torstai 31. heinäkuuta 2014

ensimmäiset päivät uudella tallilla!

Nyt on jo kolme kokonaista päivää takana ja täytyy kyllä myöntää, että ihan turhaa olen jännittänyt poitsun muuttoa! Fasu on sopeutunut uuteen paikkaan oikein mallikkaasti ja yksi aamutallin tekijä totesikin, että ihan kuin poni olisi aina asunut täällä. Kyllä vierähti kivi sydämeltä, kun ehdin jo maalailla kaikkia kauhukuvia, mutta poni onkin ottanut oikein lungisti! Eihän me olla vielä oltu kokonaista viikkoakaan, että ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa, mutta ainakin hyvin ollaan tähän asti pärjätty.. :)

Maanantaina ratsastin kentällä suht kevyesti kaikki askellajit läpi ja Fasu tuntui oikein hyvältä, vaikka oli alkuun vähän jäykähkö. Vertyi kuitenkin loppua kohden ja oli kaikinpuolin rento ratsastaa, ehkä vähän jopa laiskakokin! Loppukäynnit käytiin kävelemässä lähimaastoissa ja tutustumassa vähän maastoihin. Joku päivä olisi tarkoitus käydä heittämässä ihan kunnon maastolenkki poitsun kanssa, kunhan saadaan vielä joku meille kaveriksi ja oppaaksi. Ja uittopaikakin pitäisi käydä lähiaikoina tsekkaamassa.
Heikkikin pääsi pitkästä aikaa ratsaille!

Tiistaina Fauskia kävikin kokeilemassa ponin tuleva vuokraaja, Annika. Annikalta löytyy hevos/ratsastuskokemusta parikymmentä vuotta enemmän ja vähemmän aktiivisesti, omia hevosiakin on ollut kaksi. Nyt vajaan vuoden hänellä on ollut kuitenkin taukoa hevostelusta ja pikkuhiljaa palailee takaisin satulaan. Sovittiin alustavasti että hän kävisi n. 3x viikossa liikuttelemassa poitsun ja pääosin keskittyisi kouluun/maastoiluun - toki halutessa Annika saa silloin tällöin myös hypätä!

Hain samana päivänä meille sovitukseen Sydneyn Dressage -koulupenkin, oli muuten unelma istua! En ollutkaan pitkään aikaan istunut koulupenkissä, enkä muista milloin olisin noin miellyttävällä satulalla mennyt. Kävin siis ennen Annikaa ottamassa kaikki askellajit läpi ja testaamassa samalla satulan, ihan hyvältä vaikutti ja ponikin oli miellyttävän rento, että tasainen. Annika pääsi minun jälkeen poitsun selkään ja otti myös kaikki askellajit läpi. Ratsastusta vauhditti vähän lähistöllä pauhaava ukkonen, joka uhkaavasti lähestyi.. Ei sentäs kastuttu pisaraakaan, mutta melkein heti kun päästiin talliin sisälle niin ulkona alkoi tulemaan vettä kuin saavista kaatamalla ja ukkosti ihan kunnolla.
Jäin odottelemaan tallinomistajaa, että saisin vielä hänen mielipiteensä satulasta. Katsottiin yhdessä koulupenkki läpi ja innostuin siinä samalla myös kysymään analyysin meidän estepenkistä. Tämä sovituksessa ollut koulupenkki oli ihan hyvä, ehkä aavistuksen liian suora ja haki hieman sitä omaa paikkaa, eikä ihan asettunut aloilleen. Fasun selälle ei ole kuulemma vaikeaa löytää sopivaa satulaa, jos vaan jaksaa/haluaa etsiä. Päädyinkin lopulta pienen harkinnan jälkeen palauttamaan Sydneyn ja satulan etsintä siis jatkukoon! Heti kun Lappeenrantaan pääsen käyn hakemassa uuden satulan meille sovitukseen.

Estesatulasta sen verran, että siinä toppaukset osuivat ainakin liian kapealle alueelle, kun saisivat jäädä laajemmalle aluelle ja tasaisemmin. Ratsastajan painopiste ohjautuu siinä vähän liiankin kauas ja lisäksi satula pyöri liikaa hakien omaa paikkaansa. Päätin myös laittaa estesatulan vaihtoon, että saadaan varmasti myös sopiva estepenkki. Väristä en kuitenkaan luovu missään nimessä, eli uusi estepenkkikin tulee olemaan samaa väriä.. ;D Huh, todellinen satularumba alkakoon. Tekisin melkein mitä vain satula-autosta ja koitinkin kysellä onko tälle suunnalle lähiaikoina sellaista saapumassa/saatavissa..


Julkaisemattomia pesukuvia Fasusta.. On kyllä taas niin fiksun näköinen eläin.. :D

Keskiviikkona oli tarkoitus lähteä poitsun kanssa maastoilemaan, mutta kyytiongelmien takia kysyin Pauliinalta kyytiä ja en viitsinyt jättää Pauliinaa maaston ajaksi talliin yksinään. Päädyin siis menemään kentällä ilman satulaa ja rakensin meille myös yhden esteen, jota hypättiin jonkin aikaa molempiin suuntiin toisella pitkällä sivulla. Fasu oli hyvä ratsastaa ja mukavan energinen, että herkkä. Hypyt sujuivat kokonaisuudessaan ihan hyvin, vaikka paikat olivat vähän enemmän ja vähemmän hakusessa. Hauskaa kuitenkin oli ja ponikin tykkäsi kovasti päästessään vähän pomppimaan!
Pauliinakin pääsi käymään poitsun selässä, viime kerrasta olikin n. 3v!

Itse olen aika huonosti tämän viikon töissä, koitin vaihtaa muutamaa vuoroa, mutten saanut niitä vaihdettua.. No onneksi ei ole enää kuin 9 työpäivää jäljellä, sitten lomaillaan! Annika käy torstaina ja perjantaina liikuttelemassa pojan ja Pauliina lupautui lauantaina juoksuttamaan Fauskin. Itse sain sunnuntain vuoroni vaihdettua niin pääsen itse liikuttamaan poitsun su-ti. Maastolenkin jos kävisi sunnuntaina/maanantaina heittämässä, muista suunnitelmista en vielä osaa sanoa.

Tallilla pyörii hyvin valmennuksia ja lähistöltäkin löytyy niin koulu- kuin estevalmennuksia. Tallin omiin valmennuksiin tulee ainakin otettua heti osaa, kunhan saadaan satularumba alta pois. Päästään vihdoin mekin Fauskin kanssa säännöllisesti valvovan silmän alle.. :)

PS. Tein meidän myytäville tavaroille erillisen sivun, käykäähän kurkkimassa!

4 kommenttia:

 1. Mukavaa, että Fasu viihtyy uudessa paikassa! Ja kivoja kuvia taas ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, yllättävän hyvin poitsu on kyllä sopeutunut! Kiitoksia paljon kommentistasi :')

   Poista
 2. Tosi kivoja kuvia, menonne näyttää tosi hyvältä!:) hyvä että Fasu sopeutunut hyvin uuteen talliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia siulle kommentistasi! =) Jep, sanoppa muuta!

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)