tiistai 8. marraskuuta 2011

klinikkareissu takana päin!

Mentiin Ellan kanssa noin kahdentoista aikaan tallille. Harjattiin sitten Fasu läpi ja laitettiin sille kuljetussuojat jalkaan. Juha ajoi kopin ihan tallin ovien eteen ja saimmekin pojan hämättyä hyvin koppiin. Ei tainnut herra itsekään heti tajuta mihin joutui, ainakin ilmeestä päätellen.. :D Matka oli lyhyt, kesti ehkä pari minuuttia. Mentiin siis Kouvolan Raviradalla sijaitsevalle klinikalle, ja on kyllä hyvä kun noin lähellä tallia on klinikka :)

Fasu näki pelottavan ravurin! :D


Fasu seisoskeli hetken kopissa ja otettiin se sieltä joskus 20 vaille pois. Aikataulut olivat vähän myöhässä, joten mentiin hetkeksi odottelemaan valjastuskatokseen. Oli muuten pojasta aika jännittävää, kun viimeiset kolme päivää oli viettänyt neljän seinän sisällä ja sitten lähdetäänkin yht'äkkiä ajelulle ja päädytään ihan vieraaseen paikkaan :D Joskus 15-20 yli oli sitten meidän vuoromme, oli aika hirvittävää jännittää niin pitkään..

Aluksi kävelytin Fasua vähän matkaa edestakaisin, jonka jälkeen mentiin sama pari kertaa hölkäten. Sitten mentiin sisälle ottamaan kuvat jaloista. Fasu käyttäytyi todella nätisti, olin niiiiin ylpeä pojasta! Kovasti sitä kyllä silminnähden pelotti ja joutuivat siellä vähän rauhoittelemaan, kun toinen oli kauhusta ihan kankea :D Mutta todella hienosti poju seisoi paikallaan, vaikka pelottava (ja liikkuva!) röntgenlaite jännittikin :')

Status:

Mej vuohisnivelet täyttyneet, kaviot lyhyet ja lämpimät. Oej kaviopihtiarkuutta kannoilta; erit. sisäkanta. Ei muita palpataatio tai inspektiolöydöksiä. Oej kavion säde haljennut kannalle ja melko syvästi; lievä arkuun kannalla.


Rtg-kuvat mej alanivelet ja kintereet (kinnerpatti aikaisemmin todettu):
vtj kinner: kinnerpatti keskimmäisessä nivelraossa, ei luutunut kokonaan.

Ei viitteitä kaviokuumeesta.

Diagnoosit:

Kanta-osan kiputila oej

Terapia:

Kengitys normikengällä ja liikunta aloitetaan lääkekuurin jälkeen, kun hevonen on kengitetty.


Huh, nyt on niin helpottunu olo! Ehdittiin jo pelätäkkin pahinta. Mutta nyt lähipäivinä monot pojulle jalkaan, kunhan kengittäjä pääsee tulemaan :) Fasu muuten ehti rakastua jo tuohon "palloon", joka aluksi oli kyllä hirmuisen pelottava, varsinkin kun se lähti liikkeelle, kun Fasu haukkasi sitä :o Mutta lopulta söi paljon mielummin pallosta kuin maasta heinät, kun laitoin pojulle myös sen omaan heinänurkkaukseen kasan heinää :D

Fasulla oli pallo kaverina, kun joutui olemaan sisällä su-ti :D


Ella meni Helkalla tänään puomeja :)

Tämä on Fasun uusi koulusatula! :)

Vikin koulusatula (Harry's Horse, 16,5") myynnissä, vink ;)

Tein ihan pienen videokoosteen muutamasta lähipäivästä :)

5 kommenttia:

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)