään oli penkkarit! Jouduttiin ykkösinä siivoomaan.. :D Kuva c) miun kaveri

10 kommenttia:

 1. sä istut kyllä älyttömän nätisti tossa videolla! :) ja ite ainakin jaksan lukea muistakin päivistä.

  VastaaPoista
 2. Kyllä tykkään (ja haluan!!) lukea edellisistäkin päivistä! (:

  VastaaPoista
 3. näin on kiva :) ooks jo lukios :OO!! ja hyvin hypitte =))

  VastaaPoista
 4. Mustakin sä istut tossa videolla ihan tosi hienosti, ja teiän bannerikin on tosi hieno!♥ Ja nyt kysynkin tässä samalla, että oliko Fasu yksi Villivarsan "Vuoden hevonen 2011"-kisan finalisteista, nimittäin munkin heppa Pasi oli yksi niistä, ja Fasu näyttää ihan samalta kimolta, mikä siinä oli.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset siulle kommentista! =) Kiva kuulla, että banneri miellyttää. Olihan Fasu joo siinä :)

   Poista
 5. Hei kuka tämä Erika on, joka esiinty teidän kysymyspostauksessa? Kun puhui jotain Helkasta, niin eikö se Elina vuokraa Helkaa vai onko oma vai mitä :D?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina on joutunut vähentämään koulun/toisen harrastuksen takia ja käy nykyään n. pari kertaa viikossa tallilla. Erika käy vähän useemmin, yleensä ~3-4 kertaa viikossa :) Välillä tosin Ella liikuttelee ja ainakin kerran viikkoon Helkalla on ihan vapaa.

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)