lauantai 26. marraskuuta 2011

huh, hengissä selvitty!

Otsikko kuvastaa jotenkin todella osuvasti tätä päivää.. :D

Meillä oli tänään Petri Tolmusen estevalmennus, joka alkoi neljältä. Alettiin lastata hevosia kolmelta, mutta kaikki ei mennytkään ihan niin miten odotettiin. Hetken kopissa seistyään Fasu nosti yht'äkkiä hirveän metelin pystyyn. Yritti kaataa väliseinän heittäytymällä kaikella painolla sen päälle makaamaan yms. Fasu on nimittäin kaksi kertaa saanut väliseinän irrotettua (tod. näköisesti tällä tavalla), mutta Juhan laitettua pari pulttia lisää väliseinä ei liikahtanutkaan. Seistiin pihassa varmaan joku kymmenisen minuuttia ja lähdettiin sitten ajamaan, kun vaikutti vähän paremmalta.

Matka oli aikalailla mielenkiintoinen: pysähdyttiin ehkä neljä kertaa ja Fasu ei luovuttanut väliseinän kanssa. Oltiin jo monta kertaa jättämässä valkkaa väliin, mutta päästiin lopulta pihaan asti ja kello oli 10 vaille 4. Ensimmäisenä otettiin kopista ulos mukavan hikinen Fasu ja tsekattiinkin heti että kaikki oli kunnossa, niin kuin onneksi olikin. Laitettiin hevosille varusteet ja mentiin hetkeksi kentälle käppäilemään.


Valmennus sujui vähän miten sujui (ainakin meidän osalta). Tehtävät olivat kyllä kivoja ja valmentajastakin pidimme. Fasu oli kuljetuksen seurauksena arvatenkin väsynyt, vähän jännittynytkin ja otin aika nopeat alkuverkat Fasun voimia säästellen. Pidätteet ei oikein menneet läpi, tai oikeastaan mitkään avut ja valmentaja sanoikin, että Fasu näytti välillä vähän hätäiseltä - mitä se kyllä olikin. Viime viikkoon nähden meni paljon paljon huonommin ja mie haluisin korjata niin montaa asiaa tuossa allaolevassa videossakin, että.. No tästä on matkaa enää ylöspäin! Kokonaisuudessa Fasu oli kuitenkin ihan jees :)

Viki Ellan mukaan kiva, laukat oli ihan ok. Ihan aluksi Viki oli kevyt edestä, jonka jälkeen tosin kuumui ja painoi vähän kädelle eikä kuunnellut. Loppua kohti sitten parani, eikä Viki painanut enää kädelle. Kokonaisuudessa ihan mukava valmennus kyllä oli!

Paluumatka meni paljon paremmin, Fasulla ei tosin ollut enää niin paljon virtaakaan, mutta muutamisen kerran herra siellä kolisteli (lähinnä aina kaarteissa) Lastattiin Fasu toiselle puolelle, jossa se ei väliseinää yrittänyt tappaa vaan trailerin seinää, mikä oli tässä tilanteessa vähän parempi. Vikille kymmenen pistettä ja papukaijamerkki, kun pisti tuota jätkää kunnolla kuriin. Fasun alkaessa sätkimään se sai aina Vikiltä komentoa ja Viki Fasun pistikin sitten hyvin aisoihin, kun neiti ei tuollaista käytöstä alkanut katsomaan :D Aina näkyi trailerin ovesta Vikin riimujen heilahdus, kun Fasu siellä jotain riehui tai aloitti riehumaan.
Tallin pihassa otettiin Viki ulos kopista ja jätettiin Fasu sinne yksin opettelemaan käytöstapoja. Eihän se nyt käy, että riehumalla sieltä pääsee ulos. Fasu tosin jäi koppiin seisomaan oikein kiltisti, ei kolissut kertakaan ja pian otettiinkin poju ulos :) Huomenna pääsee sitten seisomaan yksinään koppiin, josta pääsee pois vasta kun siellä osaa olla asiallisesti! Ja niin kannattaa seurailla, heti huomenna tulossa uutta postausta ft. video :)

3 kommenttia:

  1. voi Fasua! Onneks Santtu on niiin helppo ja superkiltti matkoilla :D

    VastaaPoista
  2. Janita, Tää on vielä ihan uuski harrastus! Tätä ennen on matkustanut niin kiltisti, jos ei oteta edellistä maneesilta paluu matkaa :D
    Nea, Kuukson maneesissa Korialla :)

    VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)