maanantai 23. toukokuuta 2011

eilinen ja tää päivä

Mie en ihan neljän jälkeen yöllä jaksanut alkaa kirjoittamaan sen päivän tapahtumia, joten mie nyt aattelin tehä tämmöisen yhteispostauksen eilisestä ja tästä päivästä!

Järkkäriä en ihan viitsinyt maastoon mukaan ottaa, joten mukana kulki pikkupokkari, siksi laatu 10+.

Eilen lähdettiin vähän vaille viisi kaikki kolme maastoilemaan. Pyörittiin tuossa lähiseuduilla, käveltiin ja ravattiin, mutta otettiin muutaman kerran vähän reippaampaakin pätkää. Mentiin yhdellä polulla sijaitsevan tunnelin läpi, joka oli hepoista tosi pelottavaa. Fasu teki pari kertaa jo u-käännöksen pelkästään nähdessään tunnelin. Hyvin me silti toiselle puolelle päästiin, eikä se ollutkaan loppujen lopuksi niin pelottavaa vaikka aluksi taas luultiin.

Pistettiin Helka vetämään takaisin päin tunnelin toiselle puolelle. No, tunnetusti jukuripää poni ei tappeluitta sinne mennyt. Jonkun aikaahan ne tappelivatkin Elinan kanssa siitä mennäänkö tunneliin vai ei. Kaikki mahdolliset temput poni yrittikin, speciaalina mainittakoon erityisesti puskiin jyräys.. Se on ihan uskomatonta! Helka pistää pakin tai kaasun päälle ja jyrää ihan kirjaimellisesti pusikkoon niin että puut vaan kaatuu... :D Lisäksi neiti pukitteli, caprioletteli, hyppi pystyyn ja oli niin itsepäinen kuin olla ja voi! Mutta uskokaa tai älkää se pikkujukuri antoi lopulta periksi. Mutta ihan oli Helkan tapaista, varsinkin ku poni oli muutamat kerrat ennenkin mennyt siitä ja juuri tullutkin 5 min sitten tunnelista niin huhhuh!

Kierreltiin vielä muutama maastolenkki, Viki vähän innostui laukkapätkistä ja alkoi protestiksi capriolettelemaan kun hän ei olisi halunnut millään kävellä :D Lähdettiin sitten noin tunnin maastolenkin jälkeen kohti meidän uittopaikkaa. Käpöteltiin kävelykadun reunassa ja käytiin matkan varrelta pieni metsälenkkikin laukkaamassa. Kaikki kolme olivat aluksi järkyttyneitä nähdessään isomman määrän vettä, mutta paikka oli kyllä Helkalle ja Vikille tuttu viime vuodestakin. Fasusta en yhtään tiennyt suostuuko menemään edes veteen, mutta sinne se ekana paineli :D Helkakin meni suht helposti ja Viki suostuu menemään ihan omalla tyylillään, eli pakittamalla. Ella kävi Fasun kanssa muutaman kerran pulahtamassa ku mie en viitsinyt kastella vaatteitani, varsinki ku oon vähän kipeä.

Ella & Fasu pulahtamassa
Loppumatkalla käytiin taas laukkaamassa samainen metsälenkki ja oikaistiin lyhintä mahdollista tietä talliin. Hevoset pääsivätkin loppupäiväksi laitsalle ja Helka tunnetusti karkasikin sieltä pari kertaa, mutta meni aina itse takaisin.. :D Yhdessä vaiheessa oli kipittämässä jo talliin ja vähän kyllä hämmästyin kun yht'äkkiä ilmestyi musta poni kameran näytölle :D Fasukin ehti vielä illemmalla karata, kun oli mennyt Vikin karsinaan ja sieltä sen häätäessä poni lähtikin sivuovesta ulos, kun en tajunnut sen olevan auki.. :D Tallin ympärihän se juoksi ja meni sitten uudestaan Vikin karsinaan, jossa ei tosin ollut mikään iloinen vastaanotto Vikin syödessä iltapalaansa. No mut herra saatiin onneks loppujen lopuksi omaan karsinaansa! Jännä että se aina menee Vikin karsinaan.. :D

Ella oli pistänyt Vikille illemmalla vielä lämpölinimenttiä selkään kun oli ollut vähän jäykähkö maastossa. Hienohelmahan siitä ei pitänyt ja jäätiin hetkeksi iltapalan antojen jälkeen talliin odottamaan, että neiti rauhoittuisi kun ei suostunut edes syömään. Raukan sydän hakkasi miljoonaa ja oli kauhuissaan, vispasi päälläänkin ympyrää (alla video..) Mahaäänet kuunneltiin, joten ähkyä se ei ollut ja ennenkin lämpölinimentistä oli tullut samantapaisia reaktioita, muttei ihan näin paljoa. Ella kävi tekemässä lopulta melassiveden, jonka juodessaan Viki lopulta rauhottui ja kävi syömään.






--------

Tänään hypittiin omalla kentällä hevosten kanssa. Tehtävänä oli normaali suhteutettu suoralla linjalla ja sen kaveriksi kaareva suhteutettu. Aluksi Elinalla asuva vaihto-oppilas ratsasti Fasulla hetken käyntiä Elinan talutuksella, kuvia ei saanut ottaa, muuten olisin! :D Helka hyppäsi suhteutetun tokana osana korkeimmillaan 90 cm, johon oli hyvä Helkan lopettaa kun meni sen vielä kevyesti. Fasun kanssa menin metriä korkeimmillaan ja Ella hyppäsi Vikillä 110 cm :-) Yleisesti meni ihan hyvin! Valitettavasti kukaan ei kuvannut ku me kaikki hypittiin samaan aikaan.


Elina lähti jonnekin kantelekonserttiin (?) Ja me lähtiin Ellan kanssa ilman satuloita taas meidän uittopaikalle Vikin ja Fasun kanssa :D Nyt miekin kävin vaatteet päällä pojun kans pulahtamassa ja Viki, sekä Fasu uivat molemmat tosi nätisti. Sieltä tullessamme otettiin kaikista rakennekuvat, jonka jälkeen päästettiin taas hevoset (tai no ponit) loppupäiväksi laitsalle ja otettiinkin tallin pihassa pari tuntia aurinkoa viltin päällä makoillen ja tilattiin lähipizzeeriasta kebua :D Ellan kaveri Viivi tuli meidän kanssa viettämään loppupäivää ja toi meille jälkiruokaakin, mikäs siinä sit! Mie kävin rasvaamassa Fasun nahkakamat ja siivosin pojun karsinan, sekä laitoin iltaheinät ja ruoat valmiiksi ja pesin vesikupin + täytin sen. Lähdin aikaisemmin kuin Ella ja Viivi ku miun flunssa kävi sietämättömäksi :D




Mut tässäpä nää parin pv tapahtumat, kukaan ei varmaan jaksa lukee ja miun on varmaan opeteltava kirjottaa lyhyemmin.. :D

2 kommenttia:

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)