torstai 17. heinäkuuta 2014

Got me feeling like I'm flying, like I’m out of space

Henni & Fasu tiistain estetreeneissä!

Perjantaina
saatiin vihdoin kenkääjä paikalle ja uudet popot jalkoihin - kyllä taas kelpaa mennä viipottaa! Lauantaina Sanna tuli Fasuilemaan ja kaksikko pääsikin tekemään pientä kavalettitreeniä kentällä. Poitsulla oli ollut sen verran kevyempi viikko takana (kengän puuttumisen vuoksi), että päätin ennen ratsastusta vielä juoksuttaa Fasun liinassa. Juoksutus tekikin ponille ihan hyvää - ainakaan ratsastaessa jätkä ei ollut liian energinen ja malttoi hyvin myös kavaleteilla, vaikka selkeästi innostunut olikin! Liikutuksen jälkeen hikinen F pääsi tuttuun tapaan taas pesulle, jonka jälkeen vielä kavereiden kanssa tarhailemaan.











Sunnuntaina ja maanantaina kouluiltiin molempina päivinä poitsun kanssa kentällä. Kevyemmän viikon johdosta F on ollut aluksi aika vahva ja energinen ratsastaa, mutta loppua kohden on ollut huomattavasti parempi, että kevyempi ratsastaa verrattuna alkutuntiin. Siirtymisten (niin askellajien sisällä kuin välillä), väistöjen ja avojen avulla sain selkää paremmin käyttöön ja ponia paremmin kuulolle. Sunnuntaina käytiin myös baanailemassa peltoja ympäri, että saatiin vähän patoutuneita energioita purettua ja poni olikin ihan litimärkä treenin jälkeen, hyvähyvä! Saa vähän tuo meidän pieni kesämahakin kyytiä.. ;D

Tiistaina olikin vuorossa hyppytreenit ja kehittelin meille pienen 4 esteen tehtävän, johon sisältyi myös muutama kavaletti. Henni käveli hyvät alkukäynnit poitsun kanssa sillä välin kun mie rakentelin rataa, jonka jälkeen vaihdettiin ja jatkoin Fasun verkkailemista. Verkkahyppyinä tultiin muutamisen kerran innari - okseri -linjaa, sekä kaarevaa linjaa, jotka sujuivat pienen alkukankeuden jälkeen ihan jees. F jäi vähän liiankin hyvin aluksi malttamaan ja rytmi oli hiukan hukassa, jolloin väli oli meille hiukan liian pitkä, mutta oikean rytmin löydettyä väli oli ihan sopiva. Tulin muutamisen kerran radan pienempänä, jonka jälkeen nostettiin sitten pari kertaa esteitä ja korkeimmillaan hypättiin n. 95-100cm tehtävää. Pudotuksia tuli kuskista johtuen muutama hassu, kun ajauduttiin liian lähelle, ettei jalat enää nousseet tarpeeksi. Kokonaisuudessaan kuitenkin supertreenit ja vieläkin superimpi poni ♥



Hahha, Fasun perus "tuuletukset" esteen jälkeen.. :D On se ihan täysjärkinen, eiku!





Henni pääsi ratsaille minun jälkeeni ja tuli jonkin aikaa rataa pienempänä (n. 70-80cm), jonka jälkeen hyppäsi pelkkää suoraa linjaa. Fasu oli taas aikamoinen vieteri, kun "kirppu" tuli kyytiin ja pari kertaa yllättikin Hennin pompuillaan. Parivaljakon hypyt menivät kuitenkin yleisesti tosi hyvin, nostettiin viimeistä okseria ihan fiiliksen mukaan - korkeimmillaan se oli 130cm ja hienosti kaksikko leijaili yli :) Loppuverkoiksi Henni hyppäsi hetken pikkuristikkoa, jonka jälkeen teki pitkät loppuverkat aluksi eteen-alas venytellen laukassa ja sitten ravissa molempiin suuntiin. Hikinen ja tyytyväinen poni pääsi jälleen suihkun kautta tarhailemaan ja tallissa vielä venyteltiin hyvin ja laitoin myös kylmäsavet jalkoihin.








Sanna oli käynyt keskiviikkona kevyesti palauttelemassa Fauskin ja tehnyt poitsun kanssa kentällä eteen-alas venyttelytreenin, paljon kiitoksia siitä Sannalle! :) F oli kuulemma ollut oikein fiksusti ja rennosti myöskin venytellyt. Nyt torstaina ajattelin aluksi käydä ottamassa kaikki askellajit kentällä kevyesti läpi, jonka jälkeen käydä heittämässä jonkinlainen maastolenkki. Viikonloppuna voitaisiin käydä taas pitkästä aikaa uimassakin ja herätellä tuota ponin sisäistä vesipetoa samalla henkiin. Pidemmittä puheitta taidankin painua nyt untenmaille, että jaksaa taas aamulla reippaana heräillä.

PS. Olisiko kellään myydä v.ruskeita meksikolaisia (kokoa cob) en nimittäin mistään löydä moisia, joissa olisi jotain pientä blingiäkin mukana! Etsinnässä olisi myös meille edullinen koulupenkki, kokoa 16-16.5"/leveä (n. 35-37) jos joltain sattuisi löytymään niin saa tarjota ihmeessä sähköpostiin, kiitos!

4 kommenttia:

  1. Suuret kiitokkset sinulle kommentistasi ja mukavaa kuulla, että pidit! =)

    VastaaPoista
  2. Suuret kiitokset sinulle kommentistasi ja mukavaa kuulla, että blogi on mieluinen! :)

    VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)