lauantai 24. syyskuuta 2011

fly like you do it, like you're high

Eli Elinalla ja Helkalla oli tänään Pilkanmaalla harjoitusestekilpailut, jotka olivat pari valjakon kolmannet yhteiset kisat. Kisapaikalla vierähtikin sitten monta tuntia! :)

Helka meni kotona koppiin hyvin ja matkan aikana ei ollut mitään ongelmia, itse matkakin kesti vain ~15min. Helka jäi hetkeksi koppiin odottelemaan ja syömään, kun Elina kävi ilmottautumassa ja katsoi muutamien ykkösluokan ratsukoiden suoritukset, sekä harjoitteli jo rataa. Elina starttasi toisessa luokassa, joka oli 50cm. Helka oli koko päivän tahmea ja siltä puuttui oma moottori melkein kokonaan. Mutta rata meni silti tosi hyvin ja saivat molemmista vaiheista puhtaan radan! Muutama ristilaukka tuli, mutta Helka korjasi ne yleensä itse. Sijoittuivat sitten kolmansiksi koko luokassa ja lopputulos oli siis 3/10! Hyvä Helka! :')

Ollaanpa sitä totisena! :D


Luokaan jälkeen pitikin sitten odotella jonkun aikaa. 60cm alkoi radan korotuksen ja radan kävelyn(?) jälkeen ja siinä oli yhteensä 11 osallistujaa ja kaksi eri verryttelyryhmää. Alkoi ilkeästi satamaan vettäkin, joten aateltiin pistää poni hetkeksi koppiin. Pienen vänkäämisen jälkeen meni koppiin, mutta hetken seistyään siellä peruutti nopeasti ulos ennenkuin Elina ehti reagoimaan ja sen jälkeen neiti päätti että hänhän ei enää sinne menekkään!

Yritettiin ties mitä konsteja, ei tullut herkuillakaan ja liinoillakin yritettiin vetää. Muttakun ei! Muutama ihminen tuli avuksi, näytettiin varmaan ihan onnettomilta saadessamme jästipäätä koppiin. Eikä periksikään voinut missään nimessä tuolle antaa, tai poni ei olisi mennyt kisojen jälkeen enää koppiin, kun olisi tajunnut että hänenhän ei ole pakko mennä, jos hän niin päättää! Ihan periaatekysymys siis :D Helkalle muutenkaan voi antaa koskaan periksi, tai siitä tulee semmoinen sikapossu että huhhuh!


Lopulta poni asteli avustuksella koppiin, mutta kuinka ollakkaan ennenkuin lastaaja ehti reagoida poni tuli kauhealla ryminällä takaisinpäin ja sen, joka Helkaa silloin lastasi käsi vääntyi(?) En ole täysin varma mitä siinä tarkalleen kävi, mutta se tyttö joutui lähtemään sairaalaan ja todennäköisesti käsi murtui. Mutta toivottavasti selvisi pienemmällä harmilla, ettei käsi murtunut! Pahalta se kyllä näytti ja murtumaa epäiltiin :( Mutta todella harmi, että siinä kävi sitten niin ja hän joutui tietysti jäämään myös kisoista pois. Mie jos joku tiedän kuinka turhauttavaa kipsin kanssa on, argh! Mutta aina sattuu ja tapahtuu tässäkin lajissa. 

Sitten oli Helkan seuraavan ja viimeisen luokan vuoro, eli 70cm. Joka oli Helkan ensimmäinen sen korkuinen luokka. Verkassa Helka oli edellistä tahmeampi ja pohjakin oli vähän pehmentynyt 50cm'stä. Elina sai ratsastaa joka ikisen askeleen voimakkaasti eteen, mutta yksinkertaisesti poni oli vain tahmea. Ja kyllä sillä vielä energiaakin oli. Elina lähti neljäntenä ja kuinka ollakkaan Helka oli radalla vielä tahmeampi, kun oli saanut hetken verkan jälkeen seistä :/ Ensimmäiset pari estettä meni kumminkin todella hyvin, kunnes vauhti katosi muurille, johon tuli kielto. Seuraavalla kerralla pääsivät puhtaasti yli, kun Elina sai Helkaan vähän enemmän puhtia, mutta sitä seuraavalle sitten kielsivät taas. Tuloksena siis hylätty, mutta aina ei voi onnistua! Ensi kerralla jos poni olisi sitten vähän aktiivisempi, kun koskaan ennen ei kisoissa ole ollut noin tahmea. Ja vähän pidempi raippakin ehkä mukaan :DLuokan jälkeen lastattiin Helka melko pian ja se menikin koppiin aika vähäisellä tappelulla, melkein heti siis. Matka sujui taas hyvin ja tallilla vietiin kaikki kolme ponskia ulos.

Pörheenä :D
Ja Ella ei lähdekkään ensi viikonloppuna Varkauteen, kun miun jalkani ei oo vielä täysin terve (en saa ratsastaa vielä ainakaan 2vk'oon) ja Viki on vähän kipeä niin Ella ei viitsi jättää sitä. Joten tämä tarkoittaa sitä että Ellalla ja Fasulla on ensi viikonloppuna estekilpailut! Ainiin ja huomenna Fasu menee hyppimään maneesille Ellan ja Elinan kanssa! ;DJa tein Janitasta ja Santusta eilen videon valmiiksi, laitan sen myös tähän! :)

2 kommenttia:

  1. Kisat oli pilkanmaalla, ei pirkanmaalla =)) Ja 70cm luokas, kaikki palkittii. Ette sit ollu hakees palkintoo = D

    VastaaPoista
  2. Anonyymi, Oho kappas, kiitos korjauksesta! Aijaa, minkä ne ees ois saanneet? :D Ja muuten kuka sie ootkaan? :')

    VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)